Porsche Cayenne GTS: Rijtest και βίντεο

Posted on 17.11.2017 in Общая категория by

Το SUV και ένα σπορ αυτοκίνητο, τουλάχιστον ότι οι αξιώσεις της Porsche.

[Κοίτα, πριν να διαβάσετε; Δείτε το βίντεο ΕΔΩ! ]

Παρεμπιπτόντως, η GTS γεμίζει επίσης ένα κενό στο εύρος του Cayenne. Μεταξύ της εισόδου Cayenne (Diesel με 240 ίππους, η οποία είναι τώρα το 60% των αυξήσεων πωλήσεων στις Κάτω Χώρες αντιπροσώπευαν) και το hp Turbo 500 είναι τα Cayenne S (400 hp) και τον υβριδικό Cayenne S (380 hp) και φυσικό Cayenne V6 (300 hp). Το «ανοιχτό» τρύπα που πρέπει να καλυφθούν μεταξύ 400 και 500 ίππων και έτσι η Cayenne GTS έχει λάβει 420 hp. Jaja ..

Το Cayenne GTS θα πρέπει πάνω απ 'όλα την εξυπηρέτηση των οπαδών της ευγενούς άμιλλας, γιατί η Porsche χρησιμοποιεί δηλώσεις όπως αυτό: «Το SUV με την οδηγική απόλαυση ενός σπορ αυτοκινήτου» Το δικό μας είναι το όμορφο έργο να εκτιμήσει αυτή τη δήλωση.

Porsche Cayenne GTS

Jawohl: soundtrack
Παρανοϊκά. Το Cayenne GTS ακούγεται σαν ένα V8 πρέπει να ακούγεται. Η GTS διαχειρίζεται όλο το φάσμα της βαθιάς γουργουρητό κάτω σφυροκόπημα δύσκολο στην αρχή. Είτε έχετε μακριά φίλους Μένει να δούμε το σύνολο της έκτασης, αλλά τα αγόρια (όλων των ηλικιών) στη γειτονιά κάνει βαθιά εντύπωση πίσω από το τιμόνι του Cayenne GTS.

Porsche Cayenne GTS

Nein: απόδοση
Το Turbo είναι πολύ πιο γρήγορα. Αφήστε το Turbo S (το οποίο έρχεται επίσης σε χρόνο), η οποία μπορεί να διδάξει ένα μάθημα σπριντ με ένα μικρό τροχόσπιτο πίσω πιθανώς ακόμα το GTS. Δεν είναι ότι το GTS είναι αργή, αλλά υπάρχει πάντα ένα αφεντικό πάνω από το αφεντικό.

Το GTS έχει ελαφρώς tickled έκδοση του V8 4,8 λίτρων από το Cayenne S κάτω από την κουκούλα. Η ικανότητα plust 20 hp και 15 Nm ροπής για μια συνολική βαθμολογία των 420 ίππων και 515 Nm. Ίσως το πιο σημαντικό, η οριστική μεταβίβαση των GTS μειώνεται έτσι ώστε το V8 κάνει μεγαλύτερη ταχύτητα και να αισθάνονται πρόθυμοι. Σε 5,7 δευτερόλεπτα (0,2 δευτερολέπτων) είναι 100 στο ρολόι και αν έχετε πολύ χώρο, η GTS έχει τελική ταχύτητα των 261 km / h (+3 km / h). Και 160 είναι το ωραίο ραπ (13,3 δευτερόλεπτα), στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι εξακολουθεί απότομη επιφάνεια μετωπική και μεγάλο βάρος εξαφανίζεται το πραγματικό τοξικότητα.

Porsche Cayenne GTS

Jawohl: κράτημα
Το πλαίσιο είναι 24 χιλιοστά χαμηλώνει σε σχέση με το Cayenne S, εφοδιάζεται επίσης με το πρότυπο GTS χαμηλωμένο (PASM). Το Cayenne GTS είναι πολύ αυστηρότερη από τη γωνία να είναι μικρότερο αδελφούς. Nadeeltje ότι η βάση έχει γίνει πολύ σκληρό, ακόμα και σε λειτουργία άνεση όλα τα χτυπήματα και μεταδίδεται στους επιβάτες. Το Sport mode είναι στο δρόμο σχεδόν άχρηστο αν δεν τον εαυτό σας (ή επιβατών σας) να τιμωρήσει για τις σκέψεις «ακάθαρτο». Καλύτερη κράτηση λειτουργία του αθλητισμού για το κομμάτι, ή OH περιμένει είναι ένα SUV, εκεί αυτό το αυτοκίνητο στο στόλο σας κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έρθει.

Porsche Cayenne GTS

Αναποφάσιστος: εμφάνιση
Κατ 'αρχάς, μπορείτε να αναρωτηθείτε αν ένα SUV σε όλα μπορεί να είναι πραγματικά σπορ. Βάλτε μια προσθήκη 911 και Cayenne μοιάζει με ένα μικρό φορτηγό. Ωστόσο, η Cayenne GTS φαίνεται καλό, ειδικά πολύ παχύτερο από ό, τι οι λιγότερο ισχυρές εκδόσεις του Cayenne. Το μπροστινό μέρος είναι δανεισμένο από το Cayenne Turbo, έτσι ώστε ο προφυλακτήρας περισσότερες τρύπες αέρα. Οι ευρύτερη θόλους των τροχών και πλαϊνές ποδιές συμπληρώνεται με διπλή αεροτομή στο πίσω μέρος. Αρκετές εμφάσεις είναι γυαλιστερή μαύρη, εκτός από τα άκρα εξόδου είναι ζωγραφισμένες ματ μαύρο και πάλι. Για το Cayenne GTS SUV φαίνεται απόλυτα σπορ και είμαστε σε καλή διάθεση: μισό σημείο αυτό.

Porsche Cayenne GTS

Χάρη στην κόκκινες ραφές και τη συχνή χρήση της Alcantara είναι η ατμόσφαιρα μέσα κι αλλιώς πάρα πολύ σπορ. Δεν είναι ό, τι λάμπει είναι κόκκινο τυποποιημένο τρόπο, επειδή το δοκιμαζόμενο Cayenne GTS ήταν εξοπλισμένο με την προαιρετική και 2852, - Ευρώ κοστίζει GTS εσωτερικό πακέτο βυσσινί. Το πλαίσιο για τις ράγες οροφής έχουν τσεκάρει κάποιος βολικό αν τα ποδήλατά σας στην οροφή θα λάβει κατά τη διάρκεια ενός γύρου Nurburgring.

Porsche Cayenne GTS

Jawohl: οδηγική απόλαυση
Η βασική ζύμη αίτημα Porsche είναι ότι μπορείτε να έχετε στη διασκέδαση Cayenne GTS «Το SUV με την οδηγική απόλαυση ενός σπορ αυτοκινήτου» πολύ παιχνιδιάρικο, η πορεία Cayenne GTS όχι, για αυτό το είδος της διασκέδασης που θα πρέπει να προχωρήσουμε σε μια 911 , Boxster ή Cayman. Ωστόσο, η Cayenne GTS ήταν σε θέση να βάλει ένα χαμόγελο στο πρόσωπο, κυρίως από εκείνο το θαυμάσιο ήχο. Για την Porsche GTS απαιτεί 121.000 ευρώ, ένα επιπλέον ποσό $ 20.000 σε σύγκριση με το Cayenne S. Για ώστε όχι μόνο να πάρει την επιπλέον ιπποδύναμη, αλλά και ένα πιο πλούσιο εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων ζάντες αλουμινίου (20 αντί για 18 «), δι- προβολείς xenon, σπορ καθίσματα και Alcantara πολύ στο εσωτερικό. Από την άποψη αυτή, το επιπλέον κόστος δεν είναι τόσο τρελός. VIDEO!