5 ting du ikke visste om Trabant

Posted on 17.11.2017 in Общая категория by

Trabant

Selv en Ferrari, Lamborghini, BMW eller Audi, men en historietime om dette sky inntekt tralle fra Øst-Tyskland.

1. Trabant er ikke merket som er VEB Sachsenring

Har du noen gang lurt på hvorfor logoen på panseret av en Trabant er en stilisert S? Vel, fordi selskapet som bygde bilene faktisk VEB Sachsen varmt. Trabant er bare navnet hun brukte i 1957 for sine små to-takts biler med plast kroppen.

2. Trabant ble innledet av en stor luksusbil

Det var de viktigste bilprodusentene Audi og Horch i Zwickau, som fortsatte etter krigen VEB Automobil Arbeid Zwickau og VEB Kraftfahrzeug- Motor und Werk Zwickau form. Horch. Det første anlegget begynte å bygge en utvikling av førkrigs-DKW F8 (IFA F8), ble den andre fabrikken bygget en stor bil, P240 Sachsenring. Den ble opprinnelig kalt Horch, men etter sammenslåingen av de to fabrikkene til VEB Sachsenring, prydet P240 samme logo som på senere Trabant.

Sachsenring P240
Sachsenring P240. Foto: liftarn, Creative Commons

3. Trabant hadde en ekte pastor

Det Horch / Sachsen P240 er vel og bra, men det var ikke bilen for folk som Trabant P600 og P601 ville være senere. Som tidligere ble bygget av VEB Automobil Work Zwickau. Den første datert IFA F8, men etter Zwickau P70. Dette var subkutant lik IFA, men var utstyrt med en mye mer moderne kroppen. Karosseriet var laget av plast kalt herdeplast, som er montert på en underramme av tre. Det var ikke Trabant, men hans forgjenger som var en pioner innen plast biler! Forresten, det var ikke bare P70 og P70 Limousine Kombi, men også en P70 Coupe. Men disse elegante bilen hadde en trener som var i stor grad av metall og høyere vekt sportiest P70 umiddelbart gjort den tregeste ...

Zwickau P70
Den Zwickau P70 Coupe. Foto: Burt, Creative Commons

4. Trabant kan faktisk rust

En misforståelse som kan være spesielt irriterende hvis du er en tilsynelatende smart Trabant upside've klarte å tappe. Den herdeplast-metallplater vil faktisk ikke rust, men monocoque chassis av en Trabant er laget av stål, og kan være helt råtnet uten at du merker det.

Trabant Chassis
Blant de plastplatemetalldeler av en Trabant er bare en stålramme ly. Og ja, det kan ruste godt ...

5. Sachsen fortsatt eksisterer og er en leverandør å inkludere Volkswagen

Etter murens fall Sachsen Automobil GmbH fortsatt prøver for et år til det opprinnelige Trabant, ta de med VW-takts motor i stedet for to-takts motor, mannen. Der faller, er det ventelister på flere år for en Trabant, knapt noen ønsker en Trabant etter 09.11.1989. I 1991 produksjonen er permanent. Fabrikken vil bli solgt med merkevare og utvikle seg til en stor leverandør til bilindustrien. I 2006 ble selskapet overtatt etter konkurs og har siden kalt HQM Sachsenring GmbH. Selskapet bygger mange komponenter, inkludert Volkswagen Golf og Passat, men leverer også produksjonslinjer for montering av dører og drivverk.

Sachsensring Factory
Tidligere denne Trabant rullet av linjen, nå bygger de komponenter til ulike Volkswagen produkter. Foto: Aka, Creative Commons

BONUS: to vakre filmer fra fortiden

I første halvtimen videoen viser hvordan Trabant fra begynnelse til slutt er bygget. Definitivt verdt å se, men kanskje noe mer for en regnfull søndag. Oh, vent ... andre filmen tar bare fire minutter og viser hvor på den tiden sørget for at alle metallplater pent tilkobling. Og det går med hender, hammere og føtter.