Mercedes-Benz E-Klasse 2016: road test video

Posted on 17.11.2017 in Общая категория by

Das Beste oder nichts. Til tross for innføring av en enorm mengde kroppen stiler, E-Klasse forblir hjertet av området Mercedes-Benz. Dette er klassen der de kjører mest volum og også ønsker å være den absolutt beste.

[Se før du leser? Se videoen her! ]

Det er nå allerede den tiende generasjon E-klasse, så opplevelsen er ikke mangler tyskerne. Fram til midten av nittitallet E-klasser var kjent for sin uforgjengelig byggekvalitet, men nå andre saker er viktigere å selge biler. Mercedes-Benz pitching den nye E også som den mest intelligente virksomheten limousin (i sin klasse), fordi elektroniske gadgets mangler helt ny Benz.

Fylt til randen med gadgets
Når det gjelder sikkerhet, er det i dag ingenting å oppfinne hva som ikke sitter på E-Klasse. Det er faktisk ting om bord som vi ennå ikke hadde vurdert alle sammen, men en god leder eller Stuttgart. Så kan forårsake hørselsskader i en ulykke. Det virket for meg å ikke gjøre den første av pressen, men Mercedes-Benz de hadde løst alle andre problemer, slik at de er her, men gikk videre med den.

Mercedes-Benz E-Klasse

En ulykke gir bokstavelig talt et slag, og som kan føre til hørselsskader. Systemet PRE-SAFE bruker lyd akustiske refleks for å beskytte passasjerene før. Kort sagt betyr det at ved å lage en høy lyd på lydanlegget lyden like før en sannsynlig ulykke øret delvis stenger av refleks. En genial løsning på et problem som vi ikke engang mistenkt.

Det er for mye å håndtere alle system mye, så jeg gi en kort antologi

DRIVE PILOT: semi-autonom kjøring som kan sende e-klasse motorveier ganske rimelig selv og til og med skifte jobb. Lidelsene er at hjulet ikke trenger å holde, men to sekunder, retningen og bil som det kan skifte jobb.
DISTRONIC: den velkjente aktiv cruise control som nå kan lese fartsskilt og fremskynde den opp kampene.
Active Brake Assist med avkjørsel funksjon: systemet ikke bare hindrer påkjørsler bakfra, men E-Klassse stopper kryss har trafikk fra venstre og høyre øye.
Unnvikende styring assistent: enten "virtuelle rijleraar" som bidrar til å styre under en unnamanøver
PRE-SAFE® Impulse Side: blåser på siden av stolen til høyre foran en ulykke og øker dermed avstanden mellom beboere og inngangsdører.
Det aktive sporet assistent holder E-klassen innenfor linjene og assistenten gjør blind flekk speil overflødig. Parkering kan ende opp med en smarttelefon-app, med ingen ombord. Takk til Car-til-X Kommunikasjon E-klasse kan snakke med resten av trafikken, bare resten av flåten den muligheten har ikke ennå. Så det er veldig nyttig i noen år.

Mercedes-Benz E-Klasse

smakfulle frontlykter
Etter dette clickbait tittelen er forventet høy, men jeg tror E-klasse der hun gjør. Frontlys inneholder 84 lysdioder som kan styres individuelt, slik at du alltid kan faktisk kjøre rundt med store lys. Motgående trafikk er ikke blind, fordi takket være alle kameraer, E-Klasse vet nøyaktig hvor den går og at lysdiodene skinne ikke. Det er alt velkjent kake, men frontlys eksperter i Stuttgart gikk enda lenger. Når det regner, fører til at vannet i veibanen at lyset blir reflektert mer, og således avtar lysintensiteten for å unngå blending. Veiskilt også reflektere lys, og dermed er det en mindre lys bjelke er satt på.

Mercedes-Benz E-Klasse

Kanskje mer spent halen med sin "Stardust" reflektorer minner om Melkeveien eller gløden av rakettmotorer. Bilen som penisverlenger får en helt ny dimensjon gjennom igjen, men jeg må også ærlig innrømme at jeg synes det er veldig morsomt.

Mercedes-Benz E-Klasse

En strålende biltur
Stolene, komfortabel chassis (justerbar, slik idrett så vel), stillheten i interiøret og fred som stasjonen kan gjøre sitt arbeid. Dette er ingrediensene som gjør E-Klasse en veldig hyggelig tur bil. Det er tull å si at det nærmer seg perfeksjon, men det føltes ombord det. Hvorfor kaste deg ombord et lavprisselskap, når du er i en "noen timer" også rir i komfort i en E220d fra Portugal til Nederland.

Mercedes-Benz E-Klasse

Den valgfrie luftfjæring hjelper her er fantastisk, men jeg kjørte E400 med standard stålfjærer og også scoret høyt fjæringskomfort. Men elskere av vakre vognene kan ikke ignorere luften med flere kamre (to per strut foran og selv tre bak) der.

Mercedes-Benz E-Klasse

Den nye firesylindret dieselmotor
I tillegg til alle de nye elektroniske gadgets, var det heldigvis en gammel klump av maskinvare som skal vurderes: den helt nye firesylindrede dieselmotoren. Ankomsten av blokken på to måter store nyheter. Først markerer den fødselen av en ny motorfamilie fra Mercedes-Benz, som heller ikke har vært mye omtalt. For det andre vil vi blokkere denne og derivater derav vil møte svært ofte i nesten hele spekteret av Mercedes-Benz. Etter at alle A-klasse til klasse, og S-ML, er alle modellene forsynt med en firesylindret dieselmotor.

Den nye fire-sylindret dieselmotor er kortere og mer kompakt enn sin forgjenger, ikke bare fordi slagvolumet er redusert fra 2,1 liter til 1.950 cc, men også fordi mellomrommet mellom sylindrene er redusert fra 94 til 90 mm. Den E220d leverer blokken 195 hk og leveres CO2-utslipp, men bare 102 gram per kilometer og forbruket standard på mer enn en på 25. I praksis vil forbruket utvilsomt være litt annerledes, men det bør ikke ødelegge moroa.

Mercedes-Benz E-Klasse

De to-liters motor er mye mer sivilisert enn sin forgjenger, som ønsket å forkynne noen ganger høyt spikring at tanking en hanske å bli slitt. Så lenge du ikke krever sterk akselerasjon kan ikke praktisk blokkere E220d skjønt. Dermed definitivt hjelper som standard automatisk girkasse, men har ni motstå, og dermed hastigheten kan holdes lav. Maskinen videre perfeksjonere sitt arbeid som du forventer: Du merker særlig endring av hastigheten som har bestemt seg for å gire opp eller ned.

E 200E 220 350 DE 350 e
innhold1.991cc1.950cc2.987cc1.991cc
makt135kW / 184pk143kW / 195pk190kW / 258pk205kW / 279pk
par300 Nm400 Nm620 Nm600 Nm
0-1007,7s7,3s5,9s6,2s
L / 100km5.93.95.12.1
CO2 g / km13210213349
Tilsetting25%21%25%15%

Mercedes-Benz E-Klasse

Selvfølgelig kunne vi ikke motstå også en blokk å gjøre med E400 4MATIC. Gitt ankomst av E43 AMG, vil dette trolig ikke være den modellen vil selge store tall, men det ga muligheten til å smake som en E med litt mer hestekrefter. Den tre-liters twin turbo V6 kaste ut 333 hk og 480 Nm fra, nok til å legge en annen sterk eim sportsman på e-klassen.

cons
Uavhengig av prislappen, er det få rasjonelle grunner til å tjene på E-Klasse. Prisene starter rett under 50 grand, men med noen alternativer selvfølgelig igjen kjører fort. Emosjonelle grunner til å si nein til en ny E er (heldigvis?) Selv om. Bildet av Mercedes-Benz i Nederland er kanskje en annen ting, for noen er det fortsatt synes å holde seg til en dusk konkurrent, en drosjesjåfør pisket og pisket kickboxer.

En annen ulempe er at de fleste allerede hadde problemer med å holde C og S-klasse fra hverandre og at E-Klasse trillingene nå fullført. Strengt tatt, det spiller ingen rolle, men bilen føles mindre nytt enn ved det faktum. Og som teller for noen mennesker fortsatt. Film!