Mercedes-Maybach S600: ajokoe video

Posted on 17.11.2017 in Общая категория by

Maybach on kuollut. Mutta elää onnellisesti kuin alatavaramerkki Mercedes. Korkea aika mennä tien S-Class "plus" kurssin ainoa version, joka on merkitystä: ne kaksitoista.

[Katso ennen luet? Katso video tästä! ]

Lyhyt historia Maybach
Vaikka olemme ensisijaisesti yhdistävät tämän merkin ylenmääräinen ylellisyyttä, juuret Maybach, monet modaler. Monet matkustajan muun onrendabelen liikenteen (OV) on päästänyt matkustaa Maybach moottoreita. Välillä 1934 ja 1941 tuottivat Maybach dieselmoottoreita, joita käytetään rautateiden junissa. Alkuperä Maybach on vuonna 1909, jolloin Wilhelm Maybach ja Ferdinand von Zeppelin perusti tehtaan moottorin rakentamiseen. Luftfahrzeug-Motorenbau GmbH tuotettu moottoreiden zeppeliinejä, mutta sen jälkeen ensimmäisen maailmansodan saksalaiset yritykset eivät sallivat Versaillesin valmistaa ilmalaivoihin.

Yhtiö sai uuden nimen (Maybach Motorenbau GmbH) ja valmistettu 20s ja 30s lähinnä ylellinen limusiinit. Korostaa Zeppelin oli kaksitoista-sylinterinen moottori, mutta Maybach tuotetaan myös dieselmoottoreiden tuotetaan junien, sukellusveneiden ja säiliöt. Taas se oli sota, joka radikaalisti muuttanut yritys Maybach. Toisen maailmansodan aikana oli tuotettava Maybach moottoreita säiliöiden (Panzerkampfwagen IV ja Tiger II) ja sukellusveneitä. Tuotanto autojen 1941 hiljeni toisen maailmansodan jälkeen Maybach oli korjaamo muita merkkejä.

Nykyaikainen Maybach
Vuonna 1960 osti Daimler Maybach, mutta meidän piti odottaa 2002 upouusi elämän puhallettiin. Heti oli kaksi versiota: pitkä Maybach 57 ja Maybach jopa pidempään 62. tyyppi nimitykset viittaavat pituus desimetreinä ja 620 cm pitkä Maybach 62 oli takaistuimen juhlasali tilaa. Maybach oli saatavana vain V12 ja oli erilainen muotoilu ja monia ainutlaatuisia ominaisuuksia niiden erottamiseksi S-luokan missä ne perustuvat.

Silti se ei osoittautunut riittävän tehdä erillisinä Maybach brändin selviytymistä. Muotoilu oli kiistanalainen ja ne, jotka voisivat muistaa kuin autonvalmistaja Maybach nauttivat ikuinen rauha. Maybach yli kaksi kertaa niin kalliita kuin samanlainen S-Class tuntuu ongelmallista kuolevaiset, mutta tämä luokka on yleensä ole kovin paljon. Se osoittaa myös, että Maybach ollut mitään ongelmaa käyttää landaulets hintaan reilusti yli miljoona.

Mercedes-Maybach S600

Enemmän vähemmällä
Vähintään puoli miljoonaa Nakuttava ei ole enää tarpeen hankkia Maybach, tänään hinnaston alkaa kohtuullisella € 164,900. Maybach S500 on siten 40 mille mille eli 2 senttimetrillä edullisempi kuin Mercedes-Benz S500. Niille, jotka haluavat parasta, niin me puhumme S600 V12, ovat onnistuneet ravistella € 244 900 mistä säästöpossu.

Mercedes-Maybach S600

ykkösluokan
Se on jopa parempi kuin se. Metalliseos lentokoneiden pöydissä on alumiinipinnalle ja mukinpitimet varustetaan Peltier tekniikkaa pitää juomat kylmänä tai lämpimänä. Ilmeisesti jalkatilaa paljon suurempi kuin normaali S-Class, mutta kattolinja on muutettu niin, että siellä on enemmän pääntila. Virta-kaihtimet jokaisen ikkunan ovat, tietenkin, ja jokainen Maybach S-luokka on varustettu panoraamakatto. Ja S600, joka on valinnaisesti annetaan Magic Sky valvonta niin, että tummennettu lasi tai voidaan tehdä läpinäkyväksi. Myös valinnainen ovat hopea, jonka hopeaseppä Robbe ja Berking tehty samppanjaa huilut. Mukaan lukien nämä säiliöt maksaa huimat 3872 euroa, määrä, joka voi kirjaimellisesti ostaa koko osakekannan lasit paikallisessa Xenos.

Mercedes Maybach samppanjaa huilut

Mukava orgiat on palannut vähemmän sopiva, jollei yksi tai useampi osapuoli on erittäin ketterä. Takapenkillä koska et katsoa taaksepäin, mutta kaksi erillistä "executive" tuolit, joiden selkänoja voidaan säätää. Oletuksena varten Maybach on Packet kuljettajalle, jossa vasemman etuistuimen kauas eteen voidaan taittaa pois. Vasen takana jalat voivat sitten ylös torkut rento kanssa jalat jalkatuen standardin.

Mercedes-Maybach S600

Shhh!
Mercedes-Maybach S600 on vielä outoa. Unohda sähköautot, sillä todellinen rauha voitaisiin paremmin V12 limusiini Stuttgart. Kehityksen aikana, se hyödyntää täysin uuden aero akustisen tuulitunneli Sindelfingen Mercedes ja tajusi hiljaisin tuotannon auton ajasta. Parempi eristys, älykäs ilmajohto ja erikoistiivisteiden varmistaa, että voit kirjaimellisesti kuiskata voi jatkaa keskustelua.

Ikään kuin tämä ei mukava tarpeeksi, on myös puheen vahvistus aluksella. Koska Mercedes-Maybach S-Class usein ajetaan kuljettajan kanssa, tämä ominaisuus tekee välistä viestintää edessä ja takana helpompaa. Kaksi mikrofonia peiliin, käytetty myös soittaa käsille, tartu puhuttua sanaa. Nämä signaalit ovat sitten riippuvaisia ​​ajo melua vahvistetaan ja automaattisesti ja jatkuvasti säätää äänen kaiuttimen äänenvoimakkuutta, ja joihin otetaan huomioon ympäröivän ääniä. Että huomiota yksityiskohtiin ....

Mercedes-Maybach S600

V12 powerrrr
455 hv ja 700 Nm S500 V8 on täsmälleen sama suorituskyky luvut kuin S600. Sprinting 100 voi sekä noin 5 sekuntia ja rajoitin poistaa sprintin 250 km / h. V8 on tietenkin kaukana meluisa, mutta V12 sopii uber limusiini paremmin.

Twaalfpitter on ennennäkemättömän laufkultur ja valtatie nopeuksilla, neula takometrin on vain hieman suurempi kuin tyhjäkäynnillä ulos. Huipputehoa 530 hv on mukava luku tilastotietoja, mutta valtava vääntö 930 Nm on saatavana 1900 rpm kertoo tärkeän tarinan. Kahdella sormella nenästä S600 kiihtyy pois kaikki muu liikenne. Jos se todella tarvitsee, S600 on myös kiusata urheiluautoja, mutta ei koskaan mielestä tarpeen.

Kilpailu ja johtopäätös
Ehkä Mercedes-Maybach S600 on paras auto maailmassa, mutta se on vain tuunattu S-luokassa. Perusteluna voittaa, jos valittavana on Bentley, Rolls-Royce tai Mercedes Maybach. Teknisesti, turvallisuuden ja vempaimia Saksan tyhjäksi Britannian vaivaa. Viimeistely on ehdottomasti Rolls-Royce on edelleen korkeammalla tasolla ja ulkonäön suhteen (katso minua) ovat molemmat British (Rolls-Royce edessä), Maybach myös pomo. Mercedes-Maybach näyttää, missä Daimler ryhmä pystyy paitsi, vaan myös edustaa huippua teknologiaan autoteollisuudessa. Elokuva!