Classic: Lotus Esprit V8

Posted on 17.11.2017 in Общая категория by

Lotus Esprit V8 (2002)

bygge en sportsbil: hvor vanskelig kan det være?

Den gjennomsnittlige sportsbil oppskriften kan bli kjent. Man tar en lav og bred design. Disse forutse deg mye sylinder mid-motor og bakhjulsdrift. Tenk selv bare et fengende navn og klar din sportsbil. Trolig grunnen til at det er så mange produsenter som holder prøve samme oppskrift. Av og til er det dessuten noen sta mellom merker som gjør akkurat det de ønsker. Se på Porsche.

Lotus var også sta. I tiden konkurrentene minst V6, V8 eller V12 scoret enkelt i sine sportsbiler, har Lotus vært litt bak. Ifølge Colin Chapman var en slik motor unødvendig, fordi altfor tung. Når Ånden kom på markedet alle sto med munnen åpen. Selv om det var en to-sylindret traktor motor, det gjorde ikke saken. De rene linjene i Georgetto Giugiaro var drop dead gorgeous. Så vakkert at det var klart til å filme banging Esprit etterfølger måtte være James Bonds Aston Martins.

Lotus Esprit S1 2.2

For å takle den økonomiske tap utgjorde Lotus samme måte som Porsche. Det er montert en turbofiresylindret på egenhånd. Dette pågikk i en god lang tid. Turbo Essex, Turbo HC og til og med den etterfølgende Turbo SE og S4S var absolutt perler. All velsignet med fabeltastisch chassis og en mesterlig balanse. Dessverre, de var altfor treg i forhold til konkurrentene. Ikke i det virkelige liv. På en svingete B-road tok du holder med letthet bak en Testarossa. Men de absolutte avkastningstall var mindre imponerende. Selv om det var aldri poenget med Esprit, det var litt småspise. Hvorfor var det Turbo-versjonen av Esprit bra for en rolle i en James Bond film. I For Your Eyes Only du kunne se en Esprit Turbo ved siden av en Citroën 2CV to ganger.

Esprit Turbo

Tidlig på 90-tallet var det en vind blåser på Lotus. Roman Artioli (Italia Suzuki importør og eier av Bugatti) Lotus tok over og besluttet at det måtte være tungt investert. Front-stasjonen Lotus Elan var en glimrende utarbeidelse av en dårlig design. I tillegg var den "skli" for dyrt, så dette var. Artioli var overbevist om at behovet for en liten og lett sportsbil som en ekte roadster prinsipp: liten aluminiums sportsbil med firesylindret motor. Den lave vekten var normal K-serier Rover tilstrekkelig til å oppnå meget tiltalende ytelse. Navnet på prosjektet og chassiset var '111'. Siden det ikke høres fengende, bilen er oppkalt etter Artioli barnebarn Elise.

Elise S1

Også på toppen av intervallet (Esprit så) der måtte gjøres. De fire sylindre var nesten fullt utviklet. Det var ikke mye mer margin for enda høyere ytelse (som krever kunder) og utslipp (som krevde regjeringen). Artioli ga godkjenning til prosjektet '918' og menns Lotus ingeniører ble startet.

The '918' motoren ble teknisk nært knyttet til '910' fire sylindere. Selvfølgelig er en blokk og aluminium hode. Som andre sportsbil Artioli (Bugatti EB110) motor hadde en forskyvning av bare 3,5 liter. For å sikre at strømmen har vært opp til standard, er det 2 Garett T25 turboladere ble montert. Det er også i besittelse av blokk over opptil 4 liggende kamaksler, og ventilene 32. Up-to-date så. Blokken var i beta svært lovende. For en turboladet motor, gassresponsen var særlig god, og blokken var svært potent. Alle ut av det på et tidlig stadium, har ingeniørene greid mer enn 500 hk. Bemerkelsesverdig faktum: Forsknings & Utviklingsbudsjettet for V8 var 5,5 millioner pounds. En og en halv million mer enn Elise (totalt)! Nå tenker du kanskje: hva kan gå galt? En topp design, strålende chassis og til slutt motoren der bilen tidlig. Nei, skrek. Så strålende som den Esprit V8 var, kan det også være så håpløst.

Den første ulempen var overføringen. På grunn av begrenset plass, var det egentlig bare ett utstyr som er montert, med femtrinns Renault på 25. Dette var i seg selv pålitelig, kompakt og ikke for dyrt spesielt. Bare de ble på Renault, selvfølgelig, aldri tatt i betraktning at det er et stort zit makt ville komme. Renault 25 tuning scenen var egentlig ikke fullstendig. Derfor måtte det skal bringes tilbake til kraft til 350 hestekrefter og dreiemoment var begrenset til 400 Nm.

Lotus Esprit V8

Andre ulempen var mangelen på karakteren av motoren. Det høres kanskje litt sprøtt, men Esprit V8 hørtes veldig halt. Veivakselen var flat planet av prinsipp, så du har ikke typisk roll som har åtte sylindere. Nå er alt som er i seg selv et problem. En Shelby Mustang G.T. 350R høres toppen og Ferrari V8 gjelder auditive regnes som den beste i bransjen. Men takket være to turboladere V8 viste ikke så mye fart og de vakre lydene ble svelget og dempet. I dag kan dessuten fordi Esprit V8 hørtes ut som McLaren 650S og Ferrari 488GTB faktisk gjøre det igjen.

Men ulempen var at været var en håpløs Lotus. Mange problemer, vanligvis alvorlige. Den V8 ble velsignet med en rekke barnesykdommer. Det indre var også håpløs. Knapper og brytere ble plassert på måfå og mål var bunnløs. Kort sagt, en typisk Lotus. Close, but no cigar. Men hva er også typisk Lotus, er å holde hardnakket til et konsept og forbedre den. Og så skjedde det. Potensielt Esprit V8 var en topper. Den nye motoren har gjort alvorlige ytelsen øker: 0-100 varte bare 4,9 sekunder og 282 km / t var Esprit i rev limiter. Men det mest imponerende var kjøreegenskaper. Esprit hadde en veldig god styrefølelse. Chassiset var ikke engang så vanskelig som du kanskje tror. Tvert imot, det var i stand til å absorbere støt. Og selv om bare to hjul ble drevet Esprit V8 hadde mye grep. Motoren var i publikum ikke er til stede, men faktisk jævla effektiv. Fra hver hastighet V8 trakk en dum og Esprit sprutet fremover. På en krets ydmyke et E46 M3 med letthet. Du virkelig trenger en CSL å fange den på.

Lotus Esprit V8 SE

For to år etter lanseringen av Esprit V8 var tid for en grundig teknisk oppdatering. Den dashbord og innvendige ble overhalt og ble økt dramatisk. For mange små problemer ble løst det på pålitelighet. Estetisk alt forble den gamle, glad. Utformingen av Julian Thompson var fortsatt like imponerende som noensinne (en evolusjon i utformingen av Peter Stevens). De nye modellene er lett identifiseres ved sitt nye navn. Navnet Esprit V8 var et tillegg, nå kan velges fra GT V8 og V8 SE. Forestillingen var mer eller mindre det samme, men SE var betydelig mer luksuriøst utstyrt (air condition, airbag, skinninteriør og radio) og koster litt mer 15.000. V8 SE ble anerkjent av den enorme spoiler, som hadde fratatt GT. Mange V8 GT eiere ble spesifisert senere fortsatt, forresten. Hvis den bakre høres kjent: opprinnelig de var i en Toyota Corolla AE86 kupé.

Lotus Esprit V8 GT

Men best var ennå ikke kommet. Hvis Lotus er god til noe, det være seg lette sportsbiler. Selv om Esprit V8 GT ikke var tung, var det fortsatt litt lettere og en flott intens. Lotus også besluttet derfor å gi grønt lys for de mest kompromissløse gjennom tidene Esprit, Esprit Sport 350. Basert på V8 GT Lotus fortsatte å optimalisere Esprit. Delvis på grunn av økt anvendelse av aluminium, og eventuelt til og med karbonfiber.

Lotus Esprit Sport 350

ECU i motoren var innstilt skarpere, var det blå AP Racing bremser, et lettvekts Momo ratt (selv om en stor airbag ratt var også tilgjengelig) og spesielle smidde OZ hjul. Takket være den spesielle størrelsen på hjulene (ganske bred, stor forskjell mellom fremre og bakre bredde, relativt liten diameter) var ellers alle Esprit V8 hjul i OZ fra. Esprit Sport 350 var 80 kg lettere enn modellen på hvilken den er basert på. Videre fører og passasjer sportsseter spesiell del var svart skinn og blå (!) Alcantara. Det blå var et tilbakevendende tema, skjønt. Selv motoren ble malt blå. Til tross for at den kraft og dreiemoment forble det samme, hele momentet var også nå tilgjengelig i de tre første girene. Dårlig Renault 25 overføring. Sport 350 ble til slutt bygget 54. 42 England 8 for USA og fire spesielle utgaver for Japan.

Lotus Esprit V8

Det ankommer slutten av Esprit var der, men Lotus Lotus ville ikke å pakke ut igjen. Russell Carr (hva er i et navn) fikk i oppdrag å bedre tilpasse bilen med Elise serien. Dette var bare ansiktsløftning takket være en bailout av GM og klart mer moderne enn den gamle Elise. Spesielt på baksiden viser forholdet fordi Esprit V8 nå fått to doble runde baklykter. Videre motivet er svakt strammet, med glasur på kaken fantastiske felg. Disse igjen var av OZ løp, blir lys injisert i titan. Støtfangeren foran pluss leppe kom direkte fra Sport 350 og gitt større stabilitet ved høye hastigheter. Også innenfor Esprit har fortsatt noen mindre endringer. Interiøret var nå strammere og mer enn noensinne.

Lotus Esprit V8

1679. Det er det. All Lotus Esprit V8 ble bygget bare 1679 eksemplarer. Det virker en sjelden sportsbil en god del, men spesielt for de 1679 eksemplarer ble dermed spesielt utviklet en kostbar og komplisert motor. En lys blokk med et stort potensial. Kanskje for mye potensiale. Hvis bare det var tilgjengelig en bedre girkasse. Esprit var kanskje en av de raskeste sportsbiler av sin tid med potensial 500 pluss hestekrefter. En av de fineste sportsbiler i sin tid var det likevel. Synd produksjonen opphørte (mars 2004) når Esprit lovende enn noensinne. Nå er det allerede vente en stund for en etterfølger. Det er vanligvis Lotus.