Apa jika enjin pembakaran dalaman dilarang daripada 2025?

Posted on 17.11.2017 in Общая категория by

Siri 3 V12

Enam parti politik mahu mengharamkan enjin dari 2025. Dan kemudian? Jawapan: kita membeli V12 dan melambungkan lagi tersenyum tangki penuh.

Rundingan pembentukan dengan GroenLinks gagal. Bahaya pergi untuk pengguna jalan raya begitu? Tidak juga, kerana rancangan untuk memperkenalkan harga jalan bukan sebahagian daripada rundingan pembentukan; terdapat enam parti politik mengambil bahagian, yang bersama-sama mempunyai majoriti besar dalam Dewan Negara dan Dewan. Parti-parti politik mempunyai sebuah kelab yang akan menyelamatkan dunia: Dialog Kelestarian Parti Politik (Dopp). Apabila milieugekkies VVD, CDA, D66, GroenLinks, PvdA dan Christian Union menutup diri mereka di sebuah ladang organik, mereka datang sambil menikmati cawan mereka yogurt tangan kiri bukan sahaja dengan pelan hampir tidak dibangunkan untuk harga jalan raya. Mereka mahu juga mengharamkan penjualan kereta dengan enjin pembakaran. Yang kemas ditulis dalam Sustainability rancangan itu adalah masa depan (PDF), seperti berikut: "The mobiliti semasa menghasilkan satu jumlah yang tidak diingini daripada pelepasan CO2. Industri ini adalah walaupun banyak inovasi gagal untuk mengurangkan pelepasan ini ketara kembali. Oleh itu mereka mesti dipaksa untuk menggunakan kuasa inovatif secara berbeza dan mempunyai pelepasan sifar CO2 untuk kenderaan, kapal terbang dan kapal. "Tidak lama selepas itu menyatakan bahawa ia adalah penting untuk 'menjual fosil baru didorong kenderaan termasuk bas, menghalang dan berhenti sepenuhnya pada tahun 2025. "

majoriti
Menurut perangkaan jalan raya baru-baru ini di Belanda 14.735 kenderaan elektrik sepenuhnya, termasuk kenderaan komersial seperti Nissan e-NV200 dan kereta sebagai Renault Twizy. Agak kecil apabila anda menganggap bahawa hanya terdapat 8.4 juta kereta sudah. Tahun lepas ia menjual sejumlah 385 259 kereta baru, bagaimanapun, hanya terdapat 3,737 elektrik sepenuhnya. Lebih-lebih lagi - dan ini adalah sakit - parti politik menjual crap apabila mereka berkata bahawa "industri tidak mampu untuk mengurangkan dengan ketara pelepasan CO2. Pada tahun 2007, pelepasan CO2 purata dari kereta penumpang baru adalah 165 gram bagi setiap kilometer pada 2016 telah jatuh kepada 107.
Namun kita mahu rancangan tidak masuk akal daripada enam parti politik bukan sahaja membuat tidak masuk akal. Bagaimana jika selepas semua ia dilaksanakan? Tidak ada kerajaan baru lagi, tetapi enam pihak yang telah membuat rancangan-rancangan ini mempunyai majoriti yang besar. Yang membuat peluang yang sebenar bahawa sekurang-kurangnya sebahagian daripada rancangan itu adalah sebuah persekutuan baru. Dan yang menimbulkan soalan: apa kereta jenama lakukan? Adakah ia realistik untuk menganggap senario di mana semua kereta baru yang dijual adalah pelepasan percuma?

gangguan pasaran
Kita bertanya kepada RAI pertama untuk komen kerana kelab selepas semua, mewakili kepentingan pengeluar dan pengimport. Terdapat mereka mendapati lakukan parti politik cadangan 'bersimpati', kata Cees Boutens. "Kami menyedari kes bagi membayar untuk digunakan, kita bela dirinya selama lima belas tahun. keadaan bersekutu adalah bahawa semua cukai kereta adalah berubah-ubah dan tidak meningkatkan jumlah cukai kereta. Idea untuk mereka bentuk tambahan kepada pelepasan CO2 juga bersimpati, selagi ia tidak membawa kepada herotan pasaran seperti yang kita lihat pada tahun-tahun kebelakangan ini. Hanya rancangan untuk kenderaan fosil bebas pada tahun 2025 adalah bertentangan dengan perjanjian di Eropah dan kerana Belanda masih di Eropah, ini adalah unfeasible. Bila? The SER Energy Accord di 2035 dipanggil. "

komen
Walaupun terdapat majoriti politik memihak kepada rancangan-rancangan ini kelihatan pengimport terdapat beberapa pengecualian sebagai tidak lakukan. 36 jenama yang kita meminta jawapan, mempunyai 17 anyway sebarang komen. Baki 19 menjawab, tetapi itu tidak bermakna bahawa mereka melakukan sesuatu tentang kehilangan. tahun lepas dijual Volkswagen, Audi, Seat dan Skoda bersama-sama 82 985 kereta di Belanda. Kami bertanya jurucakap Pon Dennis Homberg sama ada ia adalah dapat difikirkan bahawa pada tahun 2025 Pon menjual apa-apa beberapa kereta elektrik. "Bagi jenis ini soalan yang lebih industri yang berkaitan, saya merujuk kepada RAI Vereniging," tahu Homberg lewat. Kami sudah bercakap, tetapi mereka memberitahu kita terdapat daripada atau jenama Pon pada tahun 2025 mempunyai pelbagai model elektrik yang luas, yang setanding dengan persembahan semasa? "Saya faham bahawa mereka tidak boleh mengulas mengenai ahli-ahli individu, tetapi saya tidak mempunyai input lanjut mengenai isu ini bagi pihak jenama VAG." Kami, pendek, merujuk kepada seseorang yang kita tahu terlebih dahulu bahawa dia tidak boleh menjawab soalan ini .
Beberapa doors down, di Porsche, tindak balas adalah sama sekali berbeza. Di sana kami mencari seorang jurucakap yang mahu membantu kita. "Topik yang menarik," kata Jasper Koek. "Saya tidak mempunyai topik yang sedia dibuat untuk anda, tetapi kerana ia masih cadangan, saya rasa terlalu awal untuk mengatakan ia adil untuk bertindak balas. Apabila ada undang-undang khusus, saya jelas mempunyai jawapan yang konkrit. Itu tidak bermakna bahawa kita tidak mempunyai rancangan untuk menyediakan bekalan elektrik. Antara jenama yang saya wakili, Bugatti, Lamborghini, Bentley dan Porsche, Porsche merancang untuk menjadi sifat yang lebih khusus. Baik sebelum 2025, iaitu tahun 2020, kami tiba di pasaran dengan kereta elektrik sepenuhnya, Mission E. '

masa depan pelepasan bebas
Dengan jenama lain adalah jelas bahawa kita perlu takut belum bersedia untuk masa depan kereta jika rancangan-rancangan ini diteruskan. Mercedes-Benz dan kenderaan elektrik pintar telah lama dalam pelbagai model ada, "lapor jurucakap untuk jenama. "Trak elektrik berkuasa dan van dari Mercedes-Benz telah pun digunakan untuk pelbagai bandar-bandar dalaman. jenama prestasi kami, Mercedes-AMG mempunyai pada permulaan dekad ini telah menunjukkan kemungkinan dalam bidang pemanduan elektrik dengan pengeluaran SLS AMG Electric Drive. Awal tahun ini di Geneva dibentangkan Mercedes-AMG GT Concept menunjukkan bahawa walaupun beroperasi pada AMG dalam pembangunan konsep memandu inovatif. AMG GT Concept ialah powertrain prestasi hibrid: enjin petrol V8 moden digabungkan dengan motor elektrik berkuasa. Dan sudah tentu, kami kereta Formula 1 adalah hibrid. "
Apabila saingan BMW telah lama disebarkan arah mana ia pergi, tetapi juga dengan MINI, Rolls-Royce dan BMW Motorrad. Tajuk kenyataan akhbar baru-baru ini diiringi contoh. Kumpulan BMW dalam perjalanan ke masa depan pelepasan bebas "ini melampaui kereta hanya elektrik. Anak Design Works maju, sebagai contoh, dalam kerjasama dengan unit mendispens untuk Shell hidrogen. Sudah tentu, kereta elektrik juga penting, kata jurucakap Andrew Mason: "Matlamat kami adalah untuk menjual 100,000 unit sebagai banyak kenderaan elektrik pada tahun 2017 seperti dalam tiga tahun yang lalu. Kini kami mempunyai lapan model dalam program ini yang sepenuhnya atau sebahagiannya elektrik. Pada 2019, berikutan MINI EV 3 pintu dan X3 EV 2020. 2021 BMW membentangkan inext autonomi dan elektrik pertama di pasaran. "

sisa besar
Pada Volvo, mereka pergi satu langkah ke hadapan: ia menunjukkan bukan sahaja bekerja pada kereta elektrik sepenuhnya (yang datang di pasaran pada 2019), tetapi juga meletakkan enjin dalam tong sampah. Generasi semasa enjin diesel akan ada pengganti di Sweden. Harap maklum bahawa anda mungkin kurang dijangkakan, seperti Subaru, sementara bekerja pada kereta elektrik, kata jurucakap: "Dalam 2018 anda akan melihat satu langkah ke arah bekalan elektrik dengan pelancaran hibrid baru. Sebuah kereta elektrik sepenuhnya adalah beberapa tahun kemudian dijangka. "
Walaupun kebanggaan negara kita, kita tidak perlu mempunyai bimbang, kata Denis Donkervoort: "Sudah tentu kami juga bersedia untuk masa depan yang mampan, semua kita akan tahu untuk produk kami pada kita sendiri - cara lengkap - keras kepala. Tiada bahan api lebih fosil pada tahun 2025 jelas merupakan rancangan yang baik yang semua orang boleh bersetuju. Itu tidak bermakna bahawa kenderaan elektrik hanya akan dibenarkan dari 2025. Setakat yang saya bimbang biarkan rancangan kami, anda hanya meneka, tetapi lakukan tetapi kami berada di sana melakukan banyak! '
Selain daripada jenama yang dinyatakan di atas mempunyai Peugeot, Citroen, DS, Renault, Jaguar dan Land Rover ia dikenali untuk bekerja di pelbagai keseluruhan atau sebahagian model elektrik. Apa yang perlu kita hadapi itu: tidak keseluruhan industri adalah seperti ini. Jenama yang menawarkan tiada kereta elektrik, bertindak balas agak diukur. Mazda contoh: "Mengenai rancangan jangka panjang dan produk yang mana kita berada, kita tidak mengulas kepada media lakukan. Yang terlalu sensitif secara komersial. '

belon juruterbang
Sudah tentu kita juga dihubungi Gijs drogę, pengerusi rangkaian tema VVD Liberal Green. Tetapi dia tidak dapat pergi ke soalan khusus kami: "Ia tidak mungkin untuk menjawab semua soalan anda secara terperinci. Kita tidak mempunyai kementerian di tangan kita. Kami ditunjukkan dalam rancangan kami yang bertujuan untuk bekerja pada kerajaan masa depan. "Betul, hanya lekat dan kurang maju belon ujian begitu? Drogę: "Matlamat kami tidak diberi sebarang belon perbicaraan. Terdapat keperluan segera bagi industri automotif dicabar untuk mengeluarkan kereta bersih, dan terdapat banyak tanda-tanda yang boleh berjaya dalam tempoh yang ditetapkan. '
Jurucakap Hyundai Mike Belinfante, bagaimanapun, bahawa ia adalah kerajaan yang kekal "Hyundai akan dibuat pada 2021 syarikat itu hijau kereta di dunia, atau sekurang-kurangnya di kalangan jenama paling hijau. Dari sekarang untuk 2021 adalah sebanyak 30 model hijau dan variasi di pasaran. Dalam erti kata lain, setiap model baru juga mendapat sistem pemacu elektrik. Walau bagaimanapun, kita lihat bahawa perniagaan berjalan lebih cepat daripada politik. Parti-parti politik banyak bercakap tentang masa depan yang mapan, tetapi tidak lagi tahan. Hidrogen mempunyai masa depan yang besar. Menurut ramai ahli-ahli sains dan ahli ekonomi kereta hidrogen adalah kereta masa depan. Kereta-kereta yang berada di sana, kami kini telah dijual hampir 50. Persoalan yang timbul ialah di mana semua stesen pengisian hidrogen dijanjikan. Negeri Mansvelt dijanjikan dua tahun lalu bahawa akan ada dua puluh pada tahun 2020. Ia kini 2017 dan terdapat hanya dua stesen hidrogen pengisian dibuka pada Rhoon dan Helmond. kerajaan berfungsi berazam tidak mengira apabila ia datang kepada pelepasan pesat permit untuk pembinaan stesen-stesen ini. Pembukaan stesen di The Hague telah itu telah ditangguhkan beberapa kali. "Beliau menambah ini bahawa ia adalah kehendak politik dan kerjasama yang diperlukan.
Jurucakap Ford, yang juga datang dengan semua jenis kereta elektrik, namun menyebut masalah lain: "Dengan adanya bateri dan kapasiti yang diperlukan baginya, dan infrastruktur pengecasan yang diperlukan untuk kereta elektrik dan keupayaan untuk menjana tenaga elektrik, dijangka 2035 merupakan had untuk menghapuskan fosil mobiliti berkuasa di Eropah keseluruhannya. Ia adalah kemungkinan besar bahawa di bandar-bandar atau kawasan bandar menyediakan bekalan elektrik lebih cepat. pembangunan tidak dapat dinafikan, tetapi penjualan fosil didorong kereta pada tahun 2025 seolah-olah tidak realistik sepenuhnya menghalang kita. "

kelulusan
Tetapi menganggap itu semua pergi. Bayangkan kereta memang dilarang oleh enjin pembakaran dalaman pada tahun 2025. Apa yang berlaku kemudian? maka kita mesti semua tertarik kepada Tesla atau i3? Kita panggil sekali lagi terdapat kembali ke Persatuan RAI, kerana masih perkara seperti ini sebagai jenis Eropah? Belanda boleh kemudian secara bebas membuat keputusan untuk menghentikan jualan kereta dengan enjin dari 2025? "Tidak, saya tidak boleh," melaporkan jurucakap Cees Boutens. "Baiklah, mereka boleh melakukannya, tetapi convert maka anda boleh setiap kereta dibeli di negara EU lain mempunyai ciri-ciri yang dirakam pada lesen Belanda. Keputusan: sifar 'Jadi apa VVD, CDA, D66, juga berfikir Green Kiri dan Christian Union, dan betapa bijak kita dapati i3 untuk mendapatkan membeli-belah mingguan dan sebuah peti bir :. Juga pada tahun 2025 anda masih hanya dalam GT3 911, Rolls dengan V12 lapisan lemak tebal atau Ferrari memandu gemuruh.

kredit image: 3 Series dengan dua belas.