BMW M6 Cabriolet (F12): Rijtest og video

Posted on 17.11.2017 in Общая категория by

Den kraftige blokk med BMW knyttet til, ifølge noen, det mest ønskelige modellen. Det burde produsere fyrverkeri.

[Se før du leser? Se videoen her! ]

Alternativt er det M6 Cabriolet ingen enkel oppgave. Hans forgjenger hadde en mer markert utseende og flotte klingende V10 ombord. V10 var så tørst Bonnie St. Claire er en moderat drikker med utseende. Det er en grunn til at avkjøringen V10, men vi får noe veldig fint i retur. Strengt tatt 4,4 V8 med M Twinpower Turbo-teknologi en mye bedre blokk. Hvorvidt V8 er også gøy, gjenstår det å bli sett.

BMW M6 F12 Cabriolet

Den gamle V10 var ved første blikk (les bunnen av turtallsregisteret) alltid noen litt tamme. Inntil det øyeblikk at alle væsker var varmt og sjåføren er tildelt full tilfredsstillelse av svært bredt turtallsområde. V10 var da så kraftig at du som sjåfør som fort kan komme inn i en pinlig situasjon som en tenåring som kommer til naturiststrand på hele nederlandske kvinner hockeylag. V8 gjør det klart ellers sin styrke er på plass i hele turtallsområdet. I likhet med M6 blokken ikke bare én, men to av de blå pillene tatt henne.

BMW M6 F12 Cabriolet

Det er sinnssykt. Sinnsykt fort, sinnsykt flink at ingeniørene har lykkes, men også utrolig skremmende. Den Twinpower Turbo står respekt av, det gjør M6 (og M5) er ikke bilen som du har direkte fulle pollen dusting off. Det har noe å gjøre med den påfølgende følelse av bilen, men mer om det senere. Kraften av V8 utviklings er flott, det er ikke en tradisjonell turbo blokk med ditto turbo-hullet. Du kjenner dem, de turboer sove på bunnen og deretter prøve å drepe sjåføren som en øks. Den Twinpower Turbo V8 BMW er mye mer sofistikert, fra 1500 rpm er 680 Nm maksimalt dreiemoment tilgjengelig og holde seg 5750 rpm. Og mellom 6000 og 7000 omdreininger, deretter returnere hele maksimal effekt på 560 hk tilgjengelig. På 7200 rpm, er moroa i det gamle V10 var bare litt lenger der. Poenget er at V8 mellom 1500 rpm og redline er alltid klar. Selv de 295 brede bakdekk la seg overraske mulig på tørre veier gjennom alle de TwinPowerrrrrr, enn si om det er glatt. Det gjør M6 (og M5) en kattunge som skal håndteres uten hansker.

BMW M6 F12 Cabriolet

Raskeste street bil noensinne bygget av BMW
M6 Coupe (F13) er den raskeste fosser BMW fire hjul noensinne, men likevel * slurker eddik * som særlig sier noe om hva som mangler i området BMW. En etterfølger for M1, fordi Audi R8 V10 og Mercedes SLS AMG har ingen problemer med å vise sin bakre M6. M6 Coupé spurter klart i 4,2 sekunder til 100, akkurat fort nok til å slå R8 V8. M6 Cabriolet har sammenleggbar tak gokart sammen og gjør derfor 4,3 sekunder. Topphastighet er enten begrenset til 250 eller 305 km / t for M Driver pakken er valgt.

BMW M6 F12 Cabriolet

Det fine med det konvertible, og ikke kupé, er at taket av. Joh? Virkelig? Ja, grunnen til at jeg er litt ekstra oppmerksomhet fordi M5 (og sannsynligvis også M6 coupe) ikke kan friste meg 100% i lydoppfattelse. Men når det konvertible taket er bokstavelig og billedlig mellom og du plutselig får mye mer av brølet fra V8 eksos fra de fire vinder utover. Likte det, men fortsatt er det rom for forbedring.

BMW M6 F12 Cabriolet

Selv kjører er (fortsatt sterk) taket bare for å åpne og lukke med en hastighet på 40 km / t, akkurat nok til å gjøre i byen så. Åpningen varer 19 sekunder, så det er ikke anbefalt å gjøre dette på et rødt lys sprint. I 13,1 sekunder, er allerede 200 på klokken, åpne taket er trolig allerede stoppet, og du kan begynne å samle restene av soft top sammen din personlige Drags. Lukk forresten tar litt lengre tid, ganske irriterende 24 sekunder når regnet kommer mot deg under filmingen av interiøret.

BMW M6 F12 Cabriolet

kjørbarhet
La oss starte med den gode nyheten: type bil, er det M6 en meget imponerende enhet. Understyring er nesten 100% og det variable M-differensialsperre sørger for trekkraft innholds- viser seg. genererende hjulspinn og tverrgående overføring er naturligvis ikke noe problem på grunn av de små atomreaktor (som refererer til BMW mildt med V8 4,4 M Twin Turbo Power-teknologi). Imidlertid er M6 tynget av sin størrelse: vekt i henhold til EU-standarder er 2055 kg og 6-serien er rett og slett en sterk bil. For å gi et inntrykk av en BMW 7-serie er bare 3 mm bredere ....

BMW M6 F12 Cabriolet

BMW M6 F12 Cabriolet

M6 ikke nekte sine røtter: til tross for alle sports tillegg er hovedsakelig den enorme souped-up-versjonen av GT. Den hydrauliske servostyring, føler styringen bra, men noen ganger du oppleve et snev av vaghet. Det samme gjelder for den trekkraft, slaget mellom de 295 mm brede bakhjul og 560 hestekrefter er ikke alltid følger 100%. Det er best derfor til M6 på åpne veier tritt med M6. Det akselerasjon hei, flott, syv-trinns boks med dobbel clutch forsterker følelsen igjen, fordi i de mest voldelige staten vil ha tunge slag gjennom drivlinje.

BMW M6 F12 Cabriolet

knapper fetish
Den kontroll, bytting av tannhjul, gasresponse, chassis, kan ESP-systemet alle bli satt i tre varianter, så du kan også velge å kjøre helt automatisk eller flipperspill. Det gjør 486 kombinasjoner, kan du programmere to glade under M1 og M2 knappene på rattet. Ja, M6 (og M5) vi klager ikke mer at det ikke er nok til å sette. Forskjellene er også tydelig, så er det faktisk noe å velge.

Andre morsomme elementer for borrelpraat de nye M bremser med blå klør som kan innløses for en lett bremsesystem med karbon-keramisk bremseskiver. For den kupé er også lettere, med karbonfiberforsterket plast (CFRP) armert plast taket, men en cabrio mann kan det igjen motsatt si at taket er slått av.

BMW M6 F12 Cabriolet

pris & konkurranse
Lenge leve Haag, fordi mye mer økonomisk M6 er en pakke blir billigere i vårt skattesystem dominert av CO2-utslipp. 35.000 euro å redde det! Coupe er bare din for 153 250 euro, vil det konvertible koste 162,700 euro. For våre belgiske besøkende: vi finner du fortsatt ikke liker når det gjelder priser, fordi du betaler en liten ekstra euro 30.000 mindre.

BMW M6 F12 Cabriolet

Sammenlignet med konkurrenter som Jaguar XK-RS eller Mercedes-Benz SL63 AMG er den absolutte prisen snapperand M6. Jaguar er også sporty valg av disse tre, engelskmannen er mindre, lettere og finere kontroller. M6 har litt mer plass i baksetet, selv om det ikke er en fullverdig fireseter med mindre det er fire personer med en meter 60 satt av. For de pengene en M6 er også en 911 (cabriolet) i bildet, faktisk er det fortsatt penger for å dekorere.

Konklusjon: Et monument av en bil, spesielt teknologi og motorblokken. M6 er ikke en fanebærer i form av sportsånd for BMW, men vel hvem bryr seg. Det er faktisk ganske forferdelig gave bil. film!