Täällä 12 erittäin aliarvioida autoja

Posted on 17.11.2017 in Общая категория by

Honda NSX

Viimeisten 20 vuoden aikana. Ne ovat nyt vain laittaa valokeilaan!

Se pysyy aina puristamalla pakarat valmistajana. He ovat käynnistäneet oikean auton? Saavutettujen ovatkin saavuttaneet ole tae tulevasta, päästä ulos kaapista kuin clincher. On useita syitä, miksi ei malli. Pohtimaan innovatiivisia kilpailu, kuva, taloudellisia tai poliittisia muutoksia, erilaiset ostotottumukset tai yksinkertaisesti väärä tulkinta markkinoilla.

Siksi toimittajat Autoblog meni Pyritkö 12 erittäin aliarvostettu autoja. Autoja, jotka eivät ole uusia menestystä toivat luojat siellä olivat odottaneet, ja nyt myös nähty käytettyjen autojen markkinoilla on usein epäoikeudenmukaisesti unohdettu. Kiitos panos @Jaapiyo ja @Dizono voisi yhden asian vahvistaa: lähes allet suuret sedaneita ovat unohdettu kykyjä. Tässä segmentissä yksi ostaa saksalainen palkkio. Joten autot kuten Citroen C6, Lexus GS, Volvo S80 ja vastaavia piti olla suljettu, mutta tulemme keskustelemaan toisella kertaa. Paitsi yksi sitten. Sama koskee monia (taas suurempi) Korean ja japanilaiset autot. Jotka jäävät usein huomiotta (väärin).

Suuri etu seuraavien autojen on, että suhteellisen harvat ovat tietoisia siitä, joten voit myös etsiä paljon tekemistä sen kanssa!

Renault Laguna (X51)
Laguna ura oli kaikkea muuta kuin tylsää. Ensimmäisen sukupolven oli erittäin ystävällinen ja viehättävä auto. No hinnoiteltu, tilava ja erittäin mukava. Toisen sukupolven oli upea ja teknisesti aikaansa edellä. Tämä ei johda paljon alkuvaikeuksia. Vaikka Renault auton huomattavasti parantunut, jos se turhaan. Kolmannen sukupolven oli niin hyvä, että meidän Casper tuskin vikaa.

Renault

Hyundai Genesis Coupe
Wouter mutta voisi todellakin mitä vika tämä korea coupe (ajokokeen). Sisustus oli kaunis, mutta se ei tarjoa todella ylellinen tunnelma. Käytössä oikeutetusti kuin navigointijärjestelmä puuttui ja käytetyt muovit eivät olleet kovin hyviä. Mutta kun se tulee isossa coupe? Näyttää, teho ja käsittely. Ulkonäkö pitäisi olla oma asia, mutta alkuperäinen se on. V6 tarjoaa hyvän korkean tehon (303 hv, 350 jälkeen facelift) ja käsittely on erinomainen. Mutta, "H" nenä ei ole niin palkkio vaan ne valitsivat A5 1.8 tai 320i samalla rahalla.

Hyundai

Vauxhall Astra (J)
Mutta Opel Astra on ajoneuvo, joka myy paljon? Miten se voi olla aliarvioitu autoa? Koska valtava myynti romahti tämän sukupolven. Aiemmin Astra voisi luottaa ainakin puoli miljoonaa kappaletta vuodessa, Astra H oli vain kolmasosa heistä. Tämä on merkittävää, koska se on vain muutama hyvä auto, todisti ajokoetta ja ostoneuvosta. Astra on vähän raskas, OK. Mutta se ajoi erinomainen ja sisustus näyttää vielä hyvältä, jopa verrattuna uuden Astra. Varmasti GTC on valtava hauskaa auto. Ja jos OPC varmasti.

opel

Suzuki Kizashi
Se on jättimäinen Suzuki! Ja myydä pois etukäteen. Kizashi ollut erilainen. Auto oli ylpeänä vuonna 2009, kadota hiljaa markkinoilta vuonna 2014. Ja se on täysin perusteeton, koska ei ollut mitään vikaa Kizashi. Itse asiassa se oli hitti. Moottori, nelisylinterinen 2,4, oli helmi. Hing suuri kaasun ja yli 6000 hoidettiin sakkoon snerp. Käsittely oli erinomainen, ainakin tasolla Mazda 6 ja paljon parempi kuin rakkaan 159. Kaikki toimitettiin erittäin täydellinen, niin että se joko siipi. Ei ollut mitään pahaa siitä Kizashi? Kyllä. Sulkemisen hansikaslokero voi epäonnistua onnettomuudessa. Siinä kaikki. Juuri tästä syystä ei ole Autoblog ostoneuvosta tästä autosta, koska @CasperH olisi jo valmis 25 sekunnin kuluttua.

Kizashi

Cadillac CTS-V Wagon
Miksi Cadillac rakensi asia maan päällä on täysin epäselvää. Amerikkalaiset löytänyt mitään. Auto oli Veels suspensio liian jäykkä ja kova mykistetty. Lisäksi New World tahtoo ole vaunun. Joten auto oli vallassa vaunun rakastava Eurooppa osuman? Ei, älä. Olemme valinneet massoittain Audi RS6 kanssa eeppisiä kymmenen sylinteri (ajokokeen). Silti tämän pitäisi olla auton tahansa harrastaja. Suuri alusta, Corvette ZR1 lohko, vaihteisto ja takaveto. Se todella osoittaa kulman kuten 'Ring aikaa 07:59. Vaikka tämä lohko tuottaa 560 hevosvoimaa, mutta heikkenee huomattavasti. Peekaatje tai 800 ei ole ongelma.

Cadillac

Volkswagen Phaeton
Se ei ole ensimmäinen kerta, kun kiristä Phaeton (ajokokeen). Kun auto tuli ulos vain toimittajia oli vaikuttunut. Ostavan yleisön, sillä kuka valinneet massoittain A8, 7-sarja, tai (erityisesti) S-Class. Ovatko nämä ihmiset tekivät väärän valinnan? Ei tietenkään ole. Ne ovat kaikki topautomobielen. Mutta kauneus Phaeton oli, että se oli hyvin erikoinen, ilman huutamalla se katoilta. Lisäksi se voisi mitata auton ainakin laadullisesti mukana kilpailussa. Turhaan. Silti se on nähdä kaunis auto. Meidän kirje siitä, että voit lukea täältä.

Volkswagen

Honda NSX
Prototyyppi aliarvostettu auton. Ylikehittynyt Japanin vapaa tekopyhyydestä, teki hyvin faneja, mutta ei suurelle yleisölle. Vuonna 2002 NSX oli erittäin onnistunut kasvojenkohotuksen ja oli bijgepunt kaiken. Puristin sovittiin, että tämä oli vielä erittäin vaikuttava urheiluauto, joka voisi kilpailla helposti eurooppalaisten alkuun kuin Ferrari 360 Modena, Porsche 996 Carrera ja Lotus Esprit. Hyvä niin, mutta se oli todella ole kiinnostunut. Vain 53 myytiin Euroopassa tätä tyyppiä. Se sisältää kaikki jälleenmyyjät ja auto fanaatikko Englannissa + maahantuojien ...

honda

Opel Omega (B2)
Tämä on tulo @Jaapiyo. "Mutta Jaap silti rakastan BMW?". Totta, dieselmoottori BMW on sydän, todellinen kuusisylinterinen. Opel Omega oli viimeinen takaveto Opel rivi suuria sedans kuten Kaptitän, senaattori ja Rekord. Opel Omega ei ollut niin huono auto, päinvastoin. Se oli iso, mukava sedan ja paasto tai erittäin suuri farmari. Mutta jos haluat deluxe version tilannut mitään lyhyt. Erityisesti post-kasvojenkohotuksen mallit olivat erittäin onnistuneita.

opel

BMW i3
Äskettäin käsittelimme näistä pienistä. Ääni oli yksimielinen: Audi A2 oli väärinymmärretty autoa. Se olisi nyt myydä paljon paremmin. Mutta onko se totta? A2- on hengellinen seuraaja muoto BMW i3 (koeajo) ovat hinnastoissa. Toimituksessa, olemme hyvin jaettu. @Dizono, @Nicolasr ja minä löytää sen hämmästyttävää, loput mielestäni se on kamalaa. Kompromissi näyttää olevan siellä. Mutta auton ominaisuudet ovat kiistattomat. Erityisesti rakentamisessa on vaikuttava. BMW-i3 yhdistyvät rakentaa laatu 7-sarja, Viidessä sarjaan hinta 3-sarjan. Ei ehkä kaikkein kekseliäitä BMW, mutta se aliarvostettu autoa myydään 'eli ei.

BMW i3

Volvo C30
Kun Audi käynnisti A3 oli hitti. Palkkio viistoperä perustuu säännölliseen golf tekniikkaa. Kun Volvo vielä kuullut sama tapahtui Fordin, mutta parempi. Volvo C30 (ajokokeen) seisoi lavalla Ford Focus, paras oli saada. Tämä koski myös moottorit. Taloudelliselta 1.6D ja T5 suureellisilla viiden sylinterin. Se on edelleen sääli, että Polestar ei tapahtunut, meillä on vielä ajokokeen vielä. Muotoilu oli yhdistelmä S40 edessä ja takana, joka oli P1800ES ja 480. Kuitenkin auto oli vaikea myydä vaikutteita. Volvo osoittautunut sen seuraaja, V40. Myydään ensimmäisen puolentoista vuoden aikana paremmin kuin V40 C30 (ostoneuvosta) hänen koko uransa.

volvo

Porsche Cayman (981c)
Ei kaikki Porsche kosketti kääntyi kultaa. 928 ja 968 ovat hyviä esimerkkejä. Tarkasteltaessa viime Porsche Cayman erottuu. Ensimmäisen sukupolven Cayman tekivät jopa mukava (noin 6000 kappaletta vuodessa), mutta toisen sukupolven eivät edes puolet. Täysin perusteeton. Cayman S (ajokokeen) ja Cayman GT4 (koeajo) ovat erinomaisia ​​urheiluautoja, mutta 981 on erittäin hyvä auto vakiovarustein. On nopeampia ja halvempia vaihtoehtoja, mutta se ei ole väliä. Yhdistelmä ajo-ominaisuuksia, ja näyttää moottori on suuri.

Porsche

Ferrari 612 Scaglietti
612 ei ole ollut helppoa. Nelipaikkainen kaksitoista sylinterit ovat perinteisesti olleet vaikeita, mutta kilpailu oli kovaa. Aston Martin oli DB9 ja Bentley erityisesti osoitti, kuinka tämä osa markkinoiden hoitaa onnistunut Continental GT. Mutta jos Bentley on ylellisyyttä ja veren nopeasti Phaeton, The Scaglietti heittää sen eri tack. Se on kesytetty täysiverinen hevonen, täysiverinen, todistaja ilmakehän V12 (540 hv!), Ihanteellinen painojakauma ja jopa mahdollisuus manuaalivaihteisto! Tämä on tyypillisesti auto, joka aina saada paremmin mitä pidempään huoltotehtäviin. Yllättäen edullinen myös. Kaupan yhteydessä ainakin.

Ferrari