Hva er en elektrisk turbo?

Posted on 17.11.2017 in Общая категория by

Det er de fenomener der du lang tid ikke hører, men så plutselig dukker opp overalt. Den elektriske turbolader er en av dem. Men hva er det, og hvorfor alle ønsker å bruke det plutselig?

Turbo eller kompressor?

Først, la oss rydde opp mye skapt misforståelse: takk til Mercedes' tidligere modeller Kompressor (kompressormatet) mange kommer til å bruke ordet som synonymt kompressor kompressor. Men: "kompressor" betyr noe mer enn å fylle sylindere under press. En turbolader er en kompressor.

Bak kulissene for årene jobbet med en elektrisk turbolader. Audi annonsert sin elektriske biturbo i 2012, men kanskje enda mer enn i andre næringer med sterk konkurranse er lurking i bil sammen. Vi så "lette Revolutions (Matrix Beam og laser-teknologi), og det kommer også med elektrisk turbolader fremover: tiden er inne, vil de ikke henge bak konkurransen, slik at tiden synes moden for en push fra ulike produsenter.

Ingen eksos, men en elektromotor

I en tradisjonell turbo liten løpehjul drives av eksosgasser, ved hastigheter opp til 100000 rpm. Ulempen med denne ordningen er at det alltid tar tid for disse vind spoler, den berømte 'turboforsinkelse'. Avhengig av størrelsen og fange antall turboer dette i ulike hastighetsklasser, men opphold i de laveste sirkler hastigheten du holder.

Når en elektrisk turbo bevege en ekstra liten elektrisk motor, turbin i bevegelse. Som et resultat, er det ikke nødvendig å vente på luftstrømmen ut av utløpet, men roterer hjulet med en gang ved hjelp av en strømpuls til en driftshastighet. Ser det som en mindre versjon av den hyper-hybrid biler i dag: de har store elektriske motorer, som er plassert rett på akselen, og også fylle hullene i akselerasjon fra stillestående og ved lave hastigheter. I elektrisk turbolader, ikke strømmen ikke går direkte til aksene, men dette går gjennom motoren.

Plassering av elektrisk turbolader

Flere produsenter vil benytte ulike metoder, men generelt er den elektriske turboladeluftkjøler er ute av rekkevidde. Når bilen er å få fart, tross alt han ikke er nødvendig, og han ville bare komme i veien. han sette offside ved hjelp av en omløpsventil. Så snart det er nødvendig, lukkes ventilen, og den elektriske turbo del av sirkulasjonsbanen.

e-turbo

Tradisjonelle turbolader produsenter stadig plassert "i blokken (i løpet av sylinderrekkene, øverst), har et kompakt konstruksjon tillater, men har også plass for tilsetninger som en elektrisk turboladeren. En ytterligere fordel av avstanden mellom de to turboladere er at den elektriske kopien ikke sitter i varmen fra eksosturboladeren.

Hvem vil bruke det hele tatt?

Som sagt, alle produsenter stadig leering på hverandre. Audi har i løpet av sitt 25-årige TDI fest i år, den mest omfattende dokumentert over.

Tyskerne har skapt et par motor begreper: først og fremst i form av TDI RS5, karakterisert ved at elektrisk hjelpe turbolader, den SQ5 fra den kjente og nye A7 Biturbo TDI-motor (2 plassert i serie med tradisjonell turbo s). Den andre motorkonsept elektrisk turbo hjelper en 3,0 V6 TDI turbo mono, den samme motoren som nylig med utganger på 218 og 272 hk ble annonsert.

Audi RS5 TDI

Angivelig vi på Audi se den første praktiske anvendelsen i en Audi SQ7, som for tiden kjører test runder på Nordschleife. Et bilde av e-turbo finner du her.

De andre produsenter er litt mindre åpen, men det er rykter om at Ferrari arbeider med en motor som kombinerer en kompressor og en elektrisk turbolader med hverandre. I tillegg bør du vurdere AMG allerede antydet elektriske turboladere.

Under bilder av Audi e-turbo prosjekt med både mono- og bi-turbo.