Η συλλογή αυτοκινήτων του James Glickenhaus

Posted on 17.11.2017 in Общая категория by

Οι περισσότεροι από εσάς θα Ferrari στιλβωμένη, σκηνοθέτης και των επενδυτών James Glickenhaus ειδικά γνωρίζοντας του Ferrari P4 / 5 από τον Pininfarina P4 / 5 Competizione, αλλά ο κουμπάρος έχει πολλά, πολλά άλλα καλούδια στέκεται στο γκαράζ (ες) του. Μια αληθινή συλλογή για να κάνει το νερό στο στόμα σας.

Glickenhaus είναι ένα πραγματικό αυτοκίνητο, όχι μόνο ένα συλλέκτη ο οποίος κάνει σκόνη το αυτοκίνητό του σε ένα γκαράζ όπου κανένας άλλος δεν το κάνει. Εκείνος προσπαθεί με όλα τα αυτοκίνητα του να οδηγεί όσο το δυνατόν ομαλότερα, επειδή πράγματι κατασκευάστηκε ποτέ για. Η συλλογή του είναι στην πραγματικότητα χωρίζεται σε τρία διαφορετικά σχέδια: πολύ παλιά, αργά 60s / αρχές της δεκαετίας του '70 και μοντέρνα. Ας απαριθμήσω ένα τέρμα σε χρονολογική σειρά.

Πραγματικά παλιά αυτοκίνητα
Πολλά από πολύ παλιά αυτοκίνητα που δεν είναι στη συλλογή του James, αλλά είναι τρεις πολύ ιδιαίτερο. Οι δύο πολύ παλαιότερο είναι ένα Duesenberg J446 (τέλη του 30) και μια ουρά Stutz DV-32 Σκάφος 1932.

1947 - Ferrari 166 Spyder Corsa (# 002)
Αλλά το πιο ιδιαίτερο «παλιό θηρίο» πρέπει να είναι η Ferrari 166 Spyder Corsa από το 1947. Αυτή η Ferrari αριθμό πλαισίου 002 και είναι η παλαιότερη υπάρχουσα Ferrari σασί στον κόσμο. Αυτό το αυτοκίνητο ήταν το 2004 για στις $ 700.000 μέχρι Glickenhaus αγοραστεί σε δημοπρασία και τα τελευταία χρόνια οδήγησε τακτικά με το αυτοκίνητο και το αυτοκίνητο ανακαινισμένο τεχνικά. Έτσι, ο κινητήρας (ήχος) και του κιβωτίου ταχυτήτων ανανεωθούν. Αυτή τη στιγμή εργάζεται σε πλήρη αποκατάσταση του σώματος και του πλαισίου. Η πλήρης ιστορία (συμπ. Φωτογραφίες!) Μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ. Γιατί αυτό είναι τόσο πολλή διασκέδαση με τον James, του αρέσει να μοιράζονται όλα τα έργα του μέσω του Διαδικτύου.

Ferrari 166 Spyder Corsa # 002 - James Glickenhaus

Τα αυτοκίνητα από τη δεκαετία του εξήντα & εβδομήντα
Τα περισσότερα αυτοκίνητα που προέρχονται από τη συλλογή του Glickenhaus από αυτήν την περίοδο και μια αξιόλογη σειρά από αυτοκίνητα που χτίστηκε το 1967. Έχει, μεταξύ άλλων, ότι είναι δυνατόν να γίνει αγωνιστικά αυτοκίνητα από εκείνη την περίοδο ακόμα δρόμο νομικά στις ΗΠΑ James κάνει δηλαδή να οδηγούν αυτοκίνητα, για παράδειγμα, το Le Mans έχουν αγωνιστεί σε δημόσιους δρόμους.

1966 - Lola T70 SL71-32
Αυτό το μπλε Λόλα ανήκει από τον James από το 1972. Αρχικά Spyder, αλλά με την πάροδο των ετών το αυτοκίνητο έχει μετατραπεί σε coupe. Και αυτό σίγουρα φρόντισε να δείτε το αυτοκίνητο πάνω στο δημόσιο δρόμο. Περισσότερες φωτογραφίες και πληροφορίες μπορεί να δει εδώ και εδώ.

Lola T70 - James Glickenhaus

Lola T70 - James Glickenhaus

1967 - Ford GT40 Mark IV J6
Του Ford GT40 από το 1967 είναι ένα άλλο αυτοκίνητο. Συνολικά υπάρχουν μόνο 6 αντίγραφα κατασκευαστεί, αλλά ο James δεν σταματά να αφήσει τακτικά το δρομέας σε δημόσιους δρόμους. Από το 1990, αυτό το αυτοκίνητο που ανήκει James Glickenhaus.

Ford GT40 - James Glickenhaus

1967 - Ferrari Dino 206 Competizione Prototipo
Όπως υποδηλώνει το όνομα αυτό είναι πράγματι ένα πρωτότυπο, όπου μόνο ένα αντίγραφο είναι χτισμένο. Το 1967 αυτό φαίνεται από τον Pininfarina σχεδιαστής Paolo Martin σχεδιαστεί ιδέα για πρώτη φορά στον κόσμο. Το αυτοκίνητο ήταν πλήρως λειτουργικό, αλλά ποτέ δεν είχε ως στόχο ότι αυτό το αυτοκίνητο θα μπει στην παραγωγή. Ως εκ τούτου, αυτό το αυτοκίνητο εξαφανίστηκε μετά από 40 χρόνια στο μουσείο του Pininfarina. Glickenhaus τελικά κατάφερε να πάρει τον κ Pininfarina αφορά σε αυτό το μοναδικό αυτοκίνητο που πωλείται σ 'αυτόν το 2008. Από τότε έχει τακτικά, και γυρίζει ιππασίας σε διάφορες εκθέσεις κ.λπ.

Ferrari Dino 206 Competizione Prototipo

1967 - Ferrari 330 P3 / 4 (# 0846)
Αυτό το αυτοκίνητο μπορεί να θεωρηθεί ως η έμπνευση και ο πατέρας της σύγχρονης P4 / 5. Όταν Glickenhaus αγόρασαν αυτό το αυτοκίνητο που ήταν κάτω από την εντύπωση ότι ο ίδιος αγόρασε ένα (εξουσιοδοτημένο) αντίγραφο του Ferrari P4. Όμως, κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης ήταν πέρα ​​από ό, τι είχε να κάνει με τον αριθμό πλαισίου # 04846. Ένα αυτοκίνητο που ξεκίνησε τη ζωή ως 330 Ρ3 το 1966 και αργότερα μετατράπηκε σε Ρ4. Ferrari υποστήριξε ότι αυτό το αυτοκίνητο καταστράφηκε, αλλά η έρευνα έδειξε ότι οι σωλήνες του πλαισίου περιείχε ίχνη των προηγούμενων αγώνων ατυχημάτων, αλλά και το κιβώτιο ταχυτήτων, κυλινδροκεφαλές και τιμονιέρα ήρθε από το # 0846. Η συζήτηση γύρω από αυτό το αυτοκίνητο και την αποκατάσταση του μπορεί να διαβάσει για τους λάτρεις ΕΔΩ (τόσο πολύ για το χρόνο). Και απόδειξη ότι αυτό είναι πραγματικά το πρωτότυπο αυτοκίνητο είναι εδώ (PDF). Η Ferrari έχει δημιουργήσει ένα σύνολο τεσσάρων P4 και αυτό θα ήταν το μόνο αντίγραφο που άρχισε τη ζωή ως Ρ3. (Φωτογραφία μέσω του Picasa)

Ferrari P3 / 4 - James Glickenhaus

1967 - Ferrari 412P (# 0854)
Και πάλι κατασκευαστεί ένα αυτοκίνητο του έτους 1967. Από αυτό το μοντέλο της Ferrari είναι μόνο δύο αντίτυπα και έχουν δύο άλλα δείγματα έχουν μετατραπεί P3 του. Η αξία ενός 412P υπολογίζεται σε περίπου 8 εκατομμύρια $. Glickenhaus αυτή τη στιγμή εργάζεται σκληρά για να αποκατασταθεί η αντιγραφή του και να μετατρέψει πίσω στην αρχική του μορφή κουπέ. Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε πώς το αυτοκίνητο ακόμα φαινόταν πρόσφατα. Η όλη διαδικασία (συμπ. Εικόνες) μπορούν να βρεθούν εδώ.

Ferrari 412P # 0854

1968 - Baja Boot (πρώην Steve McQueen)
Προφανώς tha Glick δεν έχει μόνο slicke αγωνιστικά αυτοκίνητα στέκεται στο γκαράζ του. Πρόσθεσε θρύλος Baja Σκάφος Steve McQueen στη συλλογή του το 2010. Αυτό το καροτσάκι κέρδισε McQueen Baja 1000 στο Μεξικό. Το αμαξάκι είναι εξοπλισμένο με ένα μεγάλο Chevrolet V8 και το αυτοκίνητο είναι απολύτως δρόμο νομικά.

Baja Σκάφος δρομέας 1967

1969-1973 - Fiat Dino Spider 2400
Μπορείτε να σκεφτείτε ότι ένα «απλό» Fiat θα ταίριαζε στη συλλογή του φίλου James, αλλά τίποτα δεν είναι λιγότερο αληθές. Fiat Spider Πρόκειται για ειδική ό, τι μπορείτε να σκεφτείτε. Έτσι, αυτή η Fiat συμμερίζεται τη μηχανή του με την Ferrari Dino 246 GT και κατασκευαστεί, ακόμη και στην ίδια γραμμή παραγωγής! Το σώμα του Spider σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τον Pininfarina. Συνολικά, μόνο 424 αντίτυπα αυτού του αυτοκινήτου που χτίστηκε. Από πέρυσι έκανε αυτό το αυτοκίνητο είναι μέρος της συλλογής James.

Fiat Dino Spider 2400

Σύγχρονη (re) σκατά
Και τώρα ας τις δεκαετίας του '60 και του '70 πίσω μας. Καιρός να δούμε τι «σύγχρονο» πράγματα James έχει στην συλλογή του.

1988 - Ferrari 208 GTB Turbo
Στην Ιταλία Glickenhaus εξακολουθεί να έχει αυτό το γλυκό φραγμένο. Το αυτοκίνητο εξακολουθεί να ανασταλεί για ένα έτος ή τρεις έως ότου είναι 25 ετών και χωρίς προβλήματα μπορούν να εισάγονται στις ΗΠΑ Αυτό το αντίγραφο γίνεται με τον Enzo Ferrari το 1988 έως το δώρο Νίνο Vacarella και πωλούνται σε James το αυτοκίνητο ξανά. Αυτή η έκδοση turbo της 328 GTB αναπτύχθηκε ειδικά για την ιταλική αγορά, επειδή τα αυτοκίνητα πρέπει να πληρώσετε με κυβισμό μικρότερο από δύο λίτρα λιγότερο φόρο. Η δύναμη είναι 258 hp αντί 273 hp για το πρότυπο 328 GTB.

Ferrari 208 GTB Turbo - 1988

Ferrari P4 / 5 από τον Pininfarina
Μήπως αυτό το αυτοκίνητο χρειάζεται μια εξήγηση; Με βάση την Ferrari Enzo ήταν James από τον Pininfarina αυτό φόρος τιμής χτίσει P3 / 4 του. Αρχικά Ferrari δεν ήταν να πηδήξει, όταν ανακοινώθηκαν τα σχέδια, αλλά τελικά ο James πήρε ακόμα την ευλογία από το Maranello. Η πλήρης ιστορία για την πρόοδο του έργου αυτού μπορεί να διαβαστεί εδώ.

Ferrari P4 / 5 από τον Pininfarina: Το αυτοκίνητο Glickenhaus

Ferrari P4 / 5 από τον Pininfarina: Το αυτοκίνητο Glickenhaus

2009 - Alfa Romeo 8C Competizione
Φυσικά, η 8C Competizione δεν πρέπει να χάσετε αυτή τη συλλογή του (ως επί το πλείστον) ιταλικά αυτοκίνητα. Όταν Alfa επέστρεψε στην Αμερική, έλαβε ένα από τα πρώτα παραδείγματα της 8C Competizione. Ιδιαίτερα στο αυτοκίνητό του, που ζωγράφισε το ίδιο κόκκινο χρώμα η Ferrari του P4 / 5.

Alfa Romeo 8C Competizione - James Glickenhaus

Ferrari P4 / 5 Competizione
Και το νεότερο παιχνίδι James είναι προφανώς η αγωνιστική έκδοση του P4 / 5. Αυτό το αυτοκίνητο βασίζεται πάνω στο σασί του 430 Scuderia και παρέχονται με τη γραμμή κίνησης ενός GT2 F430. Φέτος το αυτοκίνητο θα αγωνιστεί στο 24h Nurburgring. Στη συνέχεια, ο κινητήρας Scuderia θα κατασκευαστεί και πάλι, και το αυτοκίνητο θα είναι κατάλληλο για δημόσιους δρόμους. Η πορεία του έργου μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.

Ήρθε η ώρα να σηκωθούν

Και ως ένα μπόνους που συλλέγουν φωτογραφίες από τη συλλογή του. Απολαύστε το!

Alfa Romeo 8C Competizione Glickenhaus

συλλογή Glickenhaus

συλλογή Glickenhaus

συλλογή Glickenhaus

συλλογή Glickenhaus

συλλογή Glickenhaus

συλλογή Glickenhaus

συλλογή Glickenhaus

συλλογή Glickenhaus

PS Η αμερικανική convertibles την τελευταία εικόνα είναι το αυτοκίνητο της κυρίας Glickenhaus.