Mengapa Audi RS6 DTM telah dicuri?

Posted on 17.11.2017 in Общая категория by

Banyak keseronokan dan bunyi tembakan malam tadi terkenal 1000-hp gejackt Audi RS6 DTM di dunia automotif. Hanya beberapa jam kemudian dia didapati terbakar dengan lengkap. Apa motif di sebalik tindakan ini?

Sejarah

DTM memulakan hidup pada tahun 2013 sebagai 'normal' RS6 Avant dengan 560 hp, dan freesyle-pemain ski, Betsafe-tanda, dan petrolhead Jon Olsson membelinya. Selepas dia memasuki R8 dia fikir ia adalah masa untuk Gumball-projek baru, dan di sini ini radikal RS6 DTM berlaku. Selepas Gumball membeli Dutchman Douwe Leitner untuk syarikat kereta, dan malam tadi adalah kereta di Amsterdam East di lokasi untuk penggambaran di mana Leitner dirinya hadir.

pemilik telah menunggu di stesen gas Kriterion yang IJburglaan dengan enjin berjalan pada tempat duduk pemandu di beberapa kamera terkejut apabila nombor yang tidak diketahui orang dalam suatu putih VW Transporter memandu, beberapa kali melepaskan tembakan ke udara, dan kereta plus kekunci dituntut. Walaupun RS6 mempunyai tanpa kunci pergi Leitner diberitahu bahawa kunci inzaten dan menolak dirinya dalam kesakitan plat, dia kata menghadapi AT5 kamera.

Pencuri mengoyakkan pada throttle penuh maka Zeeburgertunel dengan menggunakan RS6, hanya 3 hingga 4 jam selepas kereta itu telah terbakar telah ditemui di tempat letak kereta kepada Nachtwachtlaan dalam 020-Gaza. Ia adalah apa-apa kerja tergesa-gesa bahawa pencuri tidak peduli mengambil masa untuk mengambil roda. Anggaran kerosakan: kira-kira 400,000 euro. RS6 sahaja, iaitu.

Audi RS6 DTM

Getaway Car

dorongan pertama anda untuk soalan 'mengapa?' Kuasa 'sebagai kereta percutian untuk jenayah. " Walau bagaimanapun, sebelum anda mengambil kereta yang agak tanpa nama, yang unik Audi RS6 lebih keras jatuh di jalan-jalan daripada topi KKK pecah Kwakoe atau Opel di Wörthersee bertemu.

Di samping itu, bukan sahaja VW Transporter dicuri (seperti aanrijvervoer) dikorbankan - yang mana risiko terpaksa dimasukkan untuk mencuri - tetapi akhirnya ia di luar pencuri pergi cepat, tetapi juga dalam amalan harian kereta sama sekali tidak boleh digunakan tanpa kunci. Ini bermakna, apabila anda mematikan enjin, perlu bergantung kepada kaedah kreatif untuk mendapatkan kerja kereta.

Di samping itu, tangki bahan api adalah hampir kosong, dan sudah tentu kereta seperti cinta yang peut sip. Mungkin pencuri melihat sejurus selepas mereka jack-langkah juga betapa bodohnya tindakan mereka sebenarnya, kerana pada malam itu juga Jon Olssons ex berada di garaj tempat letak kereta di New West dibakar pulih, sebagai berkata. Aneh hilang peranti pengesanan pada kereta. Mungkin dipercayai pemilik sifat tersendiri dari kereta dan kecurian.

Audi RS6 DTM

kecurian yang mempunyai semua ciri-ciri tindakan yang dirancang, yang menimbulkan persoalan sama ada penyerang mempunyai maka masa mereka mendapat kereta yang diadakan tidak berfikir lagi benar-benar mencuri. Harus mengikuti tangkapan, kita mungkin mendengar ini.

Jika mereka kini telah dengan serta-merta telah mereka koyak Brink untuk mendapatkan OV besar daripada yang saya boleh mempunyai sesuatu untuk mencadangkan, tetapi kini ia datang ke adalah bahawa gejackt kereta mahal untuk joyride beberapa kilometer dan kemudian di dalam api untuk diletakkan. Ia seolah-olah banyak masalah untuk beberapa minit memandu 1000 kuasa kuda gun. Malangnya, pistol hanya sekeping bakaran sekerap (Foto ihsan: AT5)

RIP RS6

senario yang mungkin

Dengan bantuan kamera tetap Taliban pejuang kami Martijn kita beralih senario yang mungkin dalam setiap: permata risiko kumpulan mencuri Namun Porter minivan dan dilengkapi dengan tali keluar untuk merompak pam. Apabila di sana, atau dalam perjalanan ke tujuan sebenar mereka, permata menyebut tentang melihat RS6 yang mereka sudah tahu dari Autoblog dan membuat keputusan yang kemudiannya perlu mengambil pam seterusnya ... Anda mempunyai, selepas semua, jangan bersenang-senang di tempat kerja. = Fik bermain dalam, kerana seperti yang mereka sentiasa lakukan dengan bukti.

tiada virus

Douwe Leitner ditekan kami lewat malam tadi semua hati yang tidak ada persoalan aksi promosi, sesuatu yang diberikan laporan polis telah dianggap tidak mungkin, dan hanya menjadi tidak mungkin selepas pembakaran kereta.

Lebih-lebih lagi, memandu kereta semasa menembak malam tadi pada kepingan hijau, yang secara rasmi tidak dibenarkan. Pendaftaran profesional adalah hanya untuk pandu uji. Mari kita berharap untuk Leitner insurans tidak sukar beliau mengenai akan lakukan di sini. (Kemas Kecil, menurut RDW: Menggunakan pendaftaran profesional langsung mesti berkaitan dengan operasi yang ditetapkan oleh syarikat anda supaya bukan untuk tujuan pinjaman Merah: .. Strictly tidak bercakap hanya untuk pandu uji, tetapi semua boleh dikaitkan dengan jualan mungkin . Footage boleh pergi dengannya.)

Sementara itu pada kereta ringan sejenis takziah untuk RS6 DTM timbul dengan tempat dan video dari ketika ia masih utuh. Dengan ini: RIP RS6 DTM.

kredit photo: Mats Bulters (1, 2)