Volkswagen Golf 2017: road test video

Posted on 17.11.2017 in Общая категория by

Det virker alt annet enn en revolusjon, men hvor god er den nyeste generasjonen Volkswagen Golf?

[Se før du leser? Se videoen her! ]

Det var så godt gni øynene, døse av, startled våken og ser igjen: dette virkelig var den nye Volkswagen Golf? Er det virkelig annerledes? Volkswagen har valgt å frigi en ansiktsløfting av deres C-segmentet kombi, men forskjellene er minimal ved første blikk. Støtfangeren foran, bakre støtfanger og forskjermene ser ut til å være annerledes enn de av modellen ansiktsløftning. Og ok, riktignok, hvis vi ser nøye, ser vi en liten verschilletje mellom frontlykter og baklykter er nå full-LED. Men uten briller linser og forstørrelses ikke du finne forskjellene, og det er overraskende. Det er nesten som om det var ingen tid fordi selskapet var opptatt med andre ting i det siste. Å vente.

Volkswagen Golf 2017 road test video
Uansett, kynisk kan fortsatt, er det faktum at Volkswagen Golf er viktig. Leder av mange salgslister og langvarig en av milepælene i C-segmentet. Under er derfor faktisk ganske finne endringene. Ikke på basen, inkludert Gulf er bare på MQB plattformen og dimensjoner forblir uendret. Imidlertid er sikkerhetssystemer, semi-autonome funksjoner, motorer, og de foreliggende infotainmentfunksjoner i det vesentlige overføres til snøbrettet.

Volkswagen Golf 2017 road test video
La oss starte med sistnevnte. Berøringsskjermer har vokst og oppløsningen er økt. Discover Pro-systemet har en 9,2 tommers skjerm og dessuten er det Gesture Control, forårsaker enheten kan operere med håndbevegelser. I feltet av semi-autonome kjøring og sikkerhet er også viktige nyheter. Den gjennomsnittlige bølgen i Nederland bringer oppfattet som helt selv og dårlig gjennomført forskning om lag 98% av sin tid i trafikken. Det er tross alt den ultimate lease ludder, la oss være ærlige. Hvor fint er det at du kan få gjennom trafikken med Traffic Jam Assist semi-autonome. Bilen akselererer, bremser og sender dette alternativet selv, veldig hyggelig. Dessuten er dette Volkswagen den første i segmentet, med egne ord. Emergency Bistå med en ny versjon av by nødbremsing bil kan uavhengig utføre en nødstopp og i tillegg sørger for at du ikke bare biler, men også fotgjengere kan bli skadet hvis du ikke betaler oppmerksomhet, eller om de trekker en dum prank foran deg. For rukpukkelgebruikers Trailer Assist er nå også tilgjengelig i Mexicogolfen.

Volkswagen Golf 2017 road test video
Volkswagen Golf hvile nå også mye mer fargerik. Den Trendline er ting nå som LED baklykter og DRLs, Bluetooth telefon forberedelse, USB, en stor fargeskjerm, pluss kjørecomputer og tretthet anerkjennelse standard. Comfort Line tilbyr på toppen av den standarden Front Assist med By nødbremsing, Adaptive Cruise Control og en multifunksjonsratt. Highline tilbyr over der på toppen ennå igjen en aktiv informasjonsdisplay og en større berøringsskjerm. GTD, GTI og R Alltrack versjoner har de samme godbitene også alle om bord.

Volkswagen Golf 2017 road test video
Men det mest spennende nyheten er kanskje i motorisk utvikling. Selvfølgelig er det noe for alle, med kapasitet 85-310 hk i alle typer bensin, diesel og (plugin) elektriske varianter. Men noen ting vi ønsker å fremheve. For det første er en ny startnivå: 1,2 TSI er slettet og erstattet med et 1,0 tresylindret med 85 hestekrefter. Nice, men kanskje det er fint å bare ved å spare en av de nye 1,5 TSI Evo kuber. Denne fire-sylindret motor er tilgjengelig i en 150 hk utførelsesform med sylinderutkoblings, og en 130 hk utførelse med variabel turbingeometri og et seil funksjon. De seiler funksjon vi allerede vet om en rekke hybride drivlinjer i Volkswagen-konsernet, men det er også brukt til en bil med konvensjonell drivlinje. Ved å frigi gasspedalen av forbrenningsmotoren er slått av for å spare drivstoff, så lenge bilen er utstyrt med en DSG-salgsautomat.

Vi gikk ut med en Volkswagen Golf Variant 1.5 TSI med 150 hk. De første kilometerne vi kjører på motorveien, slik at vi kan prøve sylinder nedleggelse umiddelbart. Vi gjør. Minst, antar vi, ser vi ikke noe av kunsten, men mennene fra Volkswagen forsikrer oss om at den gjør jobben sin på motorveien, så egentlig det er et kompliment til gutta fra Wolfsburg. Hvis du ikke merker denne typen teknikker, er det bare til din fordel. Hva er slående faktisk at 150 hk og 250 Nm i dreiemoment i bilen er mer enn nok for jevn ytelse. Blokken representerer alt, men skuffe. Selvfølgelig 0-100 i 8,7 sekunder er ikke banebrytende, men det er glatt nok og det hele føles veldig rap, ikke astmatisk som noen konkurrenter med sine 1,6 Turbo blokker. De første kudos er inne for den nye Volkswagen Golf. Også på den andre delen av stien er fine flammer. Det er en kronglete vei gjennom den fjellrike indre av Mallorca. Variant hefter godt, til tross for våre patenterte Autoblog.nl kjørestil DeLuxe © bremser og fjæring holde ting godt under kontroll. Uansett, vi visste fra forrige Gulf som også kjørte godt, så det burde ikke være noen overraskelse.

Volkswagen Golf 2017 road test video
Bortsett fra å kjøre er godt å slappe av i den nye Golf. Dessverre vi ikke har en manuell girkasse, Traffic Jam Assist, slik at vi ikke kan prøve i én fil vi ta. Dette systemet er bare på DSG gjennomført Golf tilgjengelig. Vår bil er også utstyrt med den største infotainment Discover Pro. Denne er utstyrt med bevegelseskontroll, men mulighetene er svært begrenset. Eksempelet ved høner av et spor eller en stasjon i media sentrum. Det har i alle fall ikke eksternt på systemet som brukes i BMW 7 og 5-serie. Videre er det multimedia-systemet ellers fine, med klare menyer og uanstrengt berøringskontroll. Også fint: Aktiv Info Display, fullt digitalt instrument cluster Volkswagen som er tilleggsutstyr på den nye Golf.

Totalt er den nye Golf en flott bil, som kan vare en stund, igjen takket være oppdateringene utført. Han faktisk gjør alt godt, uten noe virkelig utmerke seg enormt fra. Nøyaktig hva du forventer fra en Golf virker. Den nye 1,5 TSI og de nye infotainmentsystemer fortjener et kompliment, som er spesielt vellykket. Den nye Golf er i slutten av mars i utstillingslokalet. Prisene er ennå ikke kjent, men Volkswagen har annonsert at forbli omtrent det samme, til tross for rikere standard utstyr. Film!