Porsche Cayenne GTS: Rijtest ja video

Posted on 17.11.2017 in Общая категория by

SUV kuin urheiluauto, että vähintään Porsche väitteet.

[Katso ennen luet? Katso video tästä! ]

Muuten, GTS myös täyttää aukon alueella Cayenne. Syöttämisen välissä Cayenne (Diesel 240 hevosvoimaa, joka on nyt 60% myynnistä korotukset Alankomaissa osuus) ja 500 hv Turbo ovat Cayenne S (400 hv) ja Cayenne S Hybrid (380 hv) ja luonnon Cayenne V6 (300 hv). "Ammottava" reikä täytetään välillä 400 ja 500 hv ja siten Cayenne GTS on saanut 420 hv. Jaja ..

Cayenne GTS pitäisi ennen kaikkea palvella faneja urheilullisuutta, miksi Porsche käyttää lausuntoja, kuten tämä: "SUV kanssa ajamisesta urheiluauto" Meillä on kaunis tehtävänä on arvioida tätä väitettä.

Porsche Cayenne GTS

Jawohl: Soundtrack
Järjettömän. Cayenne GTS kuulostaa V8 pitäisi kuulostaa. GTS hallitsee koko skaalan syvä jyrinä pohja mäiske vaikea alkuun. Olipa sinulla on pitkät ystävät jää nähtäväksi koko pinta, mutta pojat (kaikenikäisille) naapurustossa tekevät syvän vaikutuksen rattiin Cayenne GTS.

Porsche Cayenne GTS

Nein: performance
Turbo on paljon nopeampi. Jätä Turbo S (joka myös tulee aika), joka voi opettaa opetus STulostaminen vaatimaton asuntovaunun takana luultavasti vielä GTS. Se ei ole, että GTS on hidasta, mutta on aina pomo edellä pomo.

GTS on hieman tickled versio 4,8-litrainen V8 Cayenne S konepellin alla. Kyky plust 20 hv ja 15 Nm yhteensä pisteet 420 hv ja 515 Nm. Ehkä vielä tärkeämpää, lopullinen siirto GTS lyhenee niin, että V8 tekee nopeammin ja tuntea innokas. 5,7 sekuntia (0,2 sekuntia) on 100 kelloa ja jos sinulla on paljon tilaa, GTS on huippunopeus 261 km / h (+3 km / h). Ja 160 on mukava rap (13,3 sekuntia), sitten varmistaa se edelleen terävä etupinnalla ja suuri paino katoaa todellinen myrkyllisyys.

Porsche Cayenne GTS

Jawohl: pidon
Kehys on 24 millimetriä lasketaan suhteessa Cayenne S, on myös varustettu standardi GTS Porsche Active keskeyttäminen Management (PASM). Cayenne GTS on paljon tiukempi kuin kulma on pienempi veljekset. Nadeeltje että pohja on tullut hyvin jäykkä, vaikka mukavasti tilassa kaikissa kuoppia hyvin välitetään matkustajille. Sport-tila on tiellä käytännössä hyödytön ellet itse (tai matkustajat) rangaista varten "epäpuhtaita" ajatuksia. Parempi varata urheilun tila raita tai Voi odottaa se on SUV, siellä tämän auton oman laivaston ei luultavasti tule.

Porsche Cayenne GTS

Epävarma: ulkonäkö
Ensimmäinen, voit kysyä, onko SUV lainkaan kykene todella urheilullinen. Laita 911 lisäksi ja Cayenne näyttää pieneltä kuorma. Kuitenkin Cayenne GTS näyttää hyvältä, varsinkin paljon paksumpi kuin vähemmän voimakas versiot Cayenne. Edessä on lainattu Cayenne Turbo, joten puskuri enemmän ilmaa reikiä. Laajempaa pyöräkotelon ja sivuhelmat täydennetään kaksinkertainen ilmanohjaimen takana. Useat aksentti ovat kiiltävä musta, paitsi ulostulopäätyjen on maalattu matt black jälleen. Sillä Cayenne GTS SUV näyttää aivan urheilullinen ja olemme hyvällä tuulella: puoli piste niin.

Porsche Cayenne GTS

Kiitos punaisen ompelemalla ja toistuvasta käytöstä Alcantara on tunnelmaa muutenkin liian urheilullinen. Ei kaikki mikä kiiltää on punainen vakio tapa, koska testattu Cayenne GTS varustettiin lisävarusteena ja 2852, - Euro maksaa GTS sisätilojen paketti Crimson. Laatikko katon kiskot ovat rasti joku kätevä jos pyöräsi katolle veisi kierroksen aikana Nürburgring.

Porsche Cayenne GTS

Jawohl: ajamisen iloa
Tärkein vaatimus Porsche taikina on, että voit olla Cayenne GTS hauskaa "SUV kanssa ajamisesta urheiluauto" todella leikkisä, Cayenne GTS tietenkään ole, sillä se tavallaan hauskaa sinun täytyy siirtyä 911 , Boxster tai Cayman. Kuitenkin Cayenne GTS pystyi laittaa hymy kasvoille, erityisesti se ihana ääni. Sillä Porsche GTS vaatii 121000 euroa, lisäkustannukset $ 20000 verrattuna Cayenne S. että et vain saada ylimääräistä hevosvoimaa, mutta myös rikkaampi laitteet esimerkiksi suurilla kevytmetallivanteet (20 eikä 18 "), bi- xenon ajovalot, urheiluistuimet ja Alcantara paljon sisätilojen. Tässä suhteessa lisäkustannukset eivät ole niin hullu. VIDEO!