Volkswagen Golf GTI Club Sport: ajokoe video

Posted on 17.11.2017 in Общая категория by

Erittäin huolellisesti he uskalla ajatella takaisin pieni puolue Wolfsburg, koska ClubSport tulee juhlavuonna 2016 jolloin Golf GTI juhlii neljäskymmenes vuotta.

[Katso ennen luet? Katso video tästä! ]

Urheilullinen Golf liitä puolivälissä Seitsemänkymmentäluvun oikeastaan ​​ole suunnitelmia, jotka oli VW uudistaa koko malliston. Prototyyppi urheilu Golf 1.6 oli kaksinkertainen Weber carbarateurs ja Volkswagen pelkäätkö mahdollisuus kouluttaa riittävästi henkilökuntaa, miten käsitellä sitä. Onneksi pelastus tuli muodossa 1,6 kanssa tuolloin ultramodernia polttoainetta Audi 80 GTE. Että lohko oli sekä kevyt ja riittävän vahvoja ja Audi luvannut vapauttaa 5000 moottoreihin. Koska Golf GTI syntyi ja se ei ole takana 5000 kappaletta, laskuri on nyt reilusti yli 2 miljoonaa.

Volkswagen Golf GTI Club Sport

keski-iän kriisi
Sitäkin suuremmalla syyllä, että osapuoli, ja niin sen jälkeen GTI Edition 20, 25, 30 ja 35 nyt seuraa .... Hieman väkivaltainen nelikymppisiä epäilyksiä hänen henkilöllisyytensä ja jos olet autossa, vaihtaa nimeä. Sen sijaan, että Volkswagen GTI Edition 40 kastetaan puolue-Golf GTI Club Sport.

Volkswagen Golf GTI Club Sport

290 hv
Kuten aiemmissa numeroissa on clubsport ole vain muotitietoinen GTI. Vaikka kaikki GTI: n 2,0-litrainen TSI moottori on, on lohko Club Sport golf R (ja Leon Cupra). Maksimiteho on 290 hevosvoimaa, mutta koko 290 hv saat ei vain siksi, että on tehtävä jotain sille. Sen on Sport-tila käytössä, vaan anna täyttä kaasua ei aina riitä. Ainoastaan ​​silloin, kun kaasupoljinta painetaan tarpeeksi nopeasti, tulee olemaan täynnä 290 hv ja 380 Nm ja vain kolmas-kuudes vaihteen 10 sekunnin ajan. Sitten ohjelmisto rajoittaa mahdollisuutta vähintään 10 sekuntia, kunnes säännölliset 265 hevosvoimaa, ja puolue voisi aloittaa uudelleen. Golfklubin GTI Sport automaattisella DSG-leipoa voi tarjota käytön aikana -vesillelaskun jättäen McDrive 20 sekuntia, 290 hv.

Volkswagen Golf GTI Club Sport

Jos se kuulostaa monimutkaiselta, minä annan sinulle aivan oikeassa. Golf GTI Club Sport todellakin on samassa korttelissa kuin Golf R (300 hv) ja Leon Cupra (290 hv), joten luotettavuus ei ehkä paras argumentti hillitä tehon. Se on jotain tekemistä säilyttää hierarkia, koska 150 kg painavampi Golf R liene nopeampi radalla.

Golf GTI Club Sport
siirtymä1984 cc
teho195 kW / 265 hv
kanssa overboost213 kW / 290 hv
pari350 Nm
kanssa overboost380 Nm
0-100 km / h5,9s
Huippunopeus250 km / h
omamas-1375kg

Ei Tupperware koristeluun
Useimmat diffuusorit, spoilerit ja sivuhelmat suorita mitään muuta toimintoa kuin visuaalinen "draama" ja lisätään ripaus urheilullisuutta tavalliseen malliin. Tämä on täysin erilainen Golf GTI Club Sport, tätä vuosipäivää malli on ensimmäinen katu-aallon tuottava downforcea.

Edessä jakaja takaa varma clubsport suuremmilla nopeuksilla tiukemmin kiinni tien. Myös uusi ovat ilmaverhon ilman ohjaamiseksi pitkin pyörien ja tarjota vähemmän ilmanvastusta ja turbulenssia pyöräkotelon.

Volkswagen Golf GTI Club Sport

Tällä takaspoileri ja takaläpät pitkin painotusvoima. Vaikka Volkswagen ei mainita noin kova numeroita, hän halusi sanoa, että se tuottaa enemmän downforce takana kuin edessä. Tämä on sen vuoksi vakaus auton nopeus parantaa ja alustan insinöörit voivat merkki alustan säätää tehdä toinen ovela PN ilman clubsport.

Volkswagen Golf GTI Club Sport

Suuri nopeus useimmat kuljettajat eivät halua takaisin joka tekee matkoja sivulle ja lisääntyneellä downforcea tapahtuu joko. Vaikutus oli hyvin havaittavissa nopeasti oikealle sivulle pääsuoran Circuit Portimao. Siinä nurkassa jahdata Golf GTI Club Sport neljänteen pyydysten kierrosrajoitin. Raja tapahtui ei "tylsä" Aliohjautuminen, mutta päässyt vapaaksi clubsport neljä pyörää kohti ulkopuolella ulkopuolelle. Painotus asennettua (lisävaruste) ja valtava tahmea Michelin Pilot Sport Cup toinen puoliksi sileät renkaat ja alustan viritys ei ollut liukuvat liikuntaa, mutta clubsport teki pienen hyppää pois. Jotka voivat aiheuttaa hetken paniikkia, mutta clubsport on niin tasapainoinen, että kuljettaja säilyttää hallinnan tunnetta.

Volkswagen Golf GTI Club Sport

Wouter * sydän * diff
Virren varten elektronisesti ohjattu tasauspyörästön tein kerran Golf GTI, Leon Cupra ja viime aikoina Peugeot 308 GTI. Se on edelleen ilo ajaa FWD, jossa ero lukon pois päältä kokonaan on vaihteleva. Tällä Portimao piiri oli jälleen selvää, kuinka paljon se tekee asian käsittelyyn hothatch. On enemmän pitoa on ilmeinen, mutta piiri on myös mahdollisuus kokea super-JM vähentää Aliohjautuminen hyvin. On raja-ajo kaasun vapautumisen kun taas jakaa clubsport telan siivota, mene annostellaan kaasu- ja annetaan enemmän tehoa ulkopyörään saa aikaiseksi vääntömomentti Vectoring kuin sisällä pyörän jossa auton etuosan vetää. Kaarrevalo nopeudet ovat itsessään siis korkeampi, ja kiihtyvyys kaltevuudet mutkan paremmin. Sinun pitäisi harkita säännöllistä Golf GTI, jotta AINA Performance Pack, auto on valovuoden parempi.

Volkswagen Golf GTI Club Sport

Der Uber-GTI
Toisinaan hyvin satunnaisesti, auto on paljon enemmän kuin osiensa summa. Golf GTI Club Sport on sellainen auto. Pohja on GTI jo hauska auto, vaikka puristeja ehkä enemmän leikkisä Megane RS ja Focus ST arvostavat. Lisää taika tasauspyörästölukko ja sinulla on erittäin osaava ja viihdyttävä hothatch.

Volkswagen Golf GTI Club Sport

Volkswagen Golf GTI Club Sport

Extra hevosvoimaa ja Nm mahdollistaa eniten autoja paremmin, mutta se on ennen kaikkea downforce tuottavan spoileri paketin ja tilaa, että VW oli siis muokattava alusta, jolloin tällainen loistava auto GTI Club Sport. Hintojen ei ole vielä vahvistanut maahantuoja PON, mutta lisäkustannuksia ei ole liiallinen, niin Sports Club lentää ulos kaupasta. elokuva!