Ford Mustang Shelby GT500: road test video

Posted on 17.11.2017 in Общая категория by

De var to fantastiske dager. #topspeedrun #schoolrun #tankleeg

[Se før du leser? Se videoen her! ]

Huske sist Mustang Shelby GT500 ennå? På at vi skrev, og jeg siterer meg selv (ja jeg er en oppmerksomhet hore og finner meg selv liker): "..orgie av dekkrøyk og flyr biter av gummi kroket, kan skate på veien .." The Mustang hadde 540 hk. Ordet "bare" er aktuelt her, fordi det er bare 540 hk. Den nye Mustang Shelby GT500 pumpes ut 662 hestekrefter.

Ford Mustang Shelby GT500

Hundre-og-to-og-tjue hestekrefter mer, er den gjennomsnittlige leiesjåfør glad hvis det enda 122 hk er tilgjengelig. Som gir deg en viss idé hvor mye sterkere ble Shelby GT500. For å gi deg en bedre idé, vi selv i forhold til konkurransen (hvis noen). BMW M GmbH kan delta bare drømme om en slik kraft, har M5 bare 560 hk. Den RS6 ditto, Mercedes-Benz har SL65 AMG har noe som kommer i nærheten. Nei, du kan sammenligne Shelby GT500 best med Ferrari Enzo, men bare dessverre to seter. Aventador, Bugatti Veyron F12berlinetta eller sammen med hele familien på veien er heller ikke lykkes, så Ferrari Fire er fortsatt den eneste konkurrenten. Merkelig men sant, i form av rå makt er den eneste reelle exotics som gir en tilsvarende mengde hestekrefter.

Ford Mustang Shelby GT500

Dollar per hestekrefter
Dette går utvilsomt at vi sitter gråt stille i et hjørne med sin hele tatt. Årsak #% ^ @ #% ^ @ hva Shelby GT500 i USA til en konkurransedyktig pris. Selvfølgelig vi allerede vet at vi er i Belgia, og la i Nederland er noe sydd i form av nye bilprisene. Men det ville være så ille ... når vi fortsatt var fornøyd med Hyundai Genesis, som var den billigste nye bilen med 300 hestekrefter i ca 50 grand. Det koster Mustang Shelby GT500, men da i dollar. Vel vel, bare for å være $ 54 650. Per hestekrefter så vi betaler 87.86 dollar til Ford. Faktisk er det sammenlignes med hva vi betaler her for en motorsykkel, men da får du Ford fire seter, fire hjul, klimaanlegg, et stereoanlegg og et tak der. Og du trenger bare en skinnbukser på hvis du føler for det.

For den prisen har du Mustang Shelby GT500 absolutt ikke i Europa, og absolutt ikke på nederlandske bilskilt, men det er fortsatt en utrolig trau kraften du får for relativt lite penger.

Ford Mustang Shelby GT500

Er det for mye for bakhjulene?
GT500 har like mye makt som Enzo, men tydeligvis ikke chassiset teknologi som Ferrari vant til å bruke, og med bare bakhjulsdrift. Dette utgjør allerede en utfordring under ideelle forhold, men i Nederland er det nesten alltid kald og våt. Så det var ingen tvil, som beskrevet i instruksjonsheftet, den ideelle været for Shelby GT500. Det var ikke 20 grader og tørr, men 2 grader og vått.

Ford Mustang Shelby GT500

Selv om det ikke er på din intensjon, Mustang Shelby GT500 sent logrende. Som når du fullt kald motor, med en jente i Maxi Cosi i ryggen, som backing ut av parkeringsplass. For den slags turer du gir GT500 så ikke ta med jente (m / v) som Mustang skje smidigere parkert. Den lille jenta i baksetet ble ellers helt imponert av bjeffing V8, skraping av nesen over terskler og ganske solid chassis, de bare sovnet.

Ford Mustang Shelby GT500

"Heldigvis" omverdenen er mer imponert. Det viser at det er i Europa fans ekte Mustang. Voksne menn for så langt du kan dømme den fra utsiden, er velsignet med en sunn hjerne og sannsynligvis sikle en fin jobb, sto på Shelby. Flere ganger var det en smarttelefon fra en pose og Mustang Shelby GT500 ble forlenget satt på bildet. I forhold til kjøpesummen ikke er eksotisk (i hvert fall i USA), men her er det lite rundt nok til å gjøre det virkelig spesiell.

toppfart
Ford gir en hastighet på 200 km / h og 320 km / t for den Shelby GT500. Siden vi er velsignet med østlige naboer i Nederland, hvor det er helt lovlig å drive denne type fart, vi reiste øst. På autobahn var supercharged V8 fruktfyll av alt og alle som gikk rundt. Når hastigheten er høy nok til å ikke ha mer trekkraft problemer, slurper GT500 asfalt bånd i som om det er spaghetti. Utrolig hva en makt, men når det virkelig gjelder rap du merke at det er ikke i USA. For sjåføren går, men passasjeren (som hadde ridd skje på samme måte sammenlignbare hastigheter) likte det mye mindre avslappet enn i autobahn-blazere av tysk opprinnelse. For det innenlandske markedet er rett og slett irrelevant om Mustang med 280+ går likevel avslappet, kan det likevel ikke.

Ved virkelig høy hastighet, gropen var i form av akselerasjon, noen ganger litt av. Til omtrent 270 km / t er alle lynrask, så Mustang begynner å få alvorlige problemer med sine tilsynelatende ikke-optimale aerodynamikk. Ikke et stort problem med mindre du er som oss for enhver pris ønsker å se maksimal nedbøyning av kilometertelleren.

Ford Mustang Shelby GT500

En V8 supercharged underbelastning et fint slurk av begjær, gi oss en liten stund senere blitt smertelig klar. Etter at meldingen: serien fortsatt 69 km og en bensinmåler som var fortsatt en fjerdedel i mine øyne, Shelby GT500 fått nok. Jerky gjorde det klart at V8 var ikke all kake og egg under tykke panseret. Etter flere forsøk på å starte en bil bensinmåler falt raskt mot null, men den integrerte datamaskinen var likevel at vi kunne gå minst 50 kilometer. Feil. Men hvis hei, ville det faktisk også være at med fremdriften i min alder nå jeg fortsatt har en (Reading) briller. Vi la den her i midten likevel fordi hver test toppfarten er virkelig ikke under normal bruk.

Ford Mustang Shelby GT500

Mustang i Europa
Ford har allerede annonsert det: neste generasjon Mustang kommer også offisielt til Europa. Shelby GT500 vil ikke være den første og sett drivstofforbruk, CO2-utslipp og skatt på dette og heller ikke den mest interessante. Om motorer Ford har gjort noen uttalelser, men EcoBoost V6 som en egnet kandidat. Også det er rykter om fire sylindere som kan henges spesielt for Europa i Mustang. Dersom ryktene skal antas, ville det være en 2,3-liter med en effekt på omkring 300 hk. Du savner V8 rumble, men utseende og ytelse opprettholdes. Jeg kan ikke vente og håpe at Ford vet å holde prisen kraftig. film!