Pajakan tetapi Alfa Romeo Giulia Veloce atau Volvo S60 T6

Posted on 17.11.2017 in Общая категория by

Alfa Romeo Giulia Veloce - Volvo S60 T6

pajakan rasa perniagaan asal dan lagi: boleh ia?

Kepelbagaian dalam armada. Kami suka Belanda tidak begitu banyak. Sekurang-kurangnya, hujah anda boleh menempatkan apabila anda pergi di luar tempat letak kereta dan garaj di pejabat-pejabat utama di Belanda. Terdapat keutamaan yang jelas bagi kereta dengan tambahan rendah dan kereta sudah tentu Jerman. Banyak kereta Jerman. Opel atau Volkswagen apabila anda melakukan yang terbaik dan Audi, BMW atau Mercedes-Benz jika anda membiarkan orang lain melakukan yang terbaik. Itu sendiri tidak banyak salah dengan itu, tetapi ia adalah sedikit diramal. Tetapi andaikan anda mahu benar-benar tiada Jerman. Ia mungkin mempunyai pandangan yang sedikit, tetapi ia tidak semestinya A4, 3 Series atau C-Class. Adakah terdapat pilihan lain?

Ya! Tawaran dalam perjalanan Tidak Jerman, bagaimanapun Premium adalah besar sekarang. Ingat Jaguar XE, Infiniti Q50, Lexus IS dan Cadillac ATS. Jika orang-orang pilihan hanyalah sebagai eksotik, kita sentiasa boleh jatuh kembali dua alternatif Eropah. Alfa Romeo dan Volvo mempunyai kedua-dua penuh-D-segmen sedan premium kelas menengah di bilik pameran. Kali ini, kita membandingkan dua varian petrol kuat dengan peralatan yang kaya dan sukan. Dalam jadual di bawah, kita boleh melihat bagaimana kad dikocok:

Kereta: Alfa Romeo Giulia 2.0 Turbo Veloce AWDVolvo S60 T6 AWD Polar + Dynamic
Senarai Harga:€ 54 830€ 51 995
Kadar cukai:€ 53.750€ 50 915
Pajakan kadar:€ 940€ 850
kuasa:280 hp pada 5,250 rpm306 hp pada 5,700 rpm
tork:400 Nm pada 2250 rpm400 Nm pada 2100 rpm
Halaju:240 km / h250 km / h
0-100 km / h:5.2 sec.5.9 sec.
penggunaan:6.4 l / 100 km 6.9 l / 100 km
pelepasan CO2:148 g / km161 g / km

Apa yang menarik perhatian kami
Prestasi! Ia tidak walaupun pelumba terbaik dalam julat. Kedua-dua dia memecut ke 100 dalam 6 saat yang rap serius. Memandangkan harga standard jatuh terlalu betul. Apa yang menarik adalah bahawa Alfa Romeo adalah sedikit lebih mahal dalam pajakan. Ini adalah disebabkan oleh harga pembelian yang lebih tinggi dan roda yang lebih besar anda standard pada Alfa Romeo. Roda yang lebih besar bermakna band yang lebih besar (dan lebih mahal) untuk empat tahun akan datang.

Volvo adalah veteran, dan dengan enjin ini hanya termasuk Kutub + model, jadi sangat serba lengkap tanpa harga melompat pesat. Versi Veloce daripada Giulia adalah pelaksanaan agak lengkap. Secara umum, ia menjimatkan hanya secara terperinci, Alpha adalah di bawah garis Sedikit lebih lengkap. Fikirkan radio DAB, sensor cahaya dan lane membantu. Volvo atau duduk belakang. Bagaimana Sweden.

luaran
Yang terdahulu daripada Alfa Romeo Giulia yang cantik. Anda boleh mengatakan lebih daripada 156 dan 159, tetapi pasti tidak hodoh mereka. The Giulia adalah kurang peramah. Walaupun jelas Alpha mengambil peranan sebagai roda dan reka bentuk gril lebih rendah. Anda perlu apa-apa untuk membuat anda bekerja. Ia adalah menarik bagaimana berjaya perkadaran berada. Kerana ia adalah roda penggerak belakang, terdapat terjual tidak depan, yang membuat untuk bayang harmoni. Perniagaan bijak, Giulia juga diiktiraf, melainkan jika anda pergi untuk biru dengan roda hitam.

Alfa Romeo Giulia Veloce

Volvo adalah sedikit lebih tua. Apabila S60 diperkenalkan, 3GS iPhone adalah telefon pintar yang terkini. Kerana Volvos tidak kereta bergaya, reka bentuk kekal nice lama 'segar'. Ini juga terpakai kepada S60. Wajah baru tahun 2013 kereta yang dilakukan begitu banyak baik, lampu yang berada di model asal pada dasarnya hanya tdk sesuai. Volvo kelihatan agak kecil, tetapi itu tidak begitu buruk. Dari segi panjang, lebar dan jarak roda ia dapat menyelamatkan hampir apa-apa, hanya dalam ketinggian (5 cm), terdapat perbezaan yang jelas. S60 adalah anak prototaip yang ideal. Perniagaan benar-benar selamat. Anda akan tiada tumbukan ke kepala. Atau cemburu.

Volvo S60 T6

dalaman
Di kawasan pedalaman, pereka Alfa tidak dibuat gila. dalaman tersendiri seperti seperti pendahulunya, Giulia, tetapi bahan-bahan dan mutu kerja yang cukup baik antara satu sama lain. Tip: memilih kulit untuk warna yang berbeza, kereta itu boleh ada. Unit navi tidak begitu buruk tetapi tidak atas kelas.

Alfa Romeo Giulia Veloce

Itulah apabila Volvo dikenakan kerana sistem navigasi adalah ketinggalan zaman. Ia tidak adalah yang terbaik dalam kelasnya, maka kemungkinan bahawa ia adalah lebih baik dilakukan dengan telefon pintar anda. Ia juga merupakan Volvo dalaman biasa. Hanya tidak ditapis Jerman, tetapi masih cukup tebal. peralatan digital memberikan kereta sentuhan moden. Ia adalah hampir satu klise, tetapi menyebut khas untuk kerusi. Ini adalah sangat selesa dan menawarkan banyak sokongan.

Volvo S60 T6

perjalanan
Volvo juga mempunyai enjin 2.0 liter. Sudah tentu dengan turbo, tetapi juga dengan pemampat mekanikal. pemampat berputar pada revs rendah, manakala turbocharger mengambil alih di kawasan yang lebih tinggi. Wouter memandu S60 T6, dengan hanya pacuan roda depan, yang sebenarnya sudah sangat baik. Wheel-drive S60 sedikit gemuk, tetapi anda mempunyai isu-isu daya tarikan kurang apabila keadaan cuaca yang tidak optimum. S60 adalah sebuah kereta memandu yang baik. walaupun untuk sporty sedikit Volvo. Untuk penunggang pajakan purata hebat selesa.

Alfa Romeo Giulia Veloce

Seperti 2,0 empat silinder pacuan empat roda Volvo Alfa Romeo dan transmisi automatik. Anda mungkin berfikir bahawa pengalaman memandu adalah sama. Tidak ada yang kurang benar. Alfa Romeo adalah sebuah kereta pacuan roda belakang di pangkalan. kira-kira lebih neutral. Selain itu, terdapat perbezaan yang jelas dalam sistem kawalan, yang gila terus ke dalam Giulia. Mesin ini adalah jelas lebih moden daripada Volvo. Enjin Swede merasakan lebih kuat, tetapi dalam prestasi ia menjimatkan sedikit. Jelas sekali Wouter mempunyai (video) Alfa disoal siasat.

Volvo S60 T6

kesimpulan
Kedua-dua kereta adalah bukti bahawa Jerman tidak boleh menjadi satu proses yang wajib. Volvo menawarkan banyak nilai untuk tidak yang banyak wang. Jumlah pakej kerja yang sangat baik, walaupun anda perasan bahawa tahun-tahun mula mengira Volvo. Itulah sebabnya S60 begitu lengkap untuk harga yang berpatutan.

Alfa Romeo Giulia Veloce tidak sempurna, tetapi menawarkan banyak watak dan keseronokan memandu untuk membayar ganti rugi. Jika anda seorang Giulia Audi A4 melihat mengatasi anda benar-benar tidak berfikir "yang saya lakukan yang hanya dipilih" manakala yang lain adalah mungkin demikian. verzoekje A kita ada dan itu adalah pilihan Giulia Veloce itu. Pada Volvo, anda boleh memilih antara penggerak roda depan dan pacuan empat roda. Dalam Alfa Romeo anda terjebak dengan AWD. Jika Volvo benar-benar menambah Alfa juga akan menjadi tanpa. Dia lebih sedikit istimewa, lebih murah dan lebih cekap bahan api.