Keputusan F1: Monaco Grand Prix 2017

Posted on 17.11.2017 by

Vettel

Lalat sesiapa tahun ini di pelabuhan?

Ia masa lagi yang menarik untuk peminat perlumbaan. Hujung minggu ini terdapat tidak kurang daripada tiga acara utama dalam kalendar: Grand Prix Monaco, Indianapolis 500 dan 24 Hours of Nürburgring. Apabila anda esok pergi kerja, ia adalah mudah untuk mengenal pasti rakan-rakan peminat. Mereka semua pucat kerana mereka telah dibelenggu seluruh hujung minggu pada tiub, sementara semua yang lain adalah di pantai.

Pemandu itu sendiri juga mempunyai masa untuk berbuat kulit kecokelatan. Di Côte d'Azur adalah hakikat semua hujung minggu penginapan halus. Sebenarnya kita mendapati bahawa rahsia agak malang kerana kaum spektaculairste di Monaco kita biasanya melihat seperti apa Sputters. Berfikir untuk contoh kemenangan Olivier Panis pada tahun 1996.

Tetapi walaupun dalam keadaan cuaca kering GP ini adalah satu cabaran yang besar, terutama di atas kapal terbang mental. Dua jam secepat mungkin perjalanan dengan jalan-jalan sempit, mengetahui bahawa satu kesilapan kecil bermakna akhir perlumbaan anda. Walaupun Senna datang kesilapan itu pernah pada tahun 1988 apabila dia menerkam dari kedudukan menang. Bahawa kemalangan di sudut kecil anda juga boleh melihat jika anda mempunyai menaiki sedikit dengan Hamilton.

permulaan
Sebelum permulaan walaupun detik lucu antara Button dan Alonso. Pemain Sepanyol itu hanya panggilan masuk dari Indianapolis dan Button memerlukan nasib baik dalam perlumbaan. Beliau menambah bahawa ia Jense penjagaan yang baik daripada keretanya. Jenson main-main:

"Saya air kecil di kerusi anda."

JB

Kegembiraan mana-mana.

Tetapi masa ini adalah untuk memulakan segera aspek yang paling menakjubkan. Semua orang disimpan nombor lapan dan sehingga tiada perubahan kedudukan. Bottas mengancam secara ringkas di dalam dengan Vettel tetapi kemudian memilih telur untuk wang. Kimi muncul dari tiang di sudut pertama yang pertama. Di sebalik top-10 Hamilton menang tempat dan bergerak ke P12.

Wehrlein Button dan cuba untuk menjadi pintar dengan segera membuat berhenti. Dengan cara itu mereka perlu menggunakan kemudian, tidak kompaun tayar lain untuk perlumbaan dan apa yang mereka mungkin mendapat sekiranya kereta keselamatan. Di lorong pit, bagaimanapun, mereka mendapatkan sedikit terlalu rapat. Button mengadu melalui radio yang secocok dengan seorang veteran berpengalaman pada 'Release tidak selamat. Dengan kejayaan, kerana Wehrlein mendapat strafje lima saat.

Mid Race:
Ia adalah musim 17 sebelum ia berlaku lagi sesuatu yang bernilai menyebut. Kvyat dilaporkan di radio yang kehilangan dia bergerak minyak Hulkenberg. Dia adalah betul muncul apabila krew TV kuning Renault menggambarkan dengan ekor merokok. Yang tidak boleh baik lama. Malah, Hulkenberg memadamkan banyak kemudian R.S.17 diketepikan. Menurut pasukan, ia adalah satu baldi pecah, tetapi ia kelihatan mencurigakan seperti moteur patah.

Sesuatu untuk separuh daripada perlumbaan adalah fasa hentian pit. Max diberitahu bahawa dia perlu melakukan perkara yang bertentangan dengan Bottas.

"Box bertentangan Bottas."

Ini bermakna, jika Bottas pergi kereta di dalam, sebagai Bottas masih keluar. Bottas masih di luar, jadi Max pergi di dalam. The Finn respons pusingan seterusnya dan datang sebelum Max kerja lagi. Ricciardo seolah-olah menjadi pemenang sebenar cerita ini, kerana beliau mendapat di landasan yang betul dan memandu beberapa pusingan sangat cepat. Apabila semua dikatakan dan dilakukan, Ricciardo menangkap kedua-dua Bottas sebagai Max. Max adalah tidak sangat gembira:

"What a f * bencana cking"

VER

Di hadapan padang kejadian yang serupa. Raikkonen pertama datang, tetapi Vettel memandu beberapa pusingan melalui. Kerja-kerja pemotongan lebih kerana selepas berhenti beliau untuk Vettel Raikkonen kembali ke landasan. Gema Michael Schumacher dan Barrichello.

Selepas Vorentscheidung ini untuk manfaat let Jerman jatuh terus Kimi lubang berkenaan dengan Vettel. The Finn seolah-olah ada meletakkan bahawa tidak lebih daripada penghuni tempat kedua selepas tamparan ini. Dalam pada itu, mewujudkan beberapa kerengsaan antara Perez dan pasukannya. Perez adalah tahun lepas di podium di Monaco dan ingin mencapai keputusan yang baik. enjin menjadi terlalu panas dan pasukan mengatakan bahawa dia perlu melakukan sesuatu. Tetapi Perez tidak bersetuju. Sebagai Louis van Gaal akan berkata:

"Kematian atau Gladiolus"

Perez

Vettel menuju pernah bertanya-tanya secara senyap-senyap di salah satu kemenangan paling mudah beliau. Di belakangnya terdapat ketegangan sedikit untuk tempat kedua antara Raikkonen dan Ricciardo, walaupun Raikkonen mungkin hanya mempercepatkan cek setelah mengetahui bahawa Ricciardo tidak pernah datang. Tetapi kemudian tiba-tiba! Kereta keselamatan!

Herintreder Button mempunyai Wehrlein ditoreh di tempat di mana Senna terhempas ke dinding pada tahun 1988. Kemalangan sendiri tidak begitu khas, tetapi jenazah kereta Wehrlein ini masih pada sudut dinding dengan Jerman.

Wehrlein

The Medical Car menarik keluar untuk membantu pemandu malang. Dengan kuasa-kuasa gabungan ia dikeluarkan dari bangkai kapal.

Selepas kita telah melihat jalan Sauber pemandu melompat kita boleh fokus sekali lagi mengenai keadaan di perlumbaan. Bidang keseluruhan kini bersarang, jadi mungkin kita masih mendapat akhir yang menarik untuk perlumbaan. Red Bull telah bijak kerana ia telah Verstappen dipanggil dalam untuk mempunyai tayar baru tanpa kehilangan kedudukan. Mungkin dia boleh melakukan sesuatu kepada getah segar. Kurang pandai Ericsson di belakang kereta keselamatan, kerana dia menghantar Sauber dalam perpaduan dengan Wehrlein dinding.

Jika SC pergi matanya tertumpu kepada Max. Ia tepat Bottas menjalar sangat dekat dengan Ricciardo. Di sini bru pertempuran baik untuk tempat ketiga. Ricciardo mempunyai semua nasib kerana dia memukul guardrail di Sainte Menumpukan tetapi boleh bergerak ke hadapan.

kebahagiaan yang tidak Vandoorne. jiran selatan kita memandang ke arah beliau dan mata pertama McLaren dalam setahun. Tetapi selepas touché sedikit dengan Perez juga menolak dia off trek pada giliran satu. Selain Sauber juga kini kedua-dua pemandu McLaren, daripada perlumbaan.

penamat:
Perez mempunyai misi. Selepas Tikkie terhadap Vandoorne Kvyat adalah mangsa seterusnya. Beliau torpedo sayap Rusia dan merompak dia sekurang-kurangnya dua mata. Selain itu, beliau merompak saya pengurus mata permainan, yang tidak boleh dimaafkan. Menghukum bahawa manusia. Oh tidak, tunggu, saya mempunyai casis Force India.

Tetapi memberi orang pat seolah-olah satu-satunya cara untuk mencapai sesuatu dalam litar ini. Max walaupun pada tayar segar boleh berbuat apa-apa terhadap Bottas. Semua orang itu memandu kereta api ke garisan penamat. Kereta besar baru dengan downforce tinggi untuk membuat memotong hanya mustahil. Ferrari begitu berjaya terakhir sekali lagi untuk menang dalam Monaco.

Vettel mengambil menang dan mendahului Hamilton dalam kejohanan itu. Raikkonen akan kecewa dengan P2. Ricciardo mengambil podium kedua tahun ini di P3, untuk Bottas, Verstappen, Sainz dan Hamilton. Pemandu Britain, selepas tempat keempat belas dalam kelayakan semalam tidak bersetuju sangat tidak berpuas hati dengan keputusan itu.

UPDATE:
Max tidak marah tetapi kecewa.
Max temuduga

Keputusan lengkap:
1. Vettel
2. Raikkonen
3. Ricciardo
4. Bottas
5. Verstappen
6. Sainz
7. Hamilton
8. Grosjean
9. Mass
10. Magnussen
11. Palmer
12. Ocon
13. Perez
14. Berjalan
15. Kvyat
16. Vandoorne
17. Ericsson
18. Button
19. Wehrlein
20. Hulkenberg