F1 kelayakan: Grand Prix Belgium 2017

Posted on 17.11.2017 in Общая категория by

F1 kelayakan: Grand Prix Belgium 2017

Matahari bersinar, langit biru, kami api di Ardennes!

Q1

Lewis Hamilton selam pertama asfalt. Dengan tayar super lembut dia pâtes 1: 44,316 pada jam. Rakan sepasukan Bottas berikut empat persepuluh daripada satu saat. Sebastian Vettel selam dengan kontrak beliau segar nipped di bawah masa Hamilton. Kemudian orang ramai Max Verstappen kegemaran memulakan pusingan beliau. Bolehkah dia membuat penumbuk terhadap pasukan teratas? Kimi Raikkonen mesti kembali ke pit kerana getaran yang kuat. Bwoah.

Dengan pusingan Perdana Max meletakkan P3 RB13 beliau di 0.260 saat daripada Vettel. Harus diingat bahawa carta di supersofts memandu. Verstappen menetapkan masa di atas ultrasofts. Max adalah kebetulan 6/10 saat lebih cepat daripada rakan sepasukan Ricciardo. Tayar belakang Lewis Hamilton bergetar dalam rakaman itu apabila dua punggung Brazil. Dia memecah off akut ribanya.

Yang tercicir:

Massa, Kvyat, Bersiar-siar, Ericsson dan Wehrlein.

Q2'

Kita akan melalui! Lewis Hamilton walaupun masalah teknikal lagi pertama keluar di landasan yang betul. Dengan ultrasofts beliau menetapkan 1: 43.5 pada jam. Rakan sepasukan Bottas berikut di hampir 0.3 saat dan Raikkonen nestles antara kedua-dua dalam Mercedes. Sebastian Vettel mengambil sebuah P4 sementara.

Max outwitted Vettel dan hampir 0.3 saat lebih pantas daripada Ricciardo. panitera anda hampir tertidur, tetapi lelaki McLaren mendapatkan helah bagus. Stoffel "Harapan Belgium" Vandoorne menunggang Kemmel (panjang lurus selepas Eau Rouge / Raidillon) hanya untuk Alonso, yang boleh slipstreaming begitu lazat. Pemain Sepanyol membawa keluar lebih daripada 340 km / h bersama-sama. Alonso akhirnya tidak banyak, dia memecah pangkuannya awal. Vandoorne mempunyai penalti grid 65 tempat. Bagi beliau, ia mempunyai rasa yang sedikit untuk menetapkan masa.

Yang tercicir Alonso, Grosjean, Magnussen, Sainz dan Vandoorne.

Q3

Jolyon Palmer untuk Q3 tidak bermula berkembang. Dia meletakkan Renault dengan enjin merokok sepanjang trek. Hamilton adalah sementara terpantas diikuti Raikkonen, Bottas, Vettel dan Verstappen. Ricciardo pada P6, 0.2 kedua di belakang rakan sepasukannya.

Hamilton bertambah baik masa untuk 1: 42.5. Bottas adalah lebih separuh kedua yang lebih perlahan dan kini berada pada P2. Max blazes untuk P4. Verstappen berjaya berada di hadapan Vettel? Tidak, malangnya. Vettel meletakkan keretanya di P2. Daniel Ricciardo tidak dapat memperbaiki masa dan bermula di P6. Hamilton, lebih-lebih lagi, sama dengan jumlah rekod kedudukan tiang Michael Schumacher, kedua-dua pemandu mempunyai 68.

Keputusan lengkap boleh semak di bawah:

kelayakan