Peugeot 309 GTI, youngtimer i bildet

Posted on 17.11.2017 in Общая категория by

Hva var dine slutten av 80-tallet som en vellykket yuppie riding raskt voksende ego gradvis ikke lenger passer inn i en 205 GTI? Net til en Peugeot 309 GTI!

Som tydelig gjenkjennelig i Peugeot konsept VERA 1982 309 midten av 80-tallet kom på markedet, og vil i første omgang som Talbot Arizona vil følge ganske vellykket Horizon. Men å møte ganske forvirret og delt offentlig Ptil besluttet å kjøre nå fortsatt definitivt Peugeot eneste merke etter Chrysler Simca og Talbot. Også til lindring av forhandlere, fordi de allerede hadde blitt verdensmester uønsket vegg lysbryter.

I 1987 innførte Peugeot GTI som en topp modell av 309-serien, 1,9 liter XU9 blokkere sin ADHD søsken, 205 GTI. Med rundt 130 hk og en vekt på mindre enn 1000 kg, gjorde han ikke engang har mye lavere ytelse enn den lille 80-talls ikonet. På grunn av sin lengre akselavstand, var han mer stabil og mer komfortable enn 205, han var mindre nervøs. Likevel, han gjorde sprinten til 100 i 8,7 sekunder og nådde en topp av tykk 200 km / t. Vi snakker over pedantisk, på den tiden det var veldig fort.

Fortsatt mye raskere var den 309 GTI 16, med sine fire ventiler pr sylinder. Det var fortsatt ganske spesiell, noen 16-ventilers motor. Den XU9J4 blokk kom direkte fra 405 MI 16 og hadde en ytelse på 160 hk, slik at 100 ble en andre og hurtigere når en toppfart var nå 220 km / t. Inntil berørte forskere oppdaget at den allerede sjeldne flammet kreukelfrietamoebe bakover begynte å gå. Når forståelig nok hadde utslippskrav Peugeot alvorlig strammes og monteres der, først eventuelt en katalysator. Kort tid etter forsvant skitne versjon for gode prislister og Young Urban Professionals måtte nøye seg med 13 hk mindre.

Det var alltid litt av en liten 150 hester tilgjengelig, og det var GTI 16 absolutt ingen stakkar. Han så ikke ut som brautende og energisk som den raskeste 205 men sporty-ie var definitivt med sine doble lys i frontspoiler, hekkspoiler, GTI Speedline felger og rød stripe på støtfangere og gni strimler. Du kan kjøpe på Halfords på rollen veien, til å feste på 1,1 XE som et alternativ go-raskere striper. I 1991 fulgte en liten ansiktsløftning, men GTI ble anerkjent som den beste versjonen av 309-serien. Den gangen var ikke designet av Pininfarina, men Peugeot selv. Angivelig var det fortsatt noe å bli kuttet, fordi dørene ble tatt fra 205. Du kunne ha velge 3 eller 5 dører, sistnevnte var spesielt nyttig når japper allerede måtte transportere en ung urban baby. Dinks åpenbart gikk for tre-dørs.

Interiøret uke ikke veldig mye forskjellig fra en standard 309. Men det var en revolusjon, og et tykkere skinn dekket fire-eket ratt og alle de fine sportsseter foran. Dashbordet var også uforandret fra den samme hard plast som vi var vant til. Selvfølgelig med en slik radio kassettspiller plutselig alle dine Chromdioxid tapes gnag hele Spandau Ballet album så kunstferdig forvandlet til papir-tynne og ekstremt juks spaghetti. Road romantikk enn helt fint på gassen. Endelig er det, han var den beste, mye bedre enn hans etterfølgere fra 306 GTI var mye vadsiger og mindre mobile. Som japper selv.

I 1993 lerretet for 309 og ble over tid GTI ble oppdaget og omfavnet av Caps, enten bakover. Det gjorde de fleste av noe godt: de ble drevet i filler eller ødelagt av spoilere misdannede metall og fornærmelser i form av defekte hjul og ditto utsalgssteder. Eller begge deler. En original kopi i god stand er så sjeldent som en russisk i en SUV med oppførsel, tålmodighet og forståelse trafikk.

Dessverre, det er så få igjen. En rask, men spesielt ren Kombi uten oppstyr og annet elektronisk pedantisk, er ufølsom finger likevel noe økende ønske om å komme tilbake. Og som sikkert gjelder dette fantastisk forkledd burgerbak. Han var alltid i skyggen av compromislozere 205 GTI, og dette er ikke annerledes. At-ie mye mindre opplagt gjør ham igjen eksklusivt enn de små bark fjerner fra samme stall. Det samme bark hvor forskerne fant amøbe flammet. Som nå er mye mer enn 309 GTI. Bête Muette.