Teknikk! Drivstofftank i Formel 1 biler

Posted on 17.11.2017 in Общая категория by

Teknikk! Drivstofftank i Formel 1 bil's

Siden bensinstasjoner er utestengt fra formel 1 bensin historien synes å ha blitt mindre relevant. Det er imidlertid nok til å rapportere interessert i drivstofftankene som brukes i Formel 1.

Først av alt regelverket. Lagene kan blottet for bensin per 100 kilo rase og forbruk må ikke overstige 100 kg per time. Hvis den gjør det, så den riktige driveren er tatt direkte ut av løpet, og det er game over. Det er litt av en kontrast til de tider da en storm ble tanking under løp. Videre brukte tidligere eksotiske concoctions som hadde svært lite å gjøre med drivstoff fra pumpen underveis. F1 drivstoff trenger i dag er svært lik de ting som du og jeg kommer til bensinstasjon.

bensinstasjoner er nå forbudt, blir nødt til å sitte alt drivstoff i starten av løpet i bilen. Av sikkerhetsmessige grunner er brennstofftanken som en integrert del av sikkerhets cellen. Tankene må monteres direkte bak føreren, og motoren. Det forklarer hvorfor den ene siden av bensintanken på en Formel 1 bil rundt, for her begynner sete for sjåføren.

F1-tank

Tankene som brukes i F1 er alle på ett selskap fra: Aero Tec Laboratories. Toko Dette er en av de få selskapene som anses egnet av FIA å bygge stridsvogner som oppfyller alle sikkerhetskrav.

Som du gjettet skvulpet bensin i tanken under kjøring i alle retninger. En meget interessant animasjon av hvordan det vil se ut som du sjekke HER. Hyggelig å se, men det gjør det vanskeligere å absorbere drivstoff og retning for å styre motoren. Av den grunn, tanker F1 er flere elektriske pumper i de nederste hjørnene, som Slurp drivstoff fra tankene og retning for å styre motoren. I tillegg er det tank inne forsynt med et antall ledeplater som begrenser lapping til et minimum.

bensin animasjon

På grunn av det materiale de Tankene lages. Sikkerhet er det største problemet, fordi ingen venter på en fikkende racerbil med sjåføren fortsatt inne. I det siste nok ryttere kommer til sin ende på den måten. For å redusere risikoen til et minimum, blir slike tanker plasseres som angitt i monocoques biler. Tankene selv er elastisk, akkurat som det ikke-amerikansk utgave av Ferrari F40 hadde også.

Hvorfor tankene er elastisk? Det gjør dem mer motstandsdyktige mot røff behandling, for hver del av en F1 bil må tåle mye av G-krefter. Problem: fleksible materialer er ofte mindre. Så du kan ha tanken av en Formel 1 bil kan lett perforere om den var laget av gummi, og du ikke ønsker, for lekkasjer og brann. Derfor blir slike tanker laget av gummi som er forsterket med Kevlar. Ifølge eksperter, tankene er nesten uknuselige. Skulle det gå galt, og deretter gjøre flere sikkerhetssystemer sørger for at ting ikke fly i brann. Eller verre.