Tulos Formula 1 Grand Prix Kanadan 2017

Posted on 17.11.2017 in Общая категория by

Lewis Hamilton

Hamilton ohittaa Vettel tai tietää "Der kleine Finger 'laajentaakseen johtaa? Lue koko raportti täältä!

Kanadan Grand Prix on perinteisesti yksi kaikkein nautittavaa rotuja kalenteriin. Rata on nopea ansiosta pitkät suorat ja toisin kuin ratakilpailuun kaksi viikkoa sitten, on monia mahdollisuuksia ohittaa. Kurssi on tunnettu vaihteleva sää. Alussa ei ole sadetta, mutta tuuli puuskissa näyttävät olevan valtava. Suosikki voittaa? Lewis Hamilton, kun hänen valtava kierroksen britti eilen näyttää olevan paras. Kuitenkin kilpailunopeudella Ferrarin vaikuttava. Näyttää siltä, ​​että Red Bull Max Verstappen alkaen P5 on jo päällä, mitä RB13 voi. Mutta ovatko nämä oletukset tehdä? Formula 1 et koskaan tiedä, kun kaikki. Murray Walker sanoi: "Formula 1 voi tapahtua mitä tahansa, ja se yleensä". Hyvä mies.

Alku:
Max Verstappen on hyvä alku !!! Välittömästi kahden ensimmäisen kulmat Max nappaa toisen sijan. Lähes välittömästi tämän jälkeen tulee olemaan turva-auton radalla. Felipe Massa ja Carlos Sainz on afgeknald työtä. Carlos Sainz auton jalakset ja Felipe Massa ottaa sen. Yksi erityinen tapaus. Grosjean menee suoraan korjata laidallaan, liittyä 17. muualla kentän. Vasta alkua tässä kilpailussa on jännittävämpää kuin kilpailussa kaksi viikkoa sitten.

Jos mietit miten nopeasti Mercedes-AMG GTS Bernd Mayländer raviradalla: noin 2 minuuttia ja 2 sekuntia. Älä ymmärrä väärin. Autojen edelleen käynnissä kierrosta takana turva-auton. sisään kierros 3 AMG GT menee sisään. Uudelleenkäynnistyksen Verstappen kuntoon hänen sananlaskun hampaansa sananlaskun vaihteiston Hamilton ja paineita. Verstappen on ilmeinen kiire.

6. kierros Vettel menee sisälle hakemaan vahingoittunut etulokasuoja tilalle. Siipi joka meni pois kontaktin Max Verstappen. Näin Saksan putoaa takaisin 18. sijalle. Hän juoksee huomattavasti nopeammin kuin muualla ja ohittaminen on mahdollista, joten emme voi kirjoittaa pois saksalaiset vielä. Mutta valitettavasti emme voi valitettavasti ei poistoja Verstappen. Johtuen ongelma (luultavasti) MGU on hollantilainen. Virtuaalinen turva-auton on käytössä sylissä 11.

sisään kierros 15 kilpailu jatkuu. Hülkenberg poimii stoffel vandoorne, mutta jonka näemme siellä P9? Todellakin Lance Stroll joka kulkee kotiinsa rodun. Olisiko Kanadan kuitenkin joitakin toukokuussa? Taistelu P10 (jossa Hülkenberg ja Kvyat) on jännittävämpää kuin kamppailua "edessä. Hamilton johtaa antelias hänen joukkuetoverinsa Bottas sopivalla etäisyydellä.

kierros 19: Ricciardo tulee joukko uusia renkaita, juuri kun Räikkönen on ollut. Olojen vuoksi kanssa pitstops Ocón on toisella sijalla jälkeen Bottas menee varikolle kierros 24. Nyt Max on pois, katsomme tallikaveri Ricciardo. Daniel on ainoa kuljettaja alalla, joka ratsastaa pehmeillä renkailla. Top 3 ratsastaa Ultrasofts (kaikkein pehmeä nauhat), kun taas loput 10 parasta Super Soft kunnosta. Ricciardo tulee mennä pitkällä aikavälillä?

sisään kierros 27 outsmarted Nico Hülkenberg Long kävelylle, jolloin nuori miljonääri poika taas on aivan pistettä. Pahus. Onko mitään ristiriitaisuuksia töissä? Kyllä, Hülkenberg näyttää tulleen nopeuden hänen Renault ja nyt P9. Samalla ylittävät Vettel ja Fernando Alonso, joka ei selvästikään ole aikaa elämästään. Hän valittaa kaikesta: moottorin teho on heikko, hän ei saa asianmukaista tietoa joukkueen ja näytön ATM on liian pieni osoittaa tasapainonsa. Watch Fernando, tämä on kysyä Japanin jumalat jättämisestä Honda moottori.

aikana kierros 31 Bottas sitten todella alkaa vaatimaan OCÓN. Force India kuljettajan on edelleen sisällä, joten on epätodennäköistä, että Esteban hinnalla millä hyvänsä väittelee paikka. Tai niin voisitte sanoa, mutta Ocón tarjoaa rohkea vastarintaa. Hänen joukkuetoverinsa tekee erinomainen liike, koska Perez on aivan takana Daniel Ricciardo. Jokaisella on nyt ollut kuoppaan pysähtyy, Alonso jälkeen. Mietin, mitä taktiikka he hoitavat McLarenilla Alonso ajo yli puolen sekunnin hitaampi kuin kuljettajat hänen ympärillään.

kierros 37: Hamilton johtaa edelleen loistava, 10 sekuntia Bottas, Ricciardo joka myös pitää samalla etäisyydellä. Sen takana on jännittävä. Räikkönen on kohtuullinen (2 sekuntia) jäljessä Perez, mutta samalla Esteban Ocon luurin perseeseen. Se näyttää olevan jännittävä, koska takana Ocón Vettel lähestyy kovaa vauhtia. Saksan on Mercedes jälkeen, nopein radalla.

Räikkönen menee varikolle tietyn Ultrasofts, erityisesti. Luultavasti he haluavat laittaa hänet 'puhdasta ilmaa', mutta silti 26 kierrosta Ultrasofts vaatii varovaisuutta. Se näyttää toimivan hienosti, sillä Räikkönen käynnissä kova Vettel, kuka on vanhempi renkaita.

Tiedämme ajat ovat McLaren ja Williams olivat taistelevat keskenään. Se on kierros 48 tapauksessa, miten joukkueet haluaisivat sitä aluksi. Kävele outwitted Alonso ja näyttää todella saada paikka pisteitä (P10). Kertoman hän saa isältään kuin jääkiekko seura, eläintarha ja lentokenttä (mutta voi myös koostua). Samalla Ricciardo on erityisen hankala sen renkaat, joka sijaitsee rajalla pitoa ja lipsahdus. Radioteitse, Australian ilmoitetaan saada Force India siellä on vielä enemmän ongelmia (go). Muistutettakoon: Perez on yksi sekunti jäljessä Ricciardo ja Ocón on kolme kymmenesosaa jäljessä Perez. Force India tekee sen koko kauden hyvin. Monaco jälkeen joukkue tekee vaaleanpunaisen autojen kunkin tuplapisteet loppuun.

Force India on erityisen urheilullinen. OCÓN on kiinni nopeammin Perez Ricciardo ajattelee. Sen sijaan, että joukkue tilaukset sieltä lähtiessään Perez. Hyvä asia. Mitä Force India osallistua on hyvä asia: Ferrarit ovat 10 sekuntia jäljessä OCÓN. Mutta tulipunainen autoja ajaa paljon nopeammin kierrosaikoja. Räikkönen toimii 1: 15,4, kun Vettel 1: 15,2 kulkee. Loput top 5 ajat korkean 1: 16s. Se on puoli sekuntia per kierros nopeammin.

kierros 55 ei jää historiaan parhaana kierroksena varten Kvyat. Hän menee varikolle, mutta aivan kaikki menee pieleen. Hyvät renkaat eivät ole valmiita ja kiitos pitkä odotus, moottori sammuu. Kvyat voi edetä, mutta lähellä 17. (ja viimeinen) kentän. Venäjän on kolme kierrosta myöhemmin varikolla. Hänen ei tarvitse kävellä muutenkin.

Haag Kwartiertje on saapunut! Tuleeko vielä tapahtua? Vain kymmenen kierrosta näyttävät voitto menee Hamilton. Huolimatta johtava brittiläinen hyvin, se lisää merkittävästi vauhtia. sisään kierros 61 Räikkönen näyttää nukkua hieman, koska hän verremt itsensä lopulliseen juoni. Vettel ojentaa lapsen ohi.

Huomautus siitä nukkuminen ei lopu, koska kierrosajat osoittavat, että Räikkönen kierrokselta neljä sekuntia hitaampi. Suomalainen on ongelma autossa. Huonoa onnea Raikkonen, mutta joukkuetoveri on parempi. Hän on oikeassa takana Force Indian. Vettel on jo ohittanut koko kentän, mutta nyt tulee todellinen työ. Hänellä on viisi kierrosta tulla toimeen.

Viisi jännittävä kierrosta samalla Ocón valtava puristimia Perez. Vettel on vielä perässä OCÓN. Kyllä! sisään kierros 66 OCÓN näyttää lopulta ohittaa Perez. Mutta Perez parries pystyy. Samalla Vettel istuu odottaa ja tarttuu se uskalsi jälkeen OCÓN, joka estää liian myöhään. OCÓN heti putoaa takaisin muutaman sekunnin, mutta olisi kiitti mielenkiintoinen kilpailu.

sitten kierros 69 se vielä menee pieleen McLaren, Alonso jälleen putoaa pois, koska rikki Honda-moottori. Goh. Ne ovat hyvin vakaa suorituskyky missään tapauksessa, koska Japanissa. Silti toimiin! Mathews joka Vettel. Hän hoitaa asian uudelleen ja poimii toiseksi viimeinen kierros neljännellä sijalla Sergio Perez, kun Lewis Hamilton nappaa voitot, P2 Bottas ja Daniel Ricciardo (uudelleen) on kolmas.

Kuten sanoin, Kanadan Grand Prix on usein jälleen jännittävä kilpailu. Sääli Verstappen seurasivat niin loistava alku, mutta F1 puhaltimen kilpailussa Montrealissa oli nauttia vanhanaikainen!

Täydelliset tulokset:

1. Lewis Hamilton
2. Valtteri Bottas
3. Daniel Ricciardo
4. Sebastian Vettel
5. Sergio Perez
6. Esteban Ocon
7. Kimi Raikkonen
8. Nico Hülkenberg
9. Lance Stroll (!)
10. Romain Grosjean.
11. Joylon Palmer
12. Kevin Magnussen
13. Marcus Ericcson
14. stoffel vandoorne
15. Pascal Wehrlein
16. Fernando Alonso

DNF:
Felipe Massa (Crash)
Carlos Sainz (Crash)
Max Verstappen (Hybrid System)
Daniel Kvyat (Transmission?)
Fernando Alonso (Motor)

* Päivitys *: Olemme kommentoi Max:

Verstappen jälkeen Montreal