Αυτά είναι τα 19 καλύτερα ατμοσφαιρικούς κινητήρες

Posted on 17.11.2017 in Общая категория by

V8

Σήμερα ολοκληρώνουμε τις εκδρομές μας!

Κρατάμε την εισαγωγή μικρό αυτή τη φορά. Υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες είναι όλοι παρόντες. Σχετικά οικονομικές υπό μερικό φορτίο και τη δυνατότητα εξαιρετική απόδοση. Είναι σαφές: ο ατμοσφαιρικός κινητήρας βρίσκεται σε ύφεση. Όμως, ως το καλύτερο ροκ ήρωες μάλιστα στο αποκορύφωμά τους, γιατί τα τελευταία χρόνια έχουμε χαλάσει με τα καλύτερα τεχνολογικά θαύματα χωρίς υπερσυμπιεστή. Με το «καλύτερο» εννοούμε τα χρονικά κινητήρες που αποδίδουν καλύτερα σε σχετικούς όρους. Έτσι, η μέγιστη ισχύς που παραδίδεται ανά 1 λίτρο.

Γιατί petrolhead οπαδός του κινητήρα μη-turbo: ταχύτερη απόκριση του γκαζιού, προοδευτική συσσώρευση κεφαλαίου, μικρότερο βάρος και πάνω απ 'όλα ένα εντυπωσιακό ήχο! Βάζουμε το καλύτερο για σας με μια ματιά. Για την ιστορία: πήραμε την κορυφή της σειράς, δεν το 3,2 από το E46 M3, αλλά το 3,2 από το E46 M3 CSL. Έχουμε δώσει το έναυσμα με 101,64 hp ανά λίτρο!

101,64 hp / L: AMG M159
Αγαπημένη του όποιον αγαπά V8, επειδή το M156 V8 είναι ίσως bruutst όλων. Πολύ ροπή στο κάτω μέρος, ακόμη πιο top-end εξουσία. ειδικά για SLS Black Series το μπλοκ έχει κάποια υποστεί κάποιες αλλαγές, έτσι ώστε το μπλοκ 631pk M159 ζεστό και ισχυρή. Παρά το γεγονός ότι αυτό είναι το ισχυρότερο SLS, είναι η πιο αργή από την άποψη της τελική ταχύτητα (SLS AMG: 317 χλμ/ώρα, SLS AMG GT: 320 χλμ/ώρα, SLS Black Series: 315 χλμ/ώρα). Λόγω των spoilers.

V8

102,41 hp / L: Ford Performance Voodoo
Κανονικά αμερικανική μοτοσικλέτες νόστιμα νωχελική και τεμπέλης. Μερικοί είναι ακόμα αρκετά ισχυρή, αλλά πάντα με μεγάλο εκτόπισμα και να επικεντρωθεί σε ροπή και δύναμη στο κάτω μέρος. Σε κινητήρα Voodoo Ford Performance είναι αυτό ακριβώς που λίγο διαφορετικό. Με 5,2 λίτρα ακόμα Voodoo εξακολουθεί να είναι αρκετά μεγάλη. Ο V8 έχει μια επίπεδη αεροπλάνο στροφάλου (όπως ένα Ferrari, McLaren και Lotus Esprit) και ως εκ τούτου μπορούν επίσης να πάρουν μεγάλες ταχύτητες. Ο κινητήρας είναι αποκλειστικά για το Mustang Shelby GT350 ανεπτυγμένες και παραδίδει 526pk. Το GT350 είναι ένας φόρος τιμής στην GT350R από το 1965. Επίσης, είχε μια επίπεδη αεροπλάνο στροφαλοφόρου άξονα.

V8

102,57pk p / L: AM21
Μία από τις δημιουργίες της μάρκας από το Newport-PagnellGaydon. αυτό Aston Martin One-77 θα πρέπει να δείτε μια Gentlemans Zonda από την ανάπτυξη ενός DB9, γιατί αυτή η Άστον δεν έχει τίποτα να κάνει. Ο κινητήρας είναι χαλαρά βασίζεται, αλλά είναι 1,4 λίτρα, και 25% ελαφρύτερο, χάρη στα παιδιά από Cosworth. Μία από τις μεγαλύτερες μηχανές όσον αφορά την ικανότητα σε αυτή τη λίστα. Σύμφωνα με την Aston Martin One-77 ήταν σε θέση να πάρει περίπου 320 χλμ / ώρα, ενώ ήταν εφικτό για το πρώτο τρέχει 355 χλμ/ώρα στο ρολόι. Παραμένουν ταπεινοί, αυτοί οι Βρετανοί.

V12

103,39 hp / L: Motorsport BMW S70 / 2
Ο κινητήρας των κινητήρων. ο McLaren F1 οφείλει πολλά στον κινητήρα της BMW. Gordon Murray είχε παραιτηθεί στην ερώτηση του Παύλου Rosche BMW Motorsport να αναπτύξει ένα V12 με περίπου 450HP. Αυτό είναι σχεδόν 200 περισσότερα ήταν ... που άλλαξε τον prestatiepotienteel τεράστια, δίνοντας στο αυτοκίνητο ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν το πιο γρήγορο αυτοκίνητο στον κόσμο. Gordon Murray πήρε κατά το σχεδιασμό της F1 της Honda NSX ως σημείο αναφοράς και θα χρησιμοποιήσει πραγματικά ένα κινητήρα της Honda. Honda, ωστόσο, δεν είδε ψωμί να αναπτύξει ένα μπλοκ που επιτρέπει την BMW να μπαίνουν στο παιχνίδι.

V12

105,02 hp / L BMW Motorsport S65B40
Ο τελευταίος των Μοϊκανών από τη Βαυαρία. Οι παραλλαγές Μ3 του E90, E92 και E93 θα μείνει στην ιστορία ως ένα από τα καλύτερα all-rounders όλων των εποχών. Ο κινητήρας είναι εκεί για ένα μεγάλο μέρος να κατηγορήσει, επειδή το V8 4-λίτρων είναι ένα απόλυτο θαύμα της τεχνολογίας. Το μπλοκ παραμένει μόνο κάνουν rpm και παράγει ένα μοναδικό και εθιστικό ήχο. Υπήρξε επίσης μια S65B44 η M3 GTS και M3 CRT, αλλά αυτό το μπλοκ είχαν μικρότερη ειδική ισχύ από το πρωτότυπο. Το S65B40 επίσης παρέχονται στο Wiesmann Μ4 S.

V8

106.75 hp / L: Porsche Motorsport 980.01
Λοιπόν, αν μπλοκάρει έχουμε ακόμα ... Ο θρυλικός V10 της Porsche Carrera GT ήταν στην πραγματικότητα ανέπτυξε ένα πρωτότυπο αγωνιστικό αυτοκίνητο. Ωστόσο, το σχέδιο αυτό τέθηκε στάση, διότι όλα τα χέρια χρειάστηκαν για την ανάπτυξη του Cayenne. Ευτυχώς, το μπλοκ χρησιμοποιήθηκε για να χρησιμεύσει ως μια πηγή ενέργειας για την Carrera GT. Ένα από τα πιο μελωδικά κινητήρες, τελεία. Αλλά ένα αυτοκίνητο για τους ανθρώπους που μπορεί να στείλει: δύσκολο στην οδήγηση στο όριο και πολύ δύσκολο να λειτουργήσει συμπλέκτη.

V10

106,90 hp / L: Toyota 2ZZ-GE
απάντηση της Toyota στις μηχανές Honda VTEC. Τα 1.8 VVT-Li κινητήρες ήταν ακριβώς όπως εκδρομές κυνηγούς, χάρη στην Yamaha. ο Celica T-Sport Ήταν το ίδιο, αλλά αυτή η κατηγορία ήταν εξωφρενικά εκτός τόπου στο Corolla T-Sport: Δεν ροπή στο κάτω μέρος κράτημα στο δρόμο και μαλλιαρό το κακό συνδυασμό πλαισίου / κινητήρα γίνεται. ο Lotus Elise 111R / R και Exige S2 ήταν πολύ πιο κατάλληλο. Προς το παρόν μπορούμε απλά να παρακολουθήσετε τις ατμοσφαιρικές μεταβολές, αλλά και χρησιμοποιεί ένα μεγάλο συμπιεστή για μια ακόμα υψηλότερη ειδική ισχύ.

L4

108,09 hp / L Audi CFSA
Για χρόνια, η Audi επέλεξε υπερπλήρωσης κινητήρων σε αθλητικές toppers τους, αλλά με το RS4 Β7 και R8 πρώτη γενιά ήταν ένα στολίδι σχεδίασε ένα V8. Η απόδοσή του με την ανάπτυξη 450HP. ήταν διαθέσιμες σε Audi RS4 (Β8), RS5  (8Τ) και η R8. Το V8 είναι ουσιαστικά ένα Gallardo V10 -2 κυλίνδρους.

V8

110.90 hp / L BMW Motorsport S54B32HP
Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα aanzuiggeluiden, εν μέρει λόγω του ακριβού φιλτροκούτι ανθρακονήματα. Όλα ήταν αφιερωμένο στο να κάνει το αυτοκίνητο πιο ελαφρύ. Από την άποψη της εξουσίας δεν εξοικονομεί πολύ (17pk) με την τακτική S54 στην κανονική Μ3, αλλά η BMW M3 CSL το μπλοκ είναι ακόμη πιο έτοιμοι, πιο έντονη και νευρικό. Το μόνο φάρμακο για turbo-ιεροτελεστία, και η superchargisme.

L6

115,42 hp / L: Lamborghini L538
Δυστυχώς Bizzarini V12 έπρεπε να παραιτηθεί. Το συγκρότημα ήταν στο LP-670 (επική τεστ οδήγησης) στο όριο και δεν θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν όλες τις απαιτήσεις (εκπομπές, ισχύς κλπ). Ο νέος 6.5 V12 είναι λιγότερο θρυλική, αλλά όχι λιγότερο θεαματική. Φλόγες από την εξάτμιση; Κανένα πρόβλημα. Το αργό και δραματική: Επ 'αυτού η Lamborghini Aventador LP-750 Σούπερ Veloce ακόμα πραγματικό. Απλά κρίμα που η γιαγιά σας μπορεί να το οδηγήσετε ...

V12

117,21 hp / L Audi 07.LY
Παρά το γεγονός ότι η γερμανική Τρεις παντού turbo φαίνεται βίδες, υπάρχουν και εξαιρέσεις. Όλως περιέργως δεν BMW, αλλά η Audi. Το δέκα-κύλινδρο R8 V10 Plus (δοκιμή στο δρόμο) ακόμα δεν έχει τούρμπο και μαζί με την Lamborghini Ουρακάν ένας από τους λίγους που εξακολουθούν να έχουν τέτοιου τύπου κινητήρα. Τυχαίνει να είναι οι ίδιες ακριβώς μπλοκ. Στην πραγματικότητα, τα αυτοκίνητα είναι επίσης στην ίδια πλατφόρμα και να μοιραστούν μια πολύ τεχνική. Ο κινητήρας είναι ένα απόλυτο στολίδι. Αρκετά πρόθυμος κάτω, αλλά καταφέρνει να παράγει μια κραυγή τη στιγμή που θα διατεθούν για την κόκκινη ζώνη.

V10

118.83 hp / L: Yamaha 1LR-GUE
Η V10 από το GT Carrera ή V10 από την Lexus LF-A; Αυτή είναι μια δύσκολη επιλογή, όπως αποδείχθηκε. Ένα από τα αριστουργήματα της Yamaha. Το V10 ακούγεται τρελό και ανεβαίνει τόσο γρήγορα στην ταχύτητα που το αυτοκίνητο ήταν ένα ψηφιακό στροφόμετρο, αναλογικά δεν ήταν απλά αρκετά γρήγορα. για το LF-A Nurburgring Edition το V10 πήρε άλλο ένα επιπλέον 10bhp, ζάντες BBS, αναβαθμισμένη ανάρτηση και μια αεροτομή.

V10

122,22 hp / L: Ruf 4.5 V8
Κάποια πράγματα που δεν κάνουμε. Ένα 911 ανανέωσης είναι κάτι απολύτως δεν έχει γίνει afficianados Porsche. Ruf είναι ένα από τα λίγα που εκτιμάται από τους περισσότερους «ειδικοί» στην τιμή. Και ακριβώς αυτό το δέκτη / παραγωγός έκανε ό, τι θεωρούσε πιθανό κανείς. δημιουργήσουν το δικό τους V8. Όχι μόνο ένα, αλλά ένα 4,5 λίτρων μεγάλο δείγμα, με επίπεδη αεροπλάνο στροφαλοφόρου, βαλβίδες τιτανίου και λίπανση ξηρού κάρτερ, καλό για μέχρι 550pk. V8 Παρ 'όλα αυτά, η Ruf RGT-8 ελαφρύτερο από μια μονάδα 911 Turbo.

V8

127,75 hp / L: Ferrari F140-FE
Στην πραγματικότητα, η laferrari καλά κάνει, χωρίς ηλεκτρικό, γιατί με 800pk αυτό 150hp twaalpitter ήταν ισχυρότερη από ό, σίγουρα δεν είναι παιδιάστικα Enzo. Ο ηλεκτροκινητήρας δίνει το αυτοκίνητο τέτοιο πράγμα όπως το πράσινο χαρακτηριστικά, ή κάτι τέτοιο. Η 780pk ισχυρή έκδοση αυτού του μπλοκ κατά τα άλλα είναι επίσης διαθέσιμα στο F12tdf. Απολαύστε το όσο μπορεί, αυτό το μπλοκ μαζί με την Lamborghini V12, το τελευταίο των Μοϊκανών. Οι Δεινόσαυροι της Κρητιδικής περιόδου ήταν το πιο εντυπωσιακό.

V12

125,12 hp / L: Porsche Motorsport Μ97 / 74
Η τελική εξέλιξη του έξι-κύλινδρο Mezger. Mezger έχει αναπτύξει αρκετές κινητήρες, αλλά αυτά ήταν τα κοσμήματα στέμμα του. Η βάση είναι το μπλοκ του 993 GT1, η οποία έχει επίσης συγγένειες με το 962. Η σειρά GT3 των 996 και 997 είχαν αυτήν τη μηχανή, η έκδοση 3.8 δεν ήταν να περιφρονείται, ο 4.0 ήταν το κατόρθωμα. 500pk ένα κλάμα έξι-κυλίνδρου. Τόσο όμορφη είναι ποτέ ξανά.

Β6

125,18 hp / L Honda F20C
Ίσως η ωραιότερη απόδοση. Το συγκρότημα αυτό είναι αμετάβλητο για δέκα χρόνια στην παραγωγή για το Honda S2000. Η ιαπωνική εκδοχή είχε 10bhp περισσότερο (χάρη σε μια ελαφρά υψηλότερη συμπίεση), η αμερικανική εκδοχή αργότερα μια έκδοση 2.2 με λίγο περισσότερη ροπή και λιγότερη ταχύτητα. Και στις δύο περιπτώσεις, τα μπλοκ είναι γνωστό ότι είναι πολύ αξιόπιστο. Σε αντίθεση με πολλές άλλες μηχανές σε αυτή τη λίστα θα γίνει με αυτό το πραγματικά χιλιόμετρα.

L4

125,60 hp / L: Cosworth 2.3 Υ5Α / Y5B
Cosworth είναι γνωστή για την κατασκευή νόστιμα vierpitters. Η Mercedes 190 και Ford Escort BDA είναι δύο παραδείγματα. Αλλά ένα σπίτι-κήπος-και-κουζίνα Ford 2.3 (το Galaxy) ξέρουν ότι μπορούν να κάνουν κάτι το ιδιαίτερο, σε αυτή την περίπτωση το BAC Mono. Ειδική δύναμη είναι ακόμη ελαφρώς υψηλότερο από το 2,0 από το S2000, αλλά το αξιοσημείωτο είναι ότι το 2,3 πραγματικότητα κάτι ροπής είναι στο κάτω μέρος. Αυτό το μπλοκ μπορεί να είναι μια ιδέα για το Fiesta RS;

L4

132.37 hp / L: Porsche 4.5 V8 χωρίς κινητήρες
Το ειδικό αυτοκίνητο θα μπορούσε να θεωρηθεί σχεδόν παραβλέψουμε το V8 της 918 είναι ένα πραγματικό πρώτης κατηγορίας. Η επίπεδη αεροπλάνο στροφαλοφόρου άξονα του πρώην αυτοκίνητο της χρονιάς του δίνει το ξεχωριστό ήχο και την ικανότητα να τρέξει τεράστια ταχύτητα. Ντροπή δεν υπήρχαν 918 «RS». Χωρίς ηλεκτρικό μοτέρ, μόνο πίσω τροχούς, ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, και Αυτός είναι V8 στο πίσω μέρος. Υπήρξε μια 918 Spyder στο Weissach πακέτο, δεν είναι κακό.

V8

134.47 hp / L: Ferrari F136
Όταν πρόκειται για την συγκεκριμένη δύναμη είναι ο νικητής. Είναι επίσης ένα soundtrack για να τραγουδήσει, την καταπολέμηση της, κλαίνε, προσεύχονται, γελούν, την εργασία και να θαυμάσετε. Τόσο καλό όσο αυτό δεν θα είναι περισσότερα. Η 458 Italia έχει καταφέρει από την 488 GTB και ο διάδοχος του Ferrari 458 Ειδική θα πάρετε πιθανώς ένα υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα. Είναι πιθανό ότι μετά το 360 CS και 430 Scuderia ότι αυτό με τη σειρά του θα είναι μια σταθερή επένδυση. Ο κύριος λόγος μπορεί να βρεθεί κάτω από το καπό.

V8