Iso sisävuoro vain käteistä?

Posted on 17.11.2017 in Общая категория by

Kysymys postilaatikkoon: "Vain F ** 1500 euroa hävisi ison puolestaan ​​olen kolme päivää myöhemmin pysäytti höyryä konepellin alle. Mitä teet?!". On 'iso lepakoiden "mitään käyttöä?

Auto harrastaja pitää autonsa mahdollisimman hyvin, koska se voi olla vähän itseään. Koska et halua menettää pyörän kanssa 200 km / h Autobahn vaan myös siksi haluat ajaa täysin toimiva kone.

Seuraavat tarina on ehkä vähemmän merkitystä leasing naapuri. Onkin hyvä tietää, että kokonaiskustannuksia on tärkeä myös leasingyhtiö vain aina korvata tai muuttaa aikataulua kaikki tekevät valmistajat / autotallit eivät ole (tai ainakin vähemmän).

Osta uusi sitten kustannuksia ja palvelun merkkihuoltoon yleensä (mutta kallis) sakko. Jos näin ei ole, valinta autoon ainakin tärkeä. Jokainen, joka 'vanhempi' ShopT on pian käsittelemään huolto- ja valtavia eroja tekniseen tilaan otteeseen. Fate haluaa useimmat autoilun Alankomaiden ole niinkään autosta. Asia on työskennellä hankinnat myyntiin, välillä kaikki on mahdollisimman pienin kustannuksin. Huoltovälit ovat vain lyhyen keppiä saada laiska auton omistaja autotallissa tai jälleenmyyjä.

Jälleenmyyjät ovat selkeät kaaviot ovat, kun osia on vaihdettava, autotallit järjestetään usein suurten ja pienten syttyy. Tarkka toiminta ei ole aina selvä. Hyvällä onnella seisot päivän kuluttua "iso turn" vain hiljaa. Öljyn ja suodattimet on korvata se on annettu, mutta hyödyllisyydestä muiden lueteltujen liiketoiminta on joskus vaikea löytää. Kustannukset voivat kuitenkin olla merkittäviä.

Tosiasia on, molemmat autotallien ja omistajat haluavat enemmän kuin koskaan luopumaan ylläpitoon. Jopa pulaa rahasta, niin yhdessä riippumattoman testauspaikoillemme, ja vaihda vain tärkeimmät. Toisaalta, on olemassa 'kallis' autotallien suuria tarinoita että vain imeä sitä reservoirtje vaihdettaessa jarrunestettä.

Ylläpito auto on valtavan tärkeä asia, jos haluat pitää ehjä ja toimiva. Asianmukainen kunnossapito saada yhdessä joskus tuntuu mahdottomalta. Käyttökelpoisuutta suurten sisävuoro kuin keskimääräinen "käytetään liian usein suuremmat kustannukset. Itsehillintä toiminta voi auttaa.

Kuten öljyn muutoksia joihinkin kilometrejä. Monissa kaupungin mittarilukema voit korvata öljy useammin. Lisäksi korvaavat osat tietyn mittarilukema tai suurten komponenttien kuin ne ovat (lähes) kukin. Ostaessaan toisen käden on myös erittäin arvokasta saada tätä historiaa sinne. Sitten on asioita, kuten jarrunesteet, lohkot, hihnapyörät, jäähdytysneste, vaihteistoöljyn, jarruletkut, kytkin, sytytys ja kaikenlaisia ​​esteitä. Asiat, jotka usein näytti auto näkyy virheitä, mutta esimerkiksi jarrunestettä on liian myöhäistä näin paljon (!).

Voit tehdä muuta huoltoa kuin öljynvaihdon ja pieni suodatin, kysy nimenomaan valtion jälkimmäisen osia ja nesteitä. Jäähdytysneste on myös seurata itse, ja jäähdytyspatterit (ne muuttavat muotoaan tai kuiva / kova: heti korvattu), jarruneste on monimutkaisempi. Koska jarrunestettä kerää kosteutta se todella on vaihdettava jälkeen 2-4 vuotta. Muuten tuo vaaroja täysjarrutuksissa vaan myös jarrujärjestelmä sisältä rikki. Välykset ja marginaalien kulumista jarrujärjestelmän ovat pieniä. Toki jos tämä järjestelmä hyvin huuhdeltu / virkistää voi todella vain vieressäni autotallissa. Lisäksi tarkista kunto hihnojen usein itsestään. koskee kaikkia kumia: katsokaa kuinka sileä tai joustava se on. Uudet jarrupalat ja -levyt olet usein nopeasti.

Varmista, että olet varma, että kaikki työt laskun tehdään myös (hyvin). Etsi ylläpitoaikataulun autoosi tyyppiä ja moottorin viitteellisiä. Tarkista vaihdetut osat ja jos olet epävarma, aina tarkistaa, ovatko ne voivat osoittaa, tai että olet katsomassa suuria korjauksia. Vielä parempi, kysy voitko ottaa vanhat osat!

Monet edellä olevat kohdat ja haavoittuvuudet eivät kuulu MOT ja voi siksi jäädä kauan kunnes todella pysähtynyt. Selkeä käänne / korjaus järjestys on niin paljon todellisempi kuin vain "iso turn".