Alpina B3 Bi-Turbo Allrad: road test video

Posted on 17.11.2017 in Общая категория by

Det ser ut som en BMW, men det er det ikke. B3 er bedre enn den 3-serien fra hvilken den er avledet, eller for det meste forskjellig?

[Se før du leser? Se videoen her! ]

To turboladere = bra
De heroiske tekster Twinpower Turbo motorer bringe den mest vill, fordi det har vært en stund siden var utstyrt enn x35i blokk av to turboladere på mer luft. En turbo de ikke var nok til å Alpina, så får den tre-liters seks-sylinder med to hårtørkere. Det forklarer også den relativt høye kapitalutvidelse på 100 hk, som skal du bare ikke gjøre en chip og en sports eksos. Alpina hevder også at to turboladere reagere raskere enn én twin scroll turbo motor fra BMW og tegnet synes å understreke det. Blokken B3 er fantastisk fokusert.

Den N55 blokk av BMW er derfor håndteres skarpt ved, for eksempel, en annen aluminium veivaksel. Innsugningsrøret optimalisert flyt og tverrsnitt, mens en annen mellomkjøler og oljekjøler sikre at de seks-sylinder ikke blir for varmt.

Alpina B3 Biturbo Allrad

M3 beater?

Alpina B3 Allrad TouringBMW M3 DCT
Displacement29792979
makt301 kW / 410 hk317 kW / 431 hk
par600 Nm550 Nm
Redline7000 rpm7600 rpm
0-1004,1s4,1s
toppfart302 km / t250 km / t (begrenset)

I denne tabellen jeg sammenligne epler med eplepai, fordi M3 er foreløpig bare som en sedan og spesifikasjoner av B3 bekymring Touring hjulet. Hvis B3 sedan er en annen 0,1 sekunder raskere til hundre og stiger til toppen 305 km / t. Uten Allrad bevirker sedan standard B3 sprint til 100 i 4,2 sekunder, 4,3 sekunder i Tourings.

Begrens er på papir forskjellene: M3 tar mer fart, men kan i standard trim ingen raskere enn 125 kilometer i timen. Imidlertid er det B3 et annet dyr enn M3 (eller M4). Alpina filosofi er (fortsatt) mer fokusert for å gjøre gaten rente, med andre ord, er det M3 mer racy. B3 Bi-Turbo tillater seg å ri på store dreiemoment mellom 2200 og 5200 rpm, er det kontinuerlig mer enn 550 Nm.

Alpina B3 Biturbo Allrad

MP3 vs. B3
Hvor BMW for hele spekteret av tre sylindere, dieselmotorer, seks-sylindret motor og åtte sylindere ser ut til å bruke samme MP3-fil, viser Alpina at det kan være annerledes. Lyd kloke, B3 absolutte vinneren for meg. Dette er hvordan skal lyde en potent sekssylindret motor, men for noen kan det høres kanskje enda vanskeligere. Delvis takket være Akrapovic B3 lyder flott, både på innsiden og utsiden. Den Akrapovic utløp er også lettere enn før, og har i tillegg en elektronisk styrt ventil som fortsatt er åpen satt i sportsmodusen.

Kjøreegenskaper - perfekt for på veien
Understellet på Alpina B3 gir trygghet og føles som ekte oppmerksomhet. Den lange erfaring med Alpina å bygge biler som reelle kunder kan anspore på veien, gir resultater. I komfortmodus, fjærene (bilstein) og adaptiv demping i kontroll. I Sport (og Sport +) er alle litt fastere, men det er fortsatt mye komfort. Hvis du liker veldig lav og kneiter hardt, så har du ingen virksomhet i Alpina.

Alpina B3 Biturbo Allrad

interiør
Hvis du finner subtile endringer i eksteriør, vil du finne at interiøret. Endrede tellere, en Alpina logo matter, ratt og dashbord som er mest iøynefallende. Stolene er dessuten også av Alpina utstyrt med et kuskinn, i dette tilfellet en hyggelig brun farge.

Alpina B3 Biturbo Allrad

konklusjon
Er du ute etter en sportsbil, men ikke nødvendigvis en sportsbil, så ser ikke lenger. Alpina vil gi deg valget mellom bakhjulsdrift, eller touring sedan. Selvfølgelig er det også kraften i Alpina: den lille produsenten med sin symbiose med BMW, produserer modeller som de legger ikke på listeprisen i München. En offisiell pris for Nederland er ikke der, men i Belgia B3 fra en liten 70 grand showroom tillatt ut. Det er omtrent 50% dyrere enn en 335i og ganske i tråd med sats for M3. Film!

Takk til Qoets.nl!