Alfa Romeo Alfa 6, youngtimer kuvan

Posted on 17.11.2017 in Общая категория by

Sama hieno ylpeillä vrijmibo jossa he tapasivat, niin surullista, yritä päihittää kanssa yhdistäminen prosenttiosuudet?

Kerro leaselummels että auto kuusi (!) Onko Dell'Orto kaasutinta. Alfa Romeo Alfa 6. Vaikka voit kertoa, että hän on parempi ottaa kuusi sylinteriä, koska varmasti ole enää puoli yleisö tietää mitä kaasuttimen. Sinä niin sinun ei tarvitse selittää malli 1983 tai nuoremmat: että L-Jetronic polttoaineen ruiskutus. Made in Germany.

Auto itsessään ei todellakaan ole, tämä Grande Berlinan on italialaisia ​​kuin Piaggio Ape. Suunnittelun juontaa juurensa luvun alussa, kuudes oli itse asiassa jo vanhentuneita, kun se tuli markkinoille. Mutta pariksi sen kulmikas muotoilu saumattomasti osaksi seuraavan vuosikymmenen varsinkin kun kasvojenkohotuksen. Jopa kaunis, kaksinkertainen ajovalot ensimmäisen sarjan korvattiin kaksi lasia akun purkkeihin. Niin kahdeksankymm happosateena. Se on fyysisesti mahdotonta rullina näin, sillä muuten oli suunnittelijat pakollinen kierros pyörät olisi myös tehtävä enemmän neliö. Valtavan hankalaa bändin viljelijän, meidän ei pitäisi haluta.

Yksi ensimmäisen sarjan juuri sitä, onnellinen myös. Joka kesti 1979-1983 ja korvattiin kasvojenkohotuksen versiota, kunnes verhon laski vuonna 1986, ja sitä seurasi vuotta myöhemmin, jonka 164. Toisin kuin verotuksellisesti houkuttelevia mutta usein Loveless liikenteen nyt sinulla on Sei sää kaikki ainekset käsien tekevät ajamisesta ihana mielessä kysymys. Alfa, yksinomainen, kuusisylinterinen, takaveto ja oikeudenmukaisen osuuden hate-love: saat takaisin tunne autossa. Siellä on hyviä päiviä ja huonoja päiviä.

Tulet kiroan jos on kuusi kaasuttimet moottorin ja täytyy säätää uudelleen täsmälleen hitonmoinen urakka. Kun hydraulinen kiristin oman jakohihnan vuotaa ja se on vaihdettava, koko setti. Tai jos ruoste haamu nyt löytäneet italialaiset herkku ja on irtotavarana nälkäisenä. Sitten on on pammetje. Mutta jos kaikki sujuu ja tekee vannoa et koskaan ei jätä Italo-Rolls. Aliarvioitu topsegmenter on varustettu numero että aika ylellisyydet: ylellinen sisustus velour tai nahka, keskuslukitus, sähköiset peilit ja ikkunat ohjaustehostin ja sävytetty lasi. Joka voitaisiin laajentaa halutulla 3 vaiheessa (kyllä ​​oikeastaan: vain kaksi shift pistettä) ZF automaattivaihteisto, teho istuimet ja ilmastointi. Mutta Sei on erityisen akuutti 2,5-litrainen kuusisylinterinen, jossa on rasvaa rulla. Italia oli myös vero-tehokas 2,0-litrainen V6 saatavilla, mutta 30 hv vähemmän. Myöhemmin oli toinen VM viisisylinterinen turbodiesel hintaan, miksi kukaan ei muista. Kaikkea muuta kuin urheilua, kuten naulaus savu-O-Matic.

Bensiinimallit ei kannata odottaa liikaa urheilua tavalla, kuten Alfa oli runsaasti muihin malleihin näyttelytiloja. Kallistuskulmissa vuorotellen, mutta laitat vain poistaa suureen tuoliin. Tulossa taas kiva suorassa ja kaasusta. Seuraavan käännöksen tahattomasti painoin ryppyjä teidän perässä, muodossa vyö: melkoisesti sukellus taipumuksia voimakkaassa jarrutuksessa. Nämä ovat vähän kuin Hully Gully. Hän tuntee parhaiten päätielle, matkanopeus suurella nopeudella edessä kanssa puristuksiin V6. Alunperin suunniteltu 200 hv, on tuotannon versio lopullisesti 40 edelleen vakaa. Loput 160 kappaletta havaittiin käytännössä enemmän kuin riittävä. Lisäksi hän esiintyi siis koskaan päälle peliään, niin että kone kävi läpi elämän kuin töppäys rento suunnattoman kestävyyttä.

Loput auton ympärillä olisi paljon vähemmän, valitettavasti. 12000 kappaletta tuotettu, on vain noin hyvin vähän. Così triste. Voisit soittaa Fleet pappi Vatikaanin, paavi näyttää olleen. Muuten näyttää erittäin hyvin suuri neulaa heinäsuovasta. Minulle yksi ensimmäisen sarjan, jossa pyöreä ajovalot ja manuaalivaihteisto. Edullisesti metallinen sininen ruskea sametti sisä- ja alkuperäinen kevytmetallivanteet. Mikä unelma. Paljon miellyttävämpi ja alkuperäinen kuin W126 tai Audi 100, jonka saksalainen Perusteellisuus löydät myynnissä joka puolella monilla kielillä. Kanssa tai ilman helmiä istunnossa. Siellä et todellakaan tullut pitkin perjantaina iltapäivällä. No Sei. Ja kun ovet romahduksen estämiseksi, hybridhuggers tehdä niin. Puhtaan hämmästys, joten se voi myös ...