Keputusan F1: Grand Prix Jepun pada tahun 2017

Posted on 17.11.2017 in Общая категория by

Verstappen topi keledar

Akhir musim F1 perlahan-lahan datang ke dalam pandangan. Yang hari ini adalah besar di Jepun dan yang dirinya hilang dalam terjemahan?

Ah Suzuki Suzuka. Kursus asal direka oleh Hans Hugenholtz adalah benar-benar litar sekolah lama. Yang kami sediakan tidak mahu mengaku, tetapi walaupun Circuit Zandvoort adalah pekerjaan yang bagus, Hugenholtz melakukan kerja-kerja yang terbaik di tanah matahari terbit. Ramai pemandu mempertimbangkan laluan bendalir menyeberangi diri mereka sebagai yang terbaik dalam setahun.

Pada masa lalu, Ayrton dan Alain berjuang untuk duels pahit tiga tahun berturut-turut untuk tajuk. Kemuncaknya datang pada tahun 1990 apabila Senna memenangi tiang dalam McLaren dan Prost menaiki Ferrarinya dilatih kali kedua. Senna merasakan bahawa dia telah meletakkan di sebelah salah trek di grid oleh FIA. Organisasi ini diketuai oleh Perancis, Jean-Marie Balestre di matanya anyway berdasarkan Prost. Apa yang berlaku seterusnya di selekoh pertama akan tahu setiap peminat F1. Jika tidak, anda boleh menyemak kereta secara ringkas sampah.

Selepas juara dua calon semalam kelayakan tahun ini terlalu rapat antara satu sama lain pada grid. Hamilton di Mercedes, Vettel di Ferrari beliau. Pada kereta merah adalah cara ia masih bekerja keras untuk perlumbaan, tetapi ditutup sebelum enjin akan bermula. Belakang HAM FAT dan menghisap Red Bulls Daniel dan Max. Lewis Nah, mari kita lihat berapa banyak yang anda ingin Senna kemudian ...

permulaan
Vettel dan Hamilton datang ke sini dengan segera, yang bermaksud bahawa Hamilton pertama menyelam ke selekoh pertama. Belakang kedua-dua pesaing adalah Max Verstappen lulus rakan sepasukan Ricciardo. Ricciardo berjaya menewaskan rakan senegara kita akhirnya sekali lagi pada pusingan kelayakan semalam, tetapi Max mengembalikan perintah itu sepatutnya serta-merta dalam meter pertama perlumbaan dilihat dari dia. permulaan ini juga sempurna, kecuali Carlos Sainz di dalam bukunya (buat masa ini, anda tidak tahu bila Red Bull) perlumbaan terakhir Toro Rosso membuat kesan yang tidak baik oleh terhempas di luar trek.

Ricciardo merasa sakit tambahan kekalahan bermula apabila Ocon pergi lalu dia di 'Esses'. Verstappen adalah hanya cara yang betul: dia mengambil Vettel terus ke dalam tajam dan terus P2 di belakang Hamilton. Hmm, Max P2 di belakang Hamilton pada peringkat awal perlumbaan, yang terkenal dengan entah bagaimana ...

Apabila kita menghidupkan kerusi / sofa kami / kantung kacang bertanah kerana memotong Max, mimpi ngeri Asia Ferrari mencapai kematangan. Pertama menembak Raikkonen pertarungan dengan Hulkenberg di luar trek di sudu dan kehilangan banyak tempat. Yang akan menjadi pasukan merah di dinding lubang walaupun tidak suka lihat, tetapi ia tidak boleh dibandingkan dengan apa yang berikut. Jika Vettel opdraait yang lurus, dia diambil-alih secara langsung dengan Ocon dan Ricciardo. Adalah jelas bahawa Jerman tidak mempunyai kuasa dalam SF70H beliau. Masalah teknikal datang tidak untuk permulaan itu tidak diselesaikan. Ferrari, bagaimanapun, diberi masa tambahan untuk membuat keputusan sama ada untuk membawa Seb dalam. Selepas Sainz lagi memandu di jalan dan kali ini masuk ke dalam asrama, kerana ada kereta keselamatan di trek.

SC bermakna bahawa Max boleh merapatkan diri di ekor Hamilton. Beliau juga boleh mengancam Britain pada rehat? Mwah. VER bertindak balas agak baik gasvoet HAM, tetapi ia adalah segera jelas bahawa dia terlalu jauh di belakang Mercedes adalah dengan meletakkan tawaran. Sementara itu Vettel pergi lagi dan di belakang. Jelas sekali ini adalah peluang untuk cerita Jerman. Ia seperti jiran kita akan berkata Vorentscheidung akhir Piala Dunia.

Mid-Race

Kablam! bend Degner II bertindak lagi sebagai hak tajam. Semua pemandu hujung minggu mempunyai beberapa kesukaran dengan keluk yang khianat, yang perasan biasa selepas beberapa selekoh menyapu cepat. Kali ini Ericsson terbang di luar trek. Walau bagaimanapun, jika kita lihat di atas kapal yang beliau lakukan sangat janggal. Jawatankuasa perlumbaan memutuskan kereta keselamatan maya untuk menghantar kerja.

Selepas pendek rehat lapan perlumbaan Ricciardo masa masak ini untuk menangkap Ocon. Beliau kemudian pergi ke pusingan ketiga selepas Max Verstappen, tetapi sudah mempunyai tunggakan kira-kira enam saat MV33. Mari kita lihat yang paling cepat hari ini kedua-dua.

Danny-Ric

Sementara itu Raikkonen juga sedikit ke hadapan. Orang yang telah menang di sini 12 tahun yang lalu untuk mengatasi Fisichella pada pusingan terakhir adalah baik sibuk mengejar selepas lawatan beliau di luar trek di pusingan pertama. Pada pusingan 16 dia memandu di sekitar di tempat ketujuh di belakang Force India. Dia harus mempunyai, pada dasarnya, tetapi persoalannya ialah sama ada terdapat lebih penghuni.

Pada pusingan 22, Verstappen datang melalui melemahkan di Hamilton. Red Bull boleh dengan pemandu mereka di P2 dan P3, sudah tentu, ada yang cuba untuk menjalankan sebuah Mercedes mengintai. HAM tiba serta-merta untuk mengirik VER makna Ricciardo kini utama bagi Bottas. Dalam pusingan ke-24 Max menetapkan pusingan terpantas perlumbaan adalah turun dan dia hanya 1.8 saat di belakang LH44.

Dalam pusingan 26 Ricciardo datang ke dalam, tetapi Bottas berjalan dengan mantap pada dan pergi ke saluran itu. Hamilton, bagaimanapun, sudah dalam ekor anaknya yang kedua, dengan Verstappen betul di belakangnya. Sekarang datang besar strategi-trick daripada Mercedes daripada topi. Valtteri membuat jalan untuk Lewis, tetapi jelas bukan untuk Max. Pemain Belanda itu adalah dua pusingan memerah belakang Finn dan oleh itu melihat Britain hilang.

Kita jelas memerhatikan di hadapan padang untuk melihat jika Verstappen masih boleh jangan berbanding Hamilton, tetapi kami takut bahawa Lil 'Lewis kini boleh mengawal perlumbaan. Voltan langsung dalam perlumbaan terletak pada pertempuran untuk mata kedudukan laastste. Ia menembusi ke dalam ekor bahagian-10. Pemacu Haas F1, Williams, Renault dan Toro Rosso Gasly semua mahu titik perhimpunan.

Dalam masa yang singkat dua nama senarai digariskan. Pierre Gasly verremt sendiri dan kemudian kernel mesti mencari tayar yang rosak. Kemudian kita lihat adegan pelik apabila sayap DRS Hulkenberg tetap dalam keadaan terbuka. Anda mungkin berfikir bahawa Jerman dengan itu boleh terbang di atas landasan yang seperti tidak pernah sebelum ini, tetapi pada hakikatnya dia tidak mempunyai downforce dan sudah tentu dia mempunyai untuk terbang lebih banyak peluang kerja. Apabila Nico datang cuba cara yg menggelikan hati seorang mekanik sayap masih serudukan kedudukan, tetapi tidak berjaya.

penamat

Oefff, hampir kemalangan besar di peringkat akhir perlumbaan. Lance Berjalan kemalangan di luar trek di Esses dan apabila dia kembali di landasan yang betul meluncur hampir bersentuhan dengan Red Bull. Saya rasa ia adalah Ricciardo, tetapi untuk mengelakkan Olavje "Saya serahkan di sini di tengah-tengah. Bersiar-siar meletakkan keretanya di luar trek dan ke bawah kerana ia berharap akan ada kereta keselamatan, membolehkan Max saat dicuri Valtteri dia mempunyai untuk membuat baik pada Lil 'Lewis. Tetapi malangnya, jawatankuasa perlumbaan memutuskan untuk memasukkan kereta keselamatan maya. bangsa ini seolah-olah diputuskan.

Atau ... tidak!?! Selepas kehilangan VSC Max tiba-tiba bergerak lebih cepat daripada Hamilton. Dengan dua pusingan untuk pergi, Ia ada di ekor HAM, dengan orang lemah beberapa pada hidung kedua-duanya. Malangnya Alonso mengambil meletakkan McLaren memerlukan masa antara Merc Hamilton dan Red Bull Verstappen. Massa kemudian melakukan perkara yang sama lagi nipis lebih. Jack dengan veteran.

Itu adalah ia, Lewis menang perlumbaan. Verstappen adalah kedua Ricciardo, Bottas, Raikkonen, dua hares dua Force India dan Massa. Jolyon Palmer gagal api lagi dan berakhir perlumbaan F1 mungkin terakhir di tempat kedua belas yang tidak berwarna.

UPDATE 1Selepas perlumbaan Hamilton ditolak Max dalam simen.
HAM-simen

UPDATE 2: Max melemparkan air kepada Daniel semasa sidang akhbar itu.
Fun-in-the-persco

UPDATE 3: Max bercakap dengan mikrofon selepas perlumbaan kuning.
Max-mic

UPDATE 4
Alonso dikenakan penalti selepas perlumbaan untuk mengabaikan bendera biru.


Keputusan lengkap

1. Hamilton
2. Verstappen
3. Ricciardo
4. Bottas
5. Raikkonen
6. Ocon
7. Perez
8. Magnussen
9. Grosjean
10. Massa
11. Alonso
12. Palmer
13. Gasly
14. Vandoorne
15. Wehrlein

DNF
berjalan-jalan
Hulkenberg
Ericsson
Vettel
Sainz