Nyck de Vries vinner Formel 2 løp i Monaco!

Posted on 17.11.2017 in Общая категория by

Nyck de Vries

Dette er gode tider for den nederlandske motorsport.

Nyck de Vries i går et godt eksempel for Max og Formula 2 sprint løp i sitt navn skrevet i gatene i Monaco. For de som er litt bak: GP2 ringte fra årets Formel 2. Totalt klassen anses å være springbrett til Formel 1, men i dag flere og flere unge talenter til å hoppe over mesterskap og andre bare somle for år i F2.

Uansett, den nederlandske sjåføren av Rapax pakket i løpet en syvendedel. F2 arbeider med en "reverse gitter 'for to løp, hvor de første åtte behandlere er tillatt å starte fra det første løp i omvendt rekkefølge i det andre løpet. Nyck ble derfor begynner å gå fra den andre stillingen, like bak lagkameraten venezuelanske Johnny Cecotto junior.

Cecotto er som navnet antyder, sønn av Johnny Cecotto senior tidligere motorsykkel mester og F1 lagkamerat Ayrton Senna på Toleman. Han er kanskje det beste eksempel på noen som sitter fast i F2 uten egentlig å ha utsikt over en F1 sete. Rask nok til å være en nyttig effekt med all sin erfaring for F2 lag, ikke rask nok til å tvinge et sete i F1.

Nyck, som siden 2010 er en del av McLaren opplæringsprogram for unge sjåfører, gjør derfor klokt i å slå i år til lagkameraten. Monaco etterfølger ham på en gang ved å ta hodet start og da ikke å gi opp.

Takket være vellykket helg de Vries nå klatret til tiende plass i mesterskapet med 27 poeng. Imidlertid gapet med den øverste er stor. Ferrari junior Charles Leclerc er først med 77 poeng. Nylig ble McLaren-teamet sjef Zak Brown spurte om han fortsatt ser muligheter for Nyck å bli den nye Stoffel. Zak svarte bekreftende. Realistisk men Nyck må derfor gå enda bedre i F2, selv om han dermed delvis avhenger av hans team.

Uansett, champagne smak på det høyeste trinnet på pallen i en høy klasse rase, ta de mannen fra Sneek ikke av allikevel.