Virallinen: uusi Porsche Cayenne Turbo

Posted on 17.11.2017 in Общая категория by

Mukaan Porsche voittaja välillä ylimääräistä pippurinen. Annamme sinulle numeroita, jotta voit arvioida itse uuden Cayenne Turbo!

Jo kaksi viikkoa sitten olimme esiteltiin maatilan tuoretta Porsche Cayenne. Silmiinpistävin oli puute dieselin muunnoksia, jotka on kaikki tekemistä päästöjen skandaalit ja epävarmuus dieselin lainsäädäntöä Euroopassa. Siksi on mahdollista, että on vielä yksi tai useampi omalla sytyttimet voidaan lisätä alueelle, mutta sen ei tarvitse olla.

Mielenkiintoisempaa on uusi Cayenne Turbo, eli koska se on todellakin. Konepellin alla on tunnettu bi-turbo V8 4.0 550 hv. Siten SUV kiihtyy 4,1 sekunnissa 100 km / h Sport Chrono Package antaa vielä 0,2 sekuntia pois siellä. Huippunopeus on peräti 286 km / h ja tunnistat Turbo on LED-ajovalot Porsche Dynamic Light System (Sivunkuvaus). Epävarma, mikä versio on nyt otettu pois edessä LED-nauhojen etuhelmaan.

Pyöräkoteloiden paksuimman Cayenne laajennettaisiin, ei vähiten jotta mahtuu rasva 21-tuuman pyörät. Dual liikkeet molemmat osapuolet ovat puolisuunnikkaan muotoisia, jotta tehdään selväksi, että tämä on Porsche Turbo. Joka pistorasiaan strategia, Porsche ei ole aivan teräviä tarkistaa tästä tarkastelun artikkeli koskee 911.

Vuonna sisustus, useimmat toiminnot voidaan ohjata Porsche Advanced Cockpit. Ajattele Bose äänijärjestelmä 710 wattia. Tuolit ovat 18 tapoja sähköisesti säädettävissä lisäksi, että istuimen ja ohjauspyörän kuumennettiin.

Silti tasaisuus moottorin. 550 hv maasta bi-turbo V8 näin, turbos ovat lisäksi sylinterin pankkien nopeammin kaasuun ja alemman painopisteen. Vääntömomentti Tämän voimanpesä kasvoi 20 Nm 770 Nm yhteensä, kapasiteetti kasvoi 30 hevosvoimaa kasvaa. Meidän pitäisi kuitenkin mainita, että Turbo S edellisen sukupolven oli hyvä 570 hv. Älä ihmettele, jos lähitulevaisuudessa uusi "S" paljastuu kanssa lisävirtaa.

Muuten, tämä Cayenne Turbo on kiinni ensimmäisen, koska se on keksinnön ensimmäisen Porsche SUV adaptiivisen spoileri. Aktiivinen aerodynamiikka vähentää ilmanvastusta, kun ei tarvita downforcea ja luo oikean otteen haluat. Lisäksi kattospoileri voidaan käyttää Airbrake. Mukaan Porsche laite lyhentää jarrutusmatka 250-0 km / h kaksi metriä. Niistä jarrut, levyt on varustettu volframi-karbidi pinnoite. Jarrutusvoima kasvaa ja inhibiittorin määrä pienenee. Tietenkin kallis Porsche Keraaminen Composite Jarrut (PCCB) ovat myös saatavilla tavallinen.

Olet tullut ahne? Hyvä, Cayenne Turbo on itse asiassa tilattu jo. 204 300 euroa, olet mies, hän seisoo loppuun mennessä showroom tänä vuonna.